Løs: DVD-stasjon mangler i Windows 10

På samme måte som alle andre operativsystemer, har Windows 10 sin andel av problemer, og et problem som brukere rapporterte om Windows 10, manglet DVD-stasjon. Dette kan være et stort problem, spesielt hvis du bruker optisk media ofte, så la oss se hvordan du løser dette problemet.

Her er noen flere eksempler på dette (eller lignende) problemet:

 • Windows 10 DVD-stasjon leser ikke plater - Hvis du kan se ikonet, men DVD-stasjonen din bare ikke kan lese platen, sjekk ut denne artikkelen.
 • DVD / CD-ROM-stasjon er ikke i enhetsbehandling Windows 10 - Hvis du ikke engang kan se DVD-stasjonsikonet i Enhetsbehandling, kan du fortsette å lese denne artikkelen, da de fleste løsningene fortsatt gjelder.
 • DVD-stasjon vises ikke i Windows 8 - Selv om vi snakker om Windows 10 her, kan du enkelt bruke de fleste av disse løsningene til Windows 8.
 • DVD-stasjon vises ikke i Enhetsbehandling Windows 7 - Det samme gjelder for Windows 7.

DVD-stasjon mangler på Windows 10, hvordan å fikse det?

Innholdsfortegnelse:

 1. Slett IDE ATA / ATAPI-kontrollerne fra Enhetsbehandling
 2. Opprett nye registernøkler
 3. Sjekk om DVD-stasjonen er riktig tilkoblet
 4. Sett DVD-stasjonen din som den første oppstartsenheten i BIOS
 5. Fjern Virtual Drive Software
 6. Bruk maskinvare feilsøkingsprogrammet
 7. Last inn BIOS-standardinnstillinger
 8. Kjør SFC-skanningen
 9. Bruk DISM

Løs: DVD-stasjon mangler fra Filutforskeren i Windows 10

Løsning 1 - Slett IDE ATA / ATAPI-kontrollerne fra Enhetsbehandling

Brukere rapporterte at dette problemet enkelt kan løses ved å avinstallere IDE ATA / ATAPI-kontroller fra Enhetsbehandling. Dette er en enkel prosedyre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, går du til Vis og velger Vis skjulte enheter .

 3. Finn ATA Channel Controllers og avinstaller dem alle ved å høyreklikke på dem og velg Avinstaller fra menyen.

 4. Valgfritt : Brukere anbefaler også å fjerne Intel (R) Serial ATA Storage Controller, så hvis du har den, må du sørge for at du også fjerner den.
 5. Når du er ferdig, lukk Enhetsbehandling og start datamaskinen på nytt.

Hvis du ikke har ATA-kanal tilgjengelig i Enhetsbehandling, må du slette SATA-kontrolleren og starte datamaskinen på nytt. Når datamaskinen starter på nytt, må DVD-stasjonen vises igjen. Noen brukere foreslår også å fjerne DVD-stasjonen fra Enhetsbehandling, slik at du kanskje vil prøve det også.

I tillegg til å slette enheter fra Enhetsbehandling anbefaler enkelte brukere at du laster ned og installerer de nyeste driverne for DVD-stasjonen din. For å gjøre det, besøk du bare DVD-produsentens nettsted og last ned de nyeste driverne for enheten.

Oppdater drivere manuelt

Hvis du ikke vil ha problemer med å oppdatere drivere manuelt, anbefaler vi sterkt at du gjør det automatisk ved å bruke Tweakbit's Driver Updater-verktøy. Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte vårt team at dette er den beste automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det:

  1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater .

  2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
  3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Opprett nye registernøkler

Brukere rapporterte at du kan fikse dette problemet ved å endre registeret ditt, og før vi begynner må vi advare deg om at endring av registeret noen ganger kan føre til ustabilitetsproblemer, derfor bruk ekstra forsiktighet. I tillegg kan det være en god ide at du lager en sikkerhetskopi av registeret ditt hvis noe går galt. For å redigere registeret gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK for å starte Registerredigering.

 2. Når Registerredigering åpnes, går du til HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesatapi- tasten i venstre rute.
 3. Høyreklikk atapi og velg Ny> Nøkkel . Oppgi Controller0 som navnet på den nye nøkkelen.

 4. Velg Controller0 og i høyre rute høyreklikk det tomme rommet og velg Ny> DWORD-verdi (32-biters) . Skriv inn EnumDevice1 som navnet på den nye DWORD.

 5. Dobbeltklikk EnumDevice1 DWORD for å åpne egenskapene. Skriv inn 1 i Verdi data input-feltet og klikk OK for å lagre endringer.

Noen brukere rapporterte at du kanskje må opprette en annen kontrolltast nøkkel hvis du har mer enn én DVD-stasjon på systemet. For å gjøre det, gjenta de samme trinnene ovenfor, men i stedet for å ringe den nye nøkkelen Controller0, vær sikker på at du kaller den Controller1.

Hvis du ikke vil bruke Registerredigering, kan du gjøre det samme ved å bruke Kommandoprompt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, legg inn reg.exe, legg til "HKLMSystemCurrentControlSetServicesatapiController0" / f / v EnumDevice1 / t REG_DWORD / d 0x00000001 og trykk Enter for å kjøre den.

 3. Lukk Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Ved å bruke Command Prompt, utfører du samme handling som å legge til registernøkkelen manuelt, derfor er det et anstendig og noe raskere alternativ.

Løsning 3 - Sjekk om DVD-stasjonen er riktig tilkoblet

Få brukere rapporterte at dette problemet var forårsaket av feilkoblet DVD-stasjon. Ifølge dem var DVD-stasjonen koblet til SATA 1-porten på hovedkortet mens harddisker var koblet til forskjellige porter. Noen hovedkort krever at du kobler mediedrevene, for eksempel DVD-stasjonen til en SATA 4 eller SATA 5-port, slik at de kan fungere skikkelig. Etter at du har koblet DVD-stasjonen til riktig port, ble problemet løst. Hvis du har dette problemet på PCen, anbefaler vi sterkt at du kontrollerer hovedkorthåndboken din og ser om DVD-stasjonen din er riktig tilkoblet.

Løsning 4 - Still inn DVD-stasjonen som den første oppstartsenheten i BIOS

Ifølge brukerne kan du løse problemet med den manglende DVD-stasjonen i Windows 10 ved å sette DVD-stasjonen som den første oppstartsenheten i BIOS. For å gjøre det må du skrive inn BIOS ved å trykke på Del eller F2-tasten under oppstartssekvensen og navigere til Boot-delen og sette DVD-stasjonen som den første oppstartsenheten. For detaljerte instruksjoner om hvordan du skriver inn BIOS og hvordan du stiller DVD-stasjonen som den første oppstartsenheten, må du kontrollere hovedkorthåndboken for detaljerte instruksjoner.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Løsning 5 - Fjern Virtual Drive Software

Hvis du har en Virtual Drive-programvare installert på datamaskinen, er det en sjanse for at det forstyrrer din fysiske DVD-stasjon. Derfor vil den faktiske DVD-stasjonen ikke vises i File Explorer. Så, hvis ingen av løsningene som er oppført ovenfor, klarte å løse problemet, må du avinstallere Virtual Drive, og se om det er positive endringer.

Hvis ting er de samme, slå til en annen feilsøkingsmetode. Du kan også installere Virtual Drive på nytt.

Løsning 6 - Bruk feilsøkingsmaskinen for maskinvare

Hvis du bruker Windows 10 Spring Creators Update (2017) eller senere, har du et nytt feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet er utformet for å håndtere ulike system- og maskinvareproblemer. