Fix: Kunne ikke spille lydtest i Windows 10

Selv om mange brukere bruker Windows 10, ser det ut til at enkelte brukere har visse problemer. Når det gjelder hvilke Windows 10-brukere rapporterer at de får Mislyktes å spille testtone melding, så la oss se om vi kan fikse det.

Hva å gjøre hvis du ikke kan spille lydtest i Windows 10

Denne feilmeldingen kan forårsake ulike problemer med lyd på PCen. I tillegg til denne feilen rapporterte brukerne også følgende problemer:

 • Conexant Audio, Sound Blaster, IDT, Realtek Audio mislyktes å spille testtone - Ifølge brukerne vises denne feilen vanligvis med IDT- eller Realtek-lydenheter. Problemet er vanligvis forårsaket av utdatert sjåfør, og det kan enkelt løses.
 • USB-lyd mislyktes av å spille testtone - Hvis du får denne feilen, kan det hende at du bruker et USB-lydkort eller USB-hodetelefoner. Ifølge brukerne oppstår problemet oftere med USB-lydenheter.
 • AMD HDMI-lyd mislyktes i å spille testtone - Noen ganger kan grafikkortdrivere også installere lyddrivere. Brukere rapporterte denne feilmeldingen når du bruker HDMI-kabel med et AMD-grafikkort.
 • Dell, HP-lyd mislyktes i å spille testtone - Lydproblemer som dette kan forekomme på nesten hvilken som helst PC, og både Dell og HP-brukere rapporterte dette problemet på enhetene sine.
 • Laptop ingen lyd, klarte ikke å spille testtone - Dette problemet påvirker både PC-er og bærbare PCer. Faktisk er problemet mer vanlig på enkelte bærbare datamaskiner enn på stasjonære PCer.
 • Lydkort klarte ikke å spille testtone - Hvis du har dette problemet på PCen, vil du kanskje vite at det kan påvirke nesten alle lydkort. Ifølge brukerne påvirkes begge dedikerte og innebygde lydkort av dette problemet.
 • Lyden klarte ikke å få tilgang til enheten - Dette er en annen variant av denne feilen, og hvis du har den på PCen, bør du kunne fikse det ved å bruke en av våre løsninger.
 • Kunne ikke spille av lyd, lyd deaktivert - I noen tilfeller vil du ikke kunne spille noen lyder på PCen. Ifølge brukerne kan lyden bli helt deaktivert på PCen på grunn av dette problemet.
 • Kan ikke spille av lyd på bærbar PC - Dette problemet påvirker både stasjonære og bærbare PCer. Dette er et alvorlig problem, og mange brukere rapporterte at de ikke kan spille noen lyd på sin bærbare PC.

Før vi begynner å løse dette problemet, anbefaler vi deg å oppdatere Windows 10 med de nyeste oppdateringene. Noen brukere rapporterer at Microsoft har løst dette problemet, så sørg for at du holder Windows 10 oppdatert med de nyeste oppdateringene. Hvis du laster ned de nyeste oppdateringene, virker det ikke, og du har fortsatt dette problemet, kan du prøve følgende løsninger.

Løsning 1 - Endre høyttalerinnstillinger

Brukerne rapporterer at når de oppgraderer til Windows 10, endres deres høyttalerinnstillinger til Quadraphonic. Hvis du bruker 5.1 høyttalersystem, går du til høyttalerinnstillingene dine og endrer dem fra Quadraphonic til 5.1.

Løsning 2 - Bytt til standard drivere

Neste ting vi skal prøve, bytter til standard drivere. For å gjøre dette må du gjøre følgende:

 1. Gå til Enhetsbehandling og finn lyddriveren din.
 2. Høyreklikk på det, og velg Avinstaller.

 3. Sjekk Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk på Avinstaller .

 4. Når driveren er avinstallert, trykk Søk etter ny maskinvareknapp . Dette vil installere standard lyddriver.

Det finnes mange versjoner av lyddrivere, så velg riktig versjon og last ned og installer den. Dette kan være en lang prosess, spesielt hvis du gjør det manuelt, får du nå DriverFix (100% Windows 10 kompatibel) for å gjøre det automatisk. Dette verktøyet hjelper deg å unngå permanent skade på PCen din ved å laste ned og installere feil driverversjoner.

