Fiks: Høy CPU-temperatur i Windows 10

En høy temperatur er ikke et godt tegn fordi det kan føre til lavere ytelse eller i noen tilfeller permanent skade på datamaskinen din, så hvis du er en Windows 10-bruker, og du opplever høy CPU-temperatur, vil du kanskje lære mer om det.

Brukere har rapportert lavere ytelse som inkluderer stamming mens du ser på multimedia, eller mens du spiller videospill, og noen brukere har selv rapportert uventede nedleggelser. Den uventede nedleggelsen er ikke et godt tegn fordi det betyr at CPU-temperaturen er for høy og datamaskinen slår seg ned for å unngå fysisk skade.

Det er flere måter du kan kontrollere temperaturen på datamaskinen din. Hvis du er kjent, kan du legge inn BIOS og datamaskinstemperaturen der, men hvis du ikke er kjent hvordan du gjør det, kan du laste ned programvare for Windows 10 som hjelper deg med å kontrollere CPU-temperaturen med få klikk og med letthet. Noen av programene for å sjekke CPU-temperaturen som vi vil anbefale er: Speccy, HWiNFO og SpeedFan. Alle er relativt enkle å bruke, slik at du enkelt kan kontrollere CPU-temperaturen når som helst.

På toppen av det er det noen lignende problemer som er koblet til høye CPU-temperaturer i Windows 10:

 • Windows 10-overoppheting - Hvis CPU-temperaturen blir for høy, slår datamaskinen automatisk av for å forhindre maskinvarebeskadigelse.
 • Windows 10 årsjubileumsoppdatering Overoppheting - Tallrike brukere rapporterte tilbake på dagen da høye CPU-temperaturer oppstod etter installering av jubileumsoppdateringen.
 • Windows 10 Creators Oppdater overoppheting - Dessverre var det det samme for Creators Update.
 • Windows 10 overoppheting bærbar PC - bærbare datamaskiner har også en tendens til å overopphetes. Noen av de "hotteste" merkene er HP, Asus og Dell.

Hva å gjøre hvis CPU-temperaturen blir høy

Innholdsfortegnelse:

 1. Bruk Power Troubleshooter og kontroller problemer
 2. Utfør en ren oppstart
 3. Rengjør CPU-viften eller endre den
 4. Maskinvaren er kanskje ikke kompatibel med Windows 10
 5. Kjør SFC-skanningen
 6. Kjør DISM
 7. Oppdater BIOS
 8. Slå av den integrerte GPU
 9. Kontroller for hukommelse lekkasjer
 10. Installer Windows på nytt

Fix: Høy CPU temperatur i Windows

Løsning 1 - Bruk Power Troubleshooter og kontroller problemer

Det første vi skal prøve er også den enkleste. Vi lar bare feilsøkeren gjøre jobben for oss. Slik kjører du feilsøkingsprogrammet i Windows 10:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Gå over til oppdateringer og sikkerhet > feilsøk.
 3. Velg Strøm, og gå til Kjør feilsøkingsprogrammet.

 4. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen og la prosessen være ferdig.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 2 - Utfør en ren oppstart

Hvis du ikke er kjent, kan Clean Boot deaktivere alle appene som kan starte med Windows 10. Som standard starter Windows 10 bare kjerneprogrammene som den trenger, men når du installerer mer programvare starter denne programvaren automatisk automatisk. med Windows, og noen ganger kan det føre til høy CPU-bruk og høy temperatur. Så for å deaktivere alle ikke-kjerneappene og -prosessene som kan starte med Windows 10, må du gjøre følgende:

 1. Åpne søkefeltet og skriv msconfig
 2. Når vinduet Systemkonfigurasjon åpnes, klikker du på Tjenester
 3. I kategorien Tjenester, skjul alle Microsoft-tjenester, og klikk på Deaktiver alle- knappene
 4. Klikk nå på Oppstart- fanen, og deretter Åpne Oppgavebehandling
 5. Vinduet Oppgavebehandling åpnes, og du må gå over til Oppstart-fanen
 6. Du vil se listen over elementer, for hvert av disse elementene må du klikke på en og deretter på deaktiver-knappen
 7. Gjenta denne prosessen til du har deaktivert dem alle
 8. Lukk oppgavebehandling og gå tilbake til systemkonfigurasjonsvinduet
 9. Klikk OK og start datamaskinen på nytt

Løsning 3 - Rengjør CPU-viften eller endre den

Noen ganger er CPU-temperaturproblemer forårsaket av støv som sitter fast i viften, så det kan hende du må rengjøre det, eller i noen andre tilfeller må du kanskje erstatte CPU-viften helt. Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, vennligst kontakt en ekspert for å gjøre det for deg.

Løsning 4 - Maskinvaren er kanskje ikke kompatibel med Windows 10

Windows 10 er fortsatt et nytt operativsystem, og det kan være visse problemer med noe maskinvare. Hovedkortet eller CPU-en fungerer kanskje ikke godt sammen i Windows 10, selv om de har fungert bra i tidligere versjoner av Windows. Endring av dyr maskinvare er ikke det beste alternativet, og vi håper at Microsoft vil utgjøre en oppdatering som vil løse problemer med maskinvarekompatibilitet i nær fremtid.

Høy CPU-temperatur på Windows 10 eller andre Windows er en stor bekymring, det kan føre til uventede nedleggelser og andre problemer, og det kan til og med forårsake permanent skade på datamaskinen din i noen tilfeller, så behandle den med forsiktighet.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også fil tap og skadelig programvare.

Løsning 5 - Kjør SFC-skanningen

SFC-skanningen er et annet feilsøkingsverktøy vi skal prøve. Du kan bruke dette verktøyet til å løse ulike problemer i systemet. Og ved å løse systemproblemer, forhåpentligvis, vil du også kunne kjøle ned datamaskinen din.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, høyreklikk Kommandoprompt, og velg Åpne som administrator.
 2. Skriv inn følgende kommando, og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Kjør DISM

Og det siste innebygde feilsøkingsverktøyet vi skal bruke, er Deployment Image Servicing and Management (DISM). Som navnet sier, bruker dette verktøyet nytt systembilde og løser noen potensielle problemer underveis. Forhåpentligvis vil det lindre oss av høy CPU temperatur.

Slik kjører du DISM i Windows 10:

 1. Åpne kommandoprompt som vist ovenfor.
 2. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM.exe / Online / Cleanup-bilde / Restorehealth

 3. Vent til prosessen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt.
 5. Hvis DISM ikke kan hente filer på nettet, kan du prøve å bruke installasjonen USB eller DVD. Sett inn media og skriv følgende kommando:
   • DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Source: C: \ RepairSource \ Windows / LimitAccess
 6. Pass på at du erstatter "C: \ RepairSource \ Windows" -banen på DVDen eller USB-en.
 7. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen.

Løsning 7 - Oppdater BIOS

Å holde BIOS oppdatert er viktig for at datamaskinen fungerer. Hvis BIOS-versjonen din er utdatert, kan den forstyrre noen nyere maskinvaredrivere og forårsake uønskede problemer, inkludert CPU-overoppheting.

Dessverre er oppdatering av BIOS en risikofylt og komplisert prosedyre. Du kan lese mer om det i vår How to flash BIOS-artikkel. Men husk å handle med forsiktighet, eller spør en profesjonell til å oppdatere BIOS. Hvis du gjør feil feil, kan du skade systemet ditt.

Løsning 8 - Slå av den integrerte GPU

Sjansene er at CPU-funksjonene er en integrert GPU. Fordi de fleste nyere CPUer gjør. Og hvis du bruker en dedikert GPU, trenger du ikke virkelig den integrerte. På toppen av det kan det hende at CPU-temperaturen øker med begge GPUer. Så det beste er å bare deaktivere den integrerte GPUen, siden du ikke bruker den.

Dessverre er det ikke så enkelt og avhenger vanligvis av hovedkort og konfigurasjon. Derfor kan vi ikke legge ut de nøyaktige instruksjonene for hvordan du deaktiverer den integrerte GPUen din her. Så finn ut hovedkortet og CPU-modellen, og søk på Internett for instruksjonene om hvordan du deaktiverer den integrerte CPU-en.

Løsning 9 - Kontroller at det er hukommelseskort

Minnelekkasjer er en stor fiende i datamaskinens ytelse. En hukommelselekkasje forårsaket av en app eller et program, reduserer datamaskinen din drastisk. Det vil imidlertid også legge ekstra press på CPUen din, og dermed forårsake overoppheting. Hvis du ikke har noen anelse om hva hukommelsesslekkasjer har, har vi en lang forklarer / veiledning om hvordan det hukker lekkasjer og hvordan de skal løses. Så sørg for å sjekke det ut. Kanskje det er en minnelekkasje i systemet ditt, og du vet ikke engang.

Løsning 10 - Installer Windows på nytt

Hvis ingen av de tidligere løsningene virket, bør du sannsynligvis installere systemet som en siste utvei. Kanskje det er noe annet inni som bare fortsetter å øke CPU-temperaturen. Så, den friske installasjonen kan bare være den beste løsningen. Det er flere måter å tilbakestille Windows 10, og hvis du ikke vet noe, sjekk ut vår detaljerte veiledning for mer informasjon og tips.

Det handler om det, vi håper absolutt at minst en av disse løsningene hjalp deg med å løse problemet med høy CPU-temperatur. Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i august 2015 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.

Relaterte historier du trenger å sjekke ut

 • Fiks: Høy CPU-bruk forårsaket av Windows Shell Experience Host
 • Fiks: Høy CPU når du surfer på Internett
 • Slik løser du Windows Search Indexers høye CPU-utnyttelse
 • Service Host forårsaker høy CPU i Windows 10 versjon 1709 [FIX]
 • 5 beste overklokkingsprogramvare for AMD-prosessorer