Løs: KERNEL DATA INPAGE ERROR i Windows 10

Noen brukere rapporterer at etter oppgraderingen til Windows 10, når de prøver å våkne datamaskinen sin fra søvn, vises en uventet KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR melding, etterfulgt av BSOD. Men det er en løsning på dette problemet, og du kommer til å finne det nedenfor.

Slik løser du KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR i Windows 10

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR melding vil føre til at PCen krasjer og mister data som ikke er lagret. Når det gjelder denne feilen, rapporterte brukerne også følgende problemer:

 • Kernel_data_inpage_error 0x0000007a - Denne feilen kan vanligvis gjenkjennes av 0x0000007a feilkode. Dette kan være et alvorlig problem, men du bør kunne fikse det ved hjelp av en av våre løsninger.
 • Kernel_data_inpage_error ntfs.sys, ataport.sys, dxgkrnl.sys, win32k.sys, ntkrnlpa.exe, rdyboost.sys, tcpip.sys - Noen ganger kan denne feilen gi deg et navn på filen som forårsaket den. Hvis dette skjer, kan du bruke det filnavnet til å finne den problematiske enheten, programvaren eller driveren og fikse problemet.
 • Kerneldata inpage error RAM, USB, SSD, harddisk - maskinvaren din kan også føre til at denne feilen oppstår. Vanligvis RAM er den viktigste skyldige, men mange brukere rapporterte at harddisken eller SSD forårsaket denne feilen.
 • Kernel data inpage error Avast, Kaspersky - Antivirus verktøy kan også forårsake denne feilen, og mange brukere rapporterte problemer med Avast og Kaspersky. Hvis du har dette problemet, må du fjerne antivirusprogrammet og kontrollere om det løser problemet.
 • Kjernen data inpage feil datamaskin vil ikke starte, kan ikke starte - Noen ganger vil du ikke kunne starte Windows på grunn av denne feilen. Hvis dette skjer, er det ganske sannsynlig at et oppstartsprogram eller feil maskinvare forårsaker denne feilen.
 • Kernel_data_inpage_error Nvidia - Grafikkortet kan også forårsake dette problemet, og hvis du bruker Nvidia-grafikk, må du oppdatere driverne og sjekke om det hjelper.

Rask løsning for å fikse ulike PC-feil

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake "Kernel Data Inpage Error" i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer (krever oppgradering).

Løsning 1 - Sjekk harddisken for feil

Feilkoden KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR påpeker at en bestemt side med kjernedata i personsøkingsfilen ikke kunne leses inn i minnet. I de fleste tilfeller er det forårsaket en eller annen feil på harddisken eller en ødelagt sektor. Så, å sjekke harddisken for feil kan løse problemene. Slik gjør du en diskkontroll i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start Menu-knappen og åpne Command Prompt (Admin) .
 2. Skriv inn CHKDSK C: / r (forutsatt at C er partisjonen med operativsystemet installert på, kan du også sjekke andre partisjoner senere, bare skriv inn brevet i partisjonen). Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, skriv inn Y og trykk på Enter for å gjøre det.

 3. La skanningen være ferdig, og hvis det oppdages noen problemer, vil det forsøke å løse dem automatisk.
 4. Når hele prosessen er ferdig, start datamaskinen på nytt og se om KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR vises igjen.

Hvis du fortsatt får denne feilmeldingen, selv etter at du har bestemt at alt er bra med harddisken din, er det kanskje et problem i RAM-en din, så finn ut hva som skal gjøres neste, under.

Løsning 2 - Kjør RAM Diagnostic Tool

Du kan kjøre RAM Diagnostic Tool for å se om du har problemer med RAM-minnet, og finn løsningen, basert på rapportene fra diagnostikkverktøyet. Slik kjører du RAM Diagnostic Tool i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv minne og velg Memory Diagnostic Tool .

 2. Velg Restart nå og sjekk for problemer .

 3. La datamaskinen starte på nytt, og RAM Diagnostisk Toll vil rapportere deg problemet og foreslå deg den videre løsningen ved oppstart (hvis det er noen problemer, selvfølgelig).

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Løsning 3 - Oppdater driverne

Hvis du får KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ofte, kan problemet være driverne dine. Noen ganger kan utdaterte eller ødelagte drivere føre til at dette problemet vises, og for å løse problemet, anbefales det å oppdatere alle driverne.

For å oppdatere dine brikkesettdrivere må du besøke hovedkortprodusentens nettsted og laste ned de nyeste brikkesettdrivere for hovedkortet ditt. Når du har oppdatert brikkesettdrivere, må du kontrollere om feilen fortsatt vises.

Noen ganger kan andre drivere forårsake at dette problemet vises, og for å løse problemet, anbefales det å oppdatere alle driverne på PCen. Når du har oppdatert alle driverne, bør problemet løses.

