Fiks: Laptop-tastaturet virker ikke på Windows 10

Windows 10 er et flott operativsystem med mange fantastiske funksjoner, men det ser ut til at noen brukere har problemer med det.

Brukerne rapporterte at tastaturet på deres laptop ikke fungerer på Windows 10, og siden dette er et stort problem, skal vi i dag vise deg hvordan du kan fikse det.

Laptop tastaturet fungerer ikke på Windows 10, hvordan fikse det?

Løsning 1 - Avinstaller Synaptics driver

Windows 10 har noen problemer med eldre drivere, og det ser ut til at en av disse driverne er Synaptics driver.

Windows 10 er ikke fullt kompatibel med denne driveren, og det kan føre til at tastaturet til datamaskinen slutter å fungere etter at du har installert Windows 10.

For å fikse dette problemet må du avinstallere Synaptics-driveren ved å følge disse trinnene:

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Enhetsbehandling fra menyen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes må du finne Synaptics-driveren, høyreklikk den og velg Avinstaller fra menyen.

 3. Hvis det er tilgjengelig, sjekk Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk OK.
 4. Etter at du har avinstallert, starter driveren på nytt PCen.

Når datamaskinen starter på nytt, vil standarddriveren bli installert og tastaturet til bærbar PC skal begynne å fungere normalt.

Noen brukere foreslår også å avinstallere alle HID-tastatur, pekefelt og musedrivere fra den bærbare datamaskinen, så du vil kanskje også prøve det.

Husk at du må starte datamaskinen på nytt etter at du har slettet alle førnevnte drivere fra PCen.

Et virtuelt tastatur har vært til stor hjelp for brukerne som en midlertidig løsning. Det er enkelt å bruke og lar deg utføre alle slags handlinger ved å klikke på den dedikerte knappen på skjermen.

Vi anbefaler det universelle og fullt tilgjengelige virtuelle tastaturet fra Comfort Software. Den har flere fordeler i forhold til det vanlige tastaturet, og du kan tilpasse tastaturets utseende og oppførsel.

 • Prøv nå Comfort On-Screen Keyboard Pro

Løsning 2 - Oppdater tastatur- / styreflåte drivere

Hvis det bærbare tastaturet ditt ikke fungerer, må du kanskje oppdatere driverne. For å installere driverne må du bruke CDen du fikk med den bærbare datamaskinen og installere nødvendige drivere fra den.

Hvis de driverne ikke virker, må du gå til den bærbare produsentens nettsted og laste ned de nødvendige tastatur- og styreputerdriverne for den bærbare datamaskinen.

For å gjøre dette kan du feste et USB-tastatur til den bærbare datamaskinen, eller du kan bruke skjermtastaturet. Du kan også laste ned nødvendige drivere på en annen PC og deretter overføre dem til den bærbare datamaskinen.

Nedlasting av drivere manuelt kan være en lang og kjedelig prosess som kan påvirke PCen din hvis du laster ned feilversjoner. Derfor vil du kanskje bruke en Driver Update-programvare som automatisk laster ned og installerer nødvendige drivere.

Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte vårt team at dette er den beste automatiserte løsningen.

Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 3 - Slå av filtertaster

Filtertaster er en funksjon som er utformet for å ignorere korte eller gjentatte tastetrykk, og ifølge brukerne er denne funksjonen slått på som standard på sine bærbare datamaskiner, og det er det som forårsaker tastaturproblemet. For å fikse dette problemet må du slå av Filter Keys, og du kan gjøre det ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Gå til Kontrollpanel og åpne Ease of Access Center .

 2. Rull ned og velg Gjør tastaturet enklere å bruke alternativ.

 3. Rull ned og finn Filter Keys- alternativet. Pass på at alternativet Slå på filtertaster ikke er merket .

 4. Når du har slått av dette alternativet, klikker du Bruk og OK for å lagre endringer.

Løsning 4 - Bruk snarveien Windows Nøkkel + Mellomrom

Ifølge brukerne hadde de bare problemer med bestemte nøkler på sin bærbare datamaskin, men de kunne enkelt løse dette problemet. Ifølge dem kan du løse dette problemet ved å trykke Windows Key + Space på tastaturet og alle tastene skal begynne å fungere. Få brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så du vil kanskje prøve.

Det er også en tastaturgenvei som tilsynelatende løser dette problemet. På tastaturet ditt bør du se en nøkkel med et låsikon og en bokstav i den. Vanligvis er denne nøkkelen Esc-nøkkelen, men det kan være en annen, avhengig av den bærbare datamaskinen. For å fikse dette problemet, hold ganske enkelt Shift- tasten og trykk på tasten som har et låsikon på den, og tastaturet til bærbar PC skal begynne å fungere igjen.

Løsning 5 - Installer de nyeste oppdateringene

Microsoft forbedrer kontinuerlig Windows 10 med nye oppdateringer, og hvis du vil fikse dette problemet, anbefaler vi deg å bruke Windows Update og laste ned de nyeste oppdateringene. Dette høres ut som et stort problem, derfor er det mest sannsynlig løst i en av Windows-oppdateringene, så husk å holde Windows 10 oppdatert med de nyeste oppdateringene.

Løsning 6 - Bruk et USB-tastatur

Dette er bare en løsning, men hvis du ikke klarer å fikse dette problemet på den bærbare datamaskinen, vil du kanskje vurdere å bruke et USB-tastatur. Dette er ikke den beste løsningen, men det vil i det minste tillate deg å bruke din bærbare datamaskin normalt til du klarer å fikse dette problemet.

Når du snakker om tastaturer, kan du være interessert i å kjøpe en ny til å løse noen problemer eller bare for å bytte den gamle. I dette tilfellet anbefaler vi deg å sjekke listen over tastaturer for Windows 10-brukere. For de som ønsker noe for spill, kan du se mange gode mekaniske spilltastaturer og bakgrunnsbelyste tastaturer. Gi oss beskjed hvis noen av dem løste problemet.

Hvis du fortsatt har problemer med eksterne enheter, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel feil på eksterne enheter, men også filtap og skadelig programvare.

Hvis det bærbare tastaturet ditt ikke fungerer på Windows 10, må du huske å slå av Filter Keys og holde alle driverne oppdatert. Hvis disse løsningene ikke fungerer, kan du ikke bruke noen annen løsning fra denne artikkelen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i august 2016 og har blitt revidert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.