Løs: Err_name_not_resolved feil på Windows 10

Vi får tilgang til Internett på daglig basis, men noen ganger kan det oppstå problemer med Internett-tilkoblingen. Et problem med Internett-tilkoblingen som brukere av Windows 10 rapporterte, er Err_name_not_resolved feil i Chrome.

Hvordan fikser du Err_name_not_resolved feil?

Err_name_not_resolved feil kan vises i nettleseren din og forhindre deg i å få tilgang til ulike nettsteder. Når vi snakker om denne feilen, er det noen lignende problemer rapportert av brukerne:

 • Err_name_not_resolved WiFi - Dette er et vanlig problem med WiFi, og hvis du støter på det, kan du kanskje fikse det ved å oppdatere driverne.
 • Err_name_not_resolved DNS - En annen vanlig årsak til denne feilen kan være din DNS. For å fikse det, bytt til Googles DNS og kontroller om det løser problemet ditt.
 • Err_name_not_resolved Internet Explorer - Dette problemet kan påvirke andre nettlesere, og Internet Explorer er ikke et unntak. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet ved å bruke noen av våre løsninger.
 • Err_name_not_resolved router, TP Link - I noen tilfeller kan ruteren din være årsaken til dette problemet. Du kan imidlertid løse problemet ved å starte ruteren på nytt.
 • Dette nettstedet kan ikke nås err_name_not_resolved - Dette er en annen variant av dette problemet som du kan støte på. Du kan imidlertid være i stand til å fikse dette problemet ved å endre et par antivirusinnstillinger. Hvis det ikke virker, vil du kanskje vurdere å bytte til et annet antivirusprogram.

Løsning 1 - Bruk kommandoprompt

I de fleste tilfeller kan disse feilene løses ved å bruke kommandoprompt og kjører bestemte kommandoer. Disse kommandoene er utformet for å tilbakestille nettverksinnstillingene til standard, og i de fleste tilfeller vil det være lurt å fikse problemer i Google Chrome. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator. For å gjøre det, trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Power User Menu og velg Kommandoprompt (Admin) fra listen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn følgende kommandoer:
  • ipconfig / flushdns
  • ipconfig / renew
  • ipconfig / registerdns

Få brukere rapporterte at dette problemet kan påvirke andre nettlesere som Internet Explorer eller Microsoft Edge, og du bør kunne fikse dette problemet ved å kjøre netsh winsock reset- kommandoen i Kommandoprompt.

Løsning 2 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Ifølge brukerne kan noen ganger Err_name_not_resolved feil oppstå på grunn av antivirusprogrammet ditt. Du kan imidlertid løse problemet ved å sjekke antivirusinnstillingene og deaktivere noen få funksjoner. Hvis det ikke virker, kan du også prøve å deaktivere antivirusprogrammet helt.

Hvis det ikke hjelper, må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet ditt. Hvis du fjerner antivirusprosessen, løser problemet ditt, kan dette være et godt tidspunkt å vurdere å bytte til et annet antivirusprogram. Det er mange flotte antivirusprogrammer på markedet, og hvis du trenger et sikkert antivirusprogram som ikke vil forstyrre systemet ditt, bør du definitivt vurdere BullGuard .

Løsning 3 - Endre DNS

DNS lar deg enkelt få tilgang til nettsteder, og hvis Internett-leverandøren din DNS-server ikke fungerer som den skal, kan du endre den. Endring av DNS er en enkel prosedyre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Høyreklikk nettverksikonet på oppgavelinjen og velg nettverket ditt fra menyen.

 2. Når det nye vinduet åpnes, klikker du på Endre adapteralternativer .

 3. Høyreklikk nettverkstilkoblingen din og velg Egenskaper .

 4. Velg Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) og klikk på Egenskaper- knappen.

 5. Velg Bruk følgende DNS-serveradresser og skriv inn 8.8.8.8 som Foretrukket DNS-server og 8.8.4.4 som Alternativ DNS-server . Alternativt kan du også bruke 208.67.222.222 som Preferred og 208.67.220.220 som Alternativ DNS-server .

 6. Når du har endret DNS, klikker du OK for å lagre endringer.

Løsning 4 - Deaktiver DNS-forhåndsinnhenting i Chrome

Ifølge brukerne kan du løse dette problemet ved å deaktivere DNS-forhåndsinnhenting i Chrome. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Trykk på menyknappen øverst til høyre og velg Innstillinger.

 2. Når Innstillinger- vinduet åpnes, rull ned til bunnen av skjermen og klikk på Avansert .

 3. Bla til Personvern- delen, og fjern merket for Bruk en prediksjonstjeneste for å laste inn sider raskere .

 4. Når du har fjernet merket for dette alternativet, starter du Chrome på nytt .

Løsning 5 - Spyl Chrome's DNS-buffer

For å fikse dette problemet kan du også spyle Chrome's DNS-buffer. Dette er en enkel prosedyre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne en ny kategori i Chrome, og skriv inn krom: // netto-internals / # dns som adressen.
 2. Klikk nå Fjern cache- knappen og start Chrome igjen.

