FIX: Feil 80188301 Når du installerer Windows 10 Mobile

Windows 10 for telefoner er endelig her (men bare for noen Windows Phone-enheter)! Selv om operativsystemet ikke lenger er i sin tidlige testfase, rapporterer brukerne fortsatt problemer. Denne gangen har vi et problem med å få en feil 80188301 når du prøver å installere Windows Phone 10.

Løsning for å fikse Windows 10 mobilfeil 80188301

Problemet oppstår på grunn av den manglende basepakken på telefonen, men det er en løsning for det. Du trenger bare å tilbakestille systemet til en ren og fungerende versjon av Windows Phone 8.1 og deretter installere Windows 10 igjen. Du kan gjøre dette på to måter, ved å utføre en hard tilbakestilling av telefonen og ved hjelp av Microsofts offisielle Windows Phone Recovery Too . Det er helt opp til deg, fordi begge veier viste seg å være effektive.

Følg disse trinnene for å utføre en hard tilbakestilling på Windows Phone-enheten:

  1. Trykk og hold Volum ned og Strøm knappene samtidig til telefonen begynner å vibrere
  2. Når du føler vibrasjonen til telefonen, trykker du umiddelbart på og holder nede Volum ned- knappen til et stort utropstegn vises
  3. Når du ser utropstegnet, trykker du på følgende fire knapper i denne rekkefølgen: Volum opp, Volum ned, Strømbryter, Volum ned
  4. Telefonen din skal nå nullstille og starte på nytt, og du vil få en fersk, ny kopi av operativsystemet

Den andre måten å få den gamle Windows Phone 8.1 tilbake er med Microsoft Windows Phone Recovery Tool:

  1. Koble telefonen til datamaskinen din med en USB-kabel
  2. Vent til datamaskinen din oppdager den tilkoblede telefonen og følg instruksjonene på skjermen
  3. Trykk Installer programvare til og Windows Phone Recovery Tool vil gjøre alt arbeidet for deg

Etter at du har rullet operativsystemet tilbake til Windows Phone 8.1, trenger du bare å installere Windows Insider App og installere Windows 10 Technical Preview på nytt.

Du kan laste ned Windows Insider App fra denne linken.

I tillegg foreslo noen brukere at innstilling av klokkeslett og datoinformasjon manuelt hjalp dem med å løse dette problemet. Gi det en prøve da denne enkle metoden kan være løsningen du har ventet på.

Microsoft forlatt Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile er ikke lenger en prioritet for Microsoft. Selskapet foretrekker å fokusere på Windows 10-desktopversjonen og andre viktige prosjekter som HoloLens-prosjektet.

Det er færre og færre Windows 10 Mobile-brukere i verden. Det er trygt å si at om noen få år vil Windows 10 Mobile bli historie. Bytte til en annen mobil plattform er et must.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mars 2015 som siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.