 • Få nå DriverFix for Windows

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 3 - Installer High Definition Audio Device

Hvis bytte til standard lydenhet ikke fikk jobben gjort, kan du prøve å installere høydefinisjons lydenhet. For å installere High Definition Audio Device på Windows 10 gjør du følgende:

 1. Gå til Enhetsbehandling og finn lyddriveren din.
 2. Høyreklikk på det og velg Oppdater driver .

 3. Velg Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare .

 4. Velg nå La meg velge fra en liste over enhetsdriverne på datamaskinen min .

 5. I listen over drivere velger du High Definition Audio Device .

 6. Klikk på Neste og hvis du får en advarsel, velg Ja .

Løsning 4 - Endre lydformatet

Hvis du ofte ikke klarer å spille av lydtestfeil, kan du kanskje løse problemet ved å endre lydformatet. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Høyreklikk volumikonet i sysbaren og velg Avspillingsenheter fra menyen.

 2. Når lydvinduet åpnes, må du kontrollere at høyttalerne eller hodetelefonene er angitt som standardenhet. Hvis ikke, kan du angi dem ved å høyreklikke på enheten og velge Angi som standard enhet fra menyen. Velg lydenheten og klikk på Egenskaper .

 3. Når Egenskaper- vinduet åpnes, navigerer du til Avansert- fanen. Nå i delen Standardformat velg et annet lydformat. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter at du har gjort det, må du kontrollere om lyden fungerer som den skal. Mange brukere rapporterte at denne løsningen løste problemet for dem, så sørg for å prøve det ut. Husk at du må prøve å bruke flere forskjellige formater før du finner den som fungerer for deg. Hvis du ikke endrer formatet, virker det flere brukere å klikke på Gjenopprett standardknappen for å gjenopprette lydinnstillingene til opprinnelige verdier.

Løsning 5 - Deaktiver alle lydforbedringer

Noen ganger mislyktes det å spille av lydteststonen, kan det oppstå feilmeldinger hvis du bruker bestemte lydforbedringer. Mange lydkortstøtteforbedringer, men ofte kan de forstyrre Windows og forårsake at dette problemet oppstår. For å fikse problemet, må du deaktivere lydforbedringer ved å gjøre følgende:

 1. Egenskaper for Open Speaker . Vi viste deg hvordan du gjør det i den forrige løsningen, så sjekk om du vil ha mer informasjon.
 2. Naviger til kategorien Forbedringer og merk av Deaktiver alle forbedringer . Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter at du deaktiverer alle forbedringene, bør problemet løses og lyden din begynner å fungere igjen.

Løsning 6 - Deaktiver eksklusiv modus

Feilmeldingen mislyktes å spille lydtone, vises vanligvis på grunn av lydinnstillingene, og et av de vanlige problemene er Eksklusiv modus. For å fikse problemet må du deaktivere Eksklusiv modus ved å følge disse trinnene:

 1. Egenskaper for Open Speaker .
 2. Naviger til Avansert fan og i Eksklusiv modus- delen deaktiver Tillat programmer å ta eksklusiv kontroll over denne enheten . Klikk nå på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter at du deaktivert eksklusiv modus, bør problemet løses helt.

Løsning 7 - Bruk en lyd feilsøking

Ifølge brukerne, kan du fikse Det klarte ikke å spille av lydtestfeilmeldingen ved å kjøre en feilsøkingsverktøy. Noen ganger kan det være en feil med lydkonfigurasjonen din, som kan føre til at dette problemet vises. Du kan imidlertid vanligvis fikse dette problemet automatisk ved å kjøre Sound Troubleshooter. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-app åpnes, navigerer du til Oppdater og sikkerhetsseksjon .

 3. I menyen til venstre velger du Feilsøking . Nå i den høyre ruten velger du Spille lyd og klikker på Kjør feilsøkingsprogrammet .

 4. Feilsøking starter nå. Vent mens feilsøkingsprogrammet løser problemet.

Du kan også kjøre Sound Troubleshooter ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og tast inn kontrollpanelet . Velg Kontrollpanel fra listen.

 2. Klikk nå på Feilsøking .

 3. Velg Vis alt fra menyen til venstre.

 4. Klikk nå på Playing Audio .

 5. Spille av lydfeilsøking åpnes nå. Klikk på Neste for å starte det.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, bør problemet løses og lyden din begynner å fungere. Begge metodene ovenfor vil utføre samme feilsøking, så vær så snill å bruke noen av dem.