Løsning 6 - Oppdater driverne

Dette problemet kan noen ganger oppstå hvis nettverksadapterdriveren er utdatert, derfor anbefaler vi at du oppdaterer den. For å oppdatere nettverksadapterdriveren kan du bruke en CD som du har med enheten, eller du kan laste ned nødvendige drivere fra nettverksadapterprodusentens nettsted. Hvis du ikke får tilgang til Internett på PCen, må du bruke en annen enhet for å laste ned nødvendige drivere.

Vi anbefaler dette tredjepartsverktøyet (100% trygt og testet av oss) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen.

Løsning 7 - Installer de nyeste oppdateringene

Ifølge brukerne kan noen ganger Err_name_not_resolved feil vises hvis det er visse problemer i Chrome. Google utgiver imidlertid ofte oppdateringer for Chrome, og hvis du har dette problemet, må du oppdatere Chrome til den nyeste versjonen og sjekke om det hjelper.

Som standard installeres nesten alle oppdateringer automatisk, men du kan også sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Klikk på menyikonet øverst til høyre.
 2. Velg Hjelp> Om Google Chrome fra menyen.

 3. Chrome vil nå se etter tilgjengelige oppdateringer i en ny kategori. Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned og installert automatisk i bakgrunnen.

Når oppdateringene er installert, start Chrome på nytt og kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 8 - Deaktiver alle utvidelser

Noen ganger kan feilmeldingen ikke vises på grunn av visse utvidelser. Noen utvidelser kan endre tilkoblingen din eller endre hvordan du får tilgang til Internett, og det kan være et stort problem. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å deaktivere alle problematiske utvidelser. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Klikk på menyikonet øverst til høyre og gå til Flere verktøy> Utvidelser .

 2. Finn utvidelsen du vil deaktivere, og klikk på det lille bryterikonet ved siden av det. Gjenta dette trinnet for alle tilgjengelige utvidelser.

 3. Når du deaktiverer alle utvidelser, start Chrome på nytt.

Når Chrome starter, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Hvis ikke, er det sikkert at en utvidelse forårsaket dette problemet. For å fikse problemet, aktiver alle deaktiverte utvidelser en etter en til problemet begynner å vises igjen. Når du har funnet det problematiske programmet, fjern det, og problemet vil bli løst permanent.

Løsning 9 - Start ruteren på nytt

Hvis du får feilmelding om feilnavn i Chrome, kan problemet være ruteren din. Midlertidige nettverkslogg kan oppstå, og for å fikse dem må du starte modemet / ruteren på nytt.

For å gjøre det, trykk bare på strømknappen på ruteren og vent i 30 sekunder eller så. Trykk nå på strømknappen og vent til ruteren støtter helt. Når ruteren støvler, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 10 - Tilbakestill Chrome

Noen ganger kan visse innstillinger i Chrome føre til at Err_name_not_resolved vises. Hvis du prøvde alle våre tidligere løsninger, kan du prøve å tilbakestille Chrome. Ved å gjøre det, vil du tilbakestille alle innstillingene til standard og fjerne alle utvidelser.

Denne prosessen er ganske enkel, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne fanen Innstillinger i Chrome.
 2. Bla ned til bunnen av siden, og klikk på Avansert .
 3. Klikk på Gjenopprett innstillingene til de opprinnelige standardene i Tilbakestill og rydd opp seksjonen.

 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger- knappen for å bekrefte.

Når Chrome er tilbakestilt til standard, kontroller du om problemet fortsatt er der.

Løsning 11 - Sett på nytt Chrome / Prøv Beta eller Canary-versjonen

Ifølge brukerne kan Err_name_not_resolved feil oppstå hvis Chrome-installasjonen din er skadet. Dette kan oppstå av ulike årsaker, og hvis du vil fikse dette problemet, anbefales det å installere Chrome på nytt.

Det er flere måter å gjøre det på, men det beste er å bruke avinstalleringsprogramvare som IOBit Unin s taller . Ved å bruke avinstalleringsprogramvaren fjerner du helt alle filer og registeroppføringer knyttet til Chrome, slik at problemet ikke vises igjen.

Etter at du har fjernet Chrome, må du bare installere den nyeste versjonen igjen og sjekke om det hjelper.

Noen brukere anbefaler også å prøve Beta- eller Canary-versjonene. Dette er de kommende versjonene av Chrome, og de har ofte de nyeste oppdateringene og løsningene tilgjengelige, så hvis du trenger å fikse problemet så snart som mulig, kan du prøve en av disse versjonene.

Err_name_not_resolved feil kan forhindre deg i å få tilgang til Internett, og hvis du har dette problemet i Google Chrome, anbefaler vi deg å prøve alle løsningene fra denne artikkelen.