FIX: Fil Explorer krasjer på høyre klikk

Hva å gjøre det File Explorer krasjer på høyre klikk

 1. Utfør en ren oppstart
 2. Bruk ShellExView til å administrere kontekstmenyhåndteringsverktøy
 3. Kjør SFC
 4. Ytterligere løsninger

Noen brukere står overfor et problem med deres File Explorer. Tilsynelatende krasjer deres File Explorer når de klikker på høyre museklikk. Dette problemet kan skyldes en dårlig kontekstmenyhåndterer.

I tilfelle du ikke visste, er en kontekstmenyhåndterer en skalutvidelsesbehandler hvis jobb er å legge til kommentarer til en eksisterende kontekstmeny, for eksempel: kutte, lime inn, skrive ut osv.

File Explorer krasjer når høyreklikk

Løsning # 1 - Utfør en ren oppstart

Clean Boot kan være en løsning for mange problemer, og det kan også rette oss. Clean Boot starter Windows med en minimal mengde drivere og programvare for å avgjøre om noen programvare er i konflikt med hverandre, eller hindre dem i å jobbe. Før du utfører en ren oppstart, må du logge på datamaskinen som administrator

Slik gjør du en Clean Boot:

 • Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og klikk deretter Søk. Eller, hvis du bruker en mus, pek på nederst til høyre på skjermen, og klikk deretter Søk.
 • Skriv msconfig i søkeboksen, og klikk deretter eller klikk på msconfig .
 • På fanen Tjenester i dialogboksen Systemkonfigurasjon klikker du eller klikker for å merke av for Skjul alle Microsoft-tjenester, og deretter klikker du eller klikker Deaktiver alle.

 • På Start-kategorien i dialogboksen Systemkonfigurasjon klikker du på eller klikker Åpne Oppgavebehandling.
 • På oppstart-fanen i Oppgavebehandling velger du elementet for hvert oppstartspost og klikker deretter Deaktiver.

 • Lukk Oppgavebehandling.
 • På Start-kategorien i dialogboksen Systemkonfigurasjon klikker du på eller klikker OK, og starter deretter datamaskinen på nytt.

Vær oppmerksom på at datamaskinen din kan miste noen funksjonalitet etter at du har utført en Clean Boot. Men rett etter at du starter din PC normalt, vil funksjonaliteten komme tilbake, så det er ikke nødvendig å bekymre deg for det. Du bør også være veldig forsiktig når du utfører en ren oppstart, fordi hvis du gjør visse feil, kan datamaskinen din bli ubrukelig.

Løsning # 2 - Bruk ShellExView til å administrere kontekstmenyhåndteringsverktøy

Hvis en ren oppstart ikke hjalp, er problemet ditt definitivt forårsaket av en dårlig kontekstmenyhåndterer. Og under finner du den beste og raskeste måten å håndtere de dårlige kontekstmenyhåndtererne på.

Du må installere en tredjepartsprogramvare for å løse dine problemer med bandkontekstmenyhåndterere. Jeg er ikke fan av å installere tredjeparts programvare for å løse visse systemproblemer, men alle rundt Microsofts fora anbefaler denne programvaren, så jeg antar at det virkelig gjør jobben.

ShellExView er et flott verktøy for å vise og mange alle installerte shell utvidelser. Hvis tilgjengelig, viser programvaren beskrivelsen, samt versjonsdetaljer, bedriftsinformasjon, plassering, filnavn og mer. Du kan også manuelt deaktivere eller aktivere et element, slik at du kan velge hvilken utvidelse du vil kjøre, og som du ikke gjør.

Etter at du lastet ned og kjører ShellExView, vil det utføre en fullstendig skanning av registret for å finne alle tilgjengelige shell-utvidelser. Etter at skanningen er ferdig, må du se på kontekstmenyhåndteringene. Bruk "Type" for å sortere alle kontekstmenybehandlere sammen.

Nå er alt du trenger å gjøre, å deaktivere ikke-Microsoft-kontekstmenyhåndteringshandlere en-for-en, så deaktiver en ikke-Micorosft-kontekstmenyhåndterer, og hvis problemet fortsatt er tilstede, aktiver det og deaktiver en annen menyhåndterer, og så videre. For å se hvilken kontekstmenyhåndterer som ikke er Microsoft, bare se etter informasjonen under kolonnen Firmanavn i ShelExView.

 • Last ned Nirsoft's ShellExView

Løsning # 3 - Kjør SFC

Hvis problemet vedvarer etter å ha fulgt disse to løsningene, kan du også kjøre SFC. Dette er et innebygd verktøy som skanner systemfilene dine og retter feil eller mangler. Her følger trinnene:

 1. Start Kommandoprompt fra Start-menyen> skriv sfc / scannow

 2. Trykk Enter for å skanne for å starte
 3. Vent til skanningen skal fullføres. Prøv å åpne File Explorer igjen for å se om dette løste problemet.

Ytterligere løsninger

For flere metoder for å fikse File Explorer krasjer, kan du sjekke ut denne feilsøkingsveiledningen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i desember 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.