Løsning 8 - Deaktiver lydeffekter

Mange lydkort leveres med en dedikert programvare som tilbyr ulike lydeffekter. Selv om disse effektene noen ganger kan forbedre lydkvaliteten, kan de ofte føre til at det oppstår ulike problemer. Ifølge brukerne, mislyktes det å spille lydtest tonen feilmelding er nært knyttet til disse lydeffekter, og for å løse dette problemet, anbefales det sterkt å deaktivere dem. For å gjøre det, åpner du bare lydkonfigurasjonsprogramvaren, finner avsnittet Effekter og deaktiverer dem alle. Når du har deaktivert alle effekter, må du kontrollere om problemet fortsatt vises.

Løsning 9 - Fjern nylig installerte oppdateringer

Ifølge brukerne kan feilmeldingen ikke vises på grunn av visse Windows-oppdateringer. Noen ganger kan en oppdatering ha visse feil og føre til at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du finne og fjerne den problematiske oppdateringen. For å gjøre det, må du følge disse trinnene:

 1. Åpne appen Innstillinger og gå til Oppdateringer og sikkerhetsseksjonen .
 2. Klikk på Oppdater historie .

 3. Liste over oppdateringer vises nå. Klikk på Avinstaller oppdateringer .

 4. Nå bør du se nylig installerte oppdateringer. Dobbeltklikk på en bestemt oppdatering for å fjerne den.

Når du fjerner de nyeste oppdateringene, kontroller om problemet fortsatt vises. Hvis ikke, betyr det at du fant årsaken til problemet. Nå må du bare forhindre at oppdateringen installeres. For å gjøre det, bare laste ned Vis eller skjul oppdaterings feilsøking, kjør det og forhindrer den problematiske oppdateringen fra å installere. Etter å ha gjort det, vil oppdateringen ikke bli installert automatisk, og problemet vil ikke vises igjen.

Løsning 10 - Utfør en SFC-skanning

Noen ganger mislyktes det å spille av lydtesttonen, kan feilmeldingen vises på grunn av filkorrupsjon. Systemfilene dine kan bli ødelagt, og det vil føre til at denne feilen vises. Du bør imidlertid være i stand til å fikse det ved å utføre en SFC-skanning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) fra listen. Hvis kommandoprompt ikke er tilgjengelig, kan du ikke bruke PowerShell (Admin) i stedet.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanning vil nå starte. Skanningen kan ta ca 10-15 minutter, så ikke avbryte den.

Brukere rapporterte at å kjøre SFC-skanningen løst problemet for dem, så sørg for å prøve det ut. Men noen ganger vil du ikke kunne fikse problemet ved hjelp av SFC-skanningen. I noen sjeldne tilfeller kan du kanskje ikke kjøre SFC-skanning i det hele tatt. For å fikse denne feilen må du kanskje kjøre DISM-skanning i stedet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv nå dism / online / cleanup-image / restorehealth og trykk Enter for å kjøre det.

 3. DISM scan vil nå starte. Denne prosessen kan ta ca. 15-20 minutter, så vær sikker på ikke å forstyrre den.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om feilen fortsatt varer. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, må du gjenta det etter å ha utført en DISM-skanning.

Løsning 11 - Koble fra andre USB-enheter

Hvis du bruker USB-hodetelefoner eller høyttalere, kan det hende du støter på dette problemet på grunn av andre USB-enheter. Ifølge brukerne møtte de Mislyktes å spille av lydtestfeilmeldinger på grunn av Xbox 360-trådløse spillmottaker. Mange brukere bruker sin Xbox 360-kontroller med sin PC, og noen ganger kan den trådløse mottakeren forårsake at dette problemet oppstår.

For å fikse problemet foreslår brukerne å koble den trådløse mottakeren fra PCen og starte den på nytt. Når PCen starter opp uten mottakeren, bør lyden begynne å fungere igjen. Hvis lyden virker, kan du koble den trådløse mottakeren på nytt igjen. Dette er en enkel løsning, og det fungerer i henhold til brukerne, så vær så snill å prøve det. Husk at du må kanskje gjenta det hvis problemet oppstår.

Løsning 12 - Still inn lydenheten som standard kommunikasjonsenhet

Ifølge brukere, kan feilmeldingen ikke vises hvis lydenheten ikke er angitt som standard enhet. For å fikse dette problemet må du gjøre følgende:

 1. Åpne lydvinduet . Du kan gjøre det ved å høyreklikke på lydikonet nederst til høyre og velge Avspillingsenheter .
 2. Når lydvinduet åpnes, høyreklikker du på en annen enhet og velger Angi som standard kommunikasjonsenhet .

