Løs: GTA 4 / GTA 5 lag problemer i Windows 10

Med Windows 10 forventet vi bedre optimalisering og ytelse, og for det meste fikk vi det vi trengte. Dessverre, ikke alle fikk forbedret ytelse, og noen brukere klager på lag i GTA 4 og GTA 5 på Windows 10.

Vi må nevne at begge spillene er ganske krevende på maskinvarekraften, så sørg for at du kan kjøre dem først. Hvis dette spillet kjørte perfekt på ditt tidligere operativsystem, er lagging relatert til Windows 10 og driveroptimalisering.

Det første du kan gjøre er å sjekke om noen spilloppdateringer, eller for Windows 10-oppdateringer. Hvis utviklerne er klar over eventuelle feil og inkompatibiliteter, skal de sannsynligvis rette dem med en offisiell oppdatering. Men til den offisielle oppdateringen kommer, kan du prøve følgende trinn.

Hvordan fikserer jeg GTA 4 / GTA 5 lag i Windows 10

 1. Prøv alt-tabbing spillet ditt noen ganger
 2. Avinstaller og installer skjermdriverne på nytt
 3. Deaktiver bakgrunnsprosesser
 4. Installer Windows 10 på nytt

Løsning 1 - Prøv alt-tabbing spillet ditt noen ganger

Hvis du opplever noe lag, kan du prøve å trykke Alt + Tab og gå frem og tilbake mellom spillet ditt og skrivebordet ditt. Det er ikke den beste løsningen, men noen ganger hjelper det. I tillegg kan du prøve å kjøre spillet ditt i fullskjerm i stedet for windowed-modus for å få maksimal ytelse.

Løsning 2 - Avinstaller og installer skjermdriverne på nytt

 1. Last ned avinstallasjonsadministrator herfra.
 2. Kjør programmet og avinstaller driverne .
 3. Finn grafikkortprodusenten og last ned de nyeste driverne fra nettstedet. Vi anbefaler også dette tredjepartsverktøyet (100% trygt og testet av oss) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen.
 4. Installer dem og prøv å kjøre spillet igjen.
 5. I noen spesielle tilfeller må du kanskje installere den eldre versjonen av drivere, men hvis Windows 10-drivere er tilgjengelige, må du sørge for at du prøver dem først.

Løsning 3 - Deaktiver bakgrunnsprosesser

En annen mulig grunn til at spillet i spillet kan være noen av bakgrunnsprosessene. Derfor foreslår vi å deaktivere dem. Vi er klar over at noen av dem du kan bruke til å kommunisere med dine venner mens du spiller online. Men det er noen programmer som vil senke systemet mens andre, de nettverksavhengige, vil påvirke båndbredden.

Du kan deaktivere bakgrunnsprosesser i Windows 10 ved å følge disse trinnene:

 1. Skriv inn msconfig i Windows Search-feltet og åpne System Configuration .
 2. Under kategorien Tjenester, merk av for " Skjul alle Microsoft-tjenester " -boksen.
 3. Klikk på " Deaktiver alle " for å deaktivere alle aktive tredjepartstjenester.
 4. Nå velger du Oppstart- fanen og går til Oppgavebehandling .
 5. Forhindre at alle programmer starter med systemet og bekreft endringer.
 6. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Installer Windows 10 på nytt

Hvis du har oppgradert til Windows 10 fra Windows 8 eller Windows 7, er det noen ganger bra å utføre en ren installasjon av Windows 10 for å kvitte seg med eventuelle programvarekompatibiliteter. Bare last ned ISO-filen fra Microsofts nettsted, brenne den til en DVD eller opprett installasjon USB og installer Windows 10 på nytt fra scratch. Hvis dette virker litt komplisert for deg, kan du alltid spørre en venn eller ansette noen for å hjelpe deg.

Hvis ingen av disse løsningene er nyttig for deg, må du bare vente på en offisiell oppdatering fra Microsoft eller Rockstar Games. I tillegg, hvis du har noen bekymringer, kan du be om utviklere på Microsofts eller Rockstar Games-fora.

Hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer med GTA 5, kan du sjekke om løsninger i følgende artikler:

 • Fix: "Rockstar Update Service er ikke tilgjengelig" når du installerer GTA 5 på Windows PC
 • "Grand Theft Auto 5 har sluttet å fungere"