Oppdater drivere automatisk

Hvis denne metoden ikke virker eller du ikke har de nødvendige datakompetanseene til å oppdatere / fikse drivere manuelt fra produsentens nettsted, anbefaler vi sterkt at du gjør det automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater-verktøy. Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte vårt team at dette er den beste automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 4 - Utfør en SFC- og DISM-skanning

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR kan vises på grunn av filkorrupsjon, og for å fikse det, må du utføre et par skanninger. Du kan vanligvis fikse problemer med filkorrupsjon ved å kjøre en SFC-skanning. For å utføre en SFC-skanning, må du gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen. Hvis Kommandoprompt ikke er tilgjengelig, kan du bruke PowerShell (Admin) i stedet.

 2. Når Command Prompt starter, skriver du inn sfc / scannow og trykker Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanning vil nå starte. Denne skanningen kan ta omtrent 15 minutter, så ikke avbryte den.

Når SFC-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt vises. Hvis problemet fortsatt vises, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning, foreslår vi at du også kjører DISM-skanning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. I kommandoprompt angi DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth og trykk Enter for å kjøre det.

 3. DISM-skanning kan ta opptil 20 minutter eller mer, så ikke avbryte det.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet oppstår. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, kan du prøve å kjøre den igjen og sjekke om det løser problemet.

Løsning 5 - Sjekk antivirusprogrammet

Antivirusprogramvare er en nødvendighet hvis du vil beskytte PCen mot online trusler. Noen antivirusverktøy kan imidlertid forstyrre systemet ditt og føre til at KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR vises.

For å fikse dette problemet, anbefales det å deaktivere alle tredjeparts antivirusprogramvare på PCen din og sjekke om det løser problemet. Hvis det ikke virker, må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet. Det er verdt å nevne at for å fullstendig avinstallere antivirusprogramvare, må du bruke et dedikert fjerningsverktøy. Nesten alle antivirusbedrifter tilbyr disse verktøyene for sine produkter, så vær sikker på å laste ned og bruke en.

Når du fjerner antivirusprogrammet, må du kontrollere om problemet fortsatt vises. Hvis ikke, kan det være på tide å bytte til et annet antivirusprogram. Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, men de beste er Bitdefender og BullGuard, så vi anbefaler på det sterkeste å prøve dem ut.

Løsning 6 - Oppdater SSD-fastvaren

Hvis du får KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR melding, og du bruker en SSD, kan problemet være firmware. Ifølge brukerne klarte de å løse dette problemet bare ved å oppdatere SSD-driverne og fastvaren.

Husk at fastvareoppdatering er en avansert prosedyre, og hvis du ikke gjør det riktig, kan du forårsake uopprettelig skade på SSD og miste filene.

Løsning 7 - Endre personsøkingsfilen din

Noen ganger kan KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR melding vises på grunn av din personsøkingsfil. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows-tast + S og skriv inn avansert . Velg nå Vis avanserte systeminnstillinger fra menyen.

 2. Når vinduet Systemegenskaper åpnes, klikker du på Innstillinger- knappen i avspillingsdelen .

 3. Gå til Avansert fan og klikk på Endre- knappen.

 4. Sjekk automatisk administrere personsøkingsfilstørrelse for alle stasjoner og klikk OK .

Etter å ha gjort disse endringene, kontroller om problemet fortsatt varer.

Løsning 8 - Sjekk maskinvaren din

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR kan vises på grunn av ulike maskinvareproblemer, og hvis du opplever denne feilen, anbefales det å sjekke maskinvaren din. Den vanligste årsaken til dette problemet er RAM, så vær sikker på å teste den ved å prøve hver minnemodul individuelt. I tillegg kan du også bruke verktøy som MemTest86 + til å skanne individuelle moduler.

Hvis du bestemmer deg for å bruke MemTest86 +, må du huske på at du må utføre flere skanninger for å kunne teste RAM-en grundig. Dette kan ta noen timer, så du må være tålmodig.

I tillegg til RAM-en din, er en annen vanlig årsak harddisken din. Denne feilen kan oppstå på grunn av en feilharddisk, men det kan også oppstå på grunn av SATA-kabelen. Få brukere rapporterte at de bare klarte å løse problemet ved å koble fra og koble til harddisken på nytt. I noen tilfeller kan SATA-kabelen være feil, så du må bytte ut den og se om det løser problemet.

Det er alt, jeg håper at dette problemet forsvinner etter at du har utført disse løsningene, og at du ikke vil motta verken KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR eller Blue Screen of Death forårsaket av den. Hvis du har spørsmål, forslag eller kanskje noen andre løsninger for dette problemet, bare nå for kommentarseksjonen nedenfor, og fortell oss.