 3. Høyreklikk på lydenheten og velg Angi som standard . Gjenta de samme trinnene og velg Set as Default Communication Device .

Etter å ha gjort det, bør problemet løses og lyden din begynner å fungere.

Løsning 13 - Deaktiver lydenheten

Hvis du ofte ikke klarer å spille av lydtestfeilmeldingen, kan det hende at du kan fikse det ved ganske enkelt å deaktivere lydenheten midlertidig. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn nå lydenheten, høyreklikk den og velg Deaktiver fra menyen.

 3. Bekreftelsesmeldingen vises nå. Klikk på Ja .

 4. Du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt. Klikk på Ja for å starte det nå.

 5. Når datamaskinen din har startet på nytt, går du tilbake til Enhetsbehandling, høyreklikker på lydenheten og velger Aktiver enhet fra menyen.

Etter at du deaktiverer og aktiverer lydenheten, bør problemet løses.

Løsning 14 - Koble lydenheten direkte til PCen

Ifølge brukerne opplevde de dette problemet mens de brukte en dokkingstasjon på sin bærbare datamaskin. Laptop docking stasjoner kan være utrolig nyttig siden de gir deg ekstra porter, men noen ganger kan problemer med dem oppstå. Brukere rapporterte at tilkobling av høyttalere eller hodetelefoner til dokkingstasjonen forårsaket Kan ikke spille av lydtestfeilmelding .

Ifølge brukerne kan du løse problemet ved å koble høyttalerne til lydporten på den bærbare datamaskinen. Etter å ha gjort det, vil problemet bli løst. Når det gjelder årsaken til problemet, kan dockingsstasjonen din være defekt, eller det kan ikke være fullt kompatibel med maskinvaren eller driverne.

Løsning 15 - Endre sikkerhetsrettighetene i registeret

Hvis du får denne feilen ofte, kan du kanskje fikse det ved å endre sikkerhetsrettighetene dine. For å utføre denne løsningen må du finne en annen Windows 10-PC og sammenligne sikkerhetsrettighetene mellom de to. For å gjøre de nødvendige endringene, gjør følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Valgfritt: Det kan hende du vil opprette en sikkerhetskopieringsfil, bare i tilfelle. Endring av registeret kan føre til problemer med PCen din hvis du ikke endrer det riktig, så det anbefales å lage en sikkerhetskopi. For å gjøre det, klikk på Fil> Eksporter .

  Sett nå Alle som Eksporter-utvalg og skriv inn ønsket filnavn. Velg et trygt sted og klikk på Lagre- knappen.

  Etter det har du en sikkerhetskopi av registeret ditt. Hvis det oppstår problemer etter at du har endret registret, kan du bare kjøre denne filen for å gjenopprette registret til den opprinnelige tilstanden.
 3. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionMMDevicesAudio . Høyreklikk Lyd- tasten og velg Tillatelser fra menyen.

 4. Gjenta de samme trinnene på en fungerende PC. Sammenlign nå listen over oppføringer i gruppe- eller brukernavnsseksjoner på en fungerende PC og på din PC. Kontroller tillatelser for hver oppføring på listen. Hvis visse oppføringer eller tillatelser mangler fra PCen, må du justere dem.
 5. Etter at alle oppføringer og tillatelser er de samme på begge PCene, klikker du på Avansert .

 6. Kontroller O wner- delen på begge PCene. Hvis eierdelen er forskjellig på den berørte PCen, må du endre den tilsvarende.

Etter at innstillingene er de samme på begge PCene, må du kontrollere om problemet fortsatt vises. Dette er en avansert løsning, så hvis du ikke er kjent med sikkerhetsrettigheter eller register, vil du kanskje hoppe over det. Flere brukere rapporterte at justering av registeret løst problemet, så du vil kanskje prøve det.

Løsning 16 - Kontroller andre USB-enheter

Ifølge brukerne kan feilmeldingen ikke oppstå hvis du bruker et USB-hub. USB-hubber er nyttige, spesielt hvis du pleier å bruke flere USB-enheter. Men hvis du bruker en USB-hodetelefon, kan du oppleve dette problemet med noen gamepads. Brukerne rapporterte dette problemet mens de koblet til både deres gamepad og USB-hodetelefoner til samme USB-hub. Det ser ut som at noen USB-enheter ikke fungerer som de skal sammen, så for å fikse det, må du koble noen av dem.

Brukere rapporterte at koble fra spilleren fra USB-huben, løser problemet for dem, så du vil kanskje prøve det. Hvis det løser problemet, må du i fremtiden koble til USB-hodetelefonene først, og koble deretter spilleren til USB-huben. Dette er en enkel løsning, men brukerne rapporterte at det fungerer, så vær så snill å prøve det ut.

Løsning 17 - Sett inn AMD-driverne på nytt

I noen tilfeller kan grafikkortdriverne føre til at dette problemet oppstår. I henhold til brukerne installerer visse grafikkortdrivere også lyddrivere som forårsaker at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du avinstallere AMD-driveren og installere den på nytt.

For å fullstendig fjerne en grafikkortdriver fra PCen, foreslår mange brukere å bruke Display Driver Uninstaller. Dette er et gratis fjerningsverktøy som helt vil fjerne grafikkortdriveren sammen med alle tilhørende filer.

Når du har fjernet driveren, må du laste ned den nyeste driveren for grafikkortet ditt. Når du installerer driveren, må du passe på å velge Tilpasset installasjonsalternativ . Derfra kan du velge hvilke drivere du vil installere. Pass på at du fjerner HDMI-lyddriveren . Etter at du har gjort det, vil bare grafikkortdriveren bli installert, og problemet ditt bør løses.

Husk at dette problemet kan påvirke både AMD- og Nvidia-grafikkort, så sørg for å prøve denne løsningen, selv om du ikke bruker AMD-grafikk.

Løsning 18 - Start Windows-tjenesten på nytt

Ifølge brukerne kan dette problemet skyldes Windows Audio-tjenesten, og for å fikse det, må du bare starte denne tjenesten på nytt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Klikk på OK eller trykk på Enter .

 2. Tjenestevinduet vil nå vises. Finn Windows Audio- tjeneste, høyreklikk på det og velg Start på nytt fra menyen.

Etter at Windows Audio-tjenesten har startet på nytt, bør problemet løses, og lyden din begynner å fungere igjen.

Løsning 19 - Endre innstillinger for lokale brukere og grupper

Hvis du har problemer med Feilmeldingen mislyktes, kan du kanskje løse problemet ved å endre innstillinger for lokale brukere og grupper. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn lusrmgr.msc . Klikk på OK for å trykke Enter .

 2. Når Lokale brukere og grupper vindu åpnes, klikker du Grupper i venstre rute. Høyreklikk Administratorer i den høyre ruten og velg Legg til i gruppe- alternativ fra menyen.

 3. Liste over medlemmer vises. Klikk på Legg til- knappen.

 4. I feltet Angi objektnavnene for å velge felt, skriv inn Lokal tjeneste . Klikk på Kontroller navn- knappen. Hvis alt er i orden, klikk på OK .

 5. NT MYNDIGHET vil nå bli lagt til i listen over medlemmer. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Når du har gjort endringene, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 20 - Delte DefaultLaunchPermission-oppføring fra registeret

Noen ganger kan problemer i registeret føre til at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du finne og fjerne DefaultLaunchPermission- oppføring fra registeret. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Registerredigering .
 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftOle . Høyreklikk Ole og velg Eksporter fra menyen.

 3. Kontroller at valgt gren er valgt i Eksporter rekkefølge. Skriv inn ønsket filnavn og klikk på Lagre .

 4. Finn DefaultLaunchPermission i den høyre ruten, høyreklikk den og velg Slett .

 5. Bekreftelsesmeldingen vises nå. Klikk på Ja .

 6. Når du har slettet DefaultLaunchPermission- oppføringen, start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt vises. Hvis ikke, kan det hende du vil gjenopprette StandardLaunchPermission- oppføringen. For å gjøre det, kjør du bare filen du opprettet i trinn 3 . Etter at du har gjort det, blir registeret ditt gjenopprettet til opprinnelig tilstand.

Jeg håper denne artikkelen hjalp deg med å løse problemet med å spille lydtone i Windows 10, men hvis disse løsningene ikke virker for deg, skrev vi nylig hva du skal gjøre hvis 5.1-kanals surroundlyd ikke fungerer slik at du kanskje vil sjekke det ut hvis du trenger flere løsninger. Også, hvis du har kommentarer eller spørsmål, bare skriv dem ned i kommentarene nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i november 2015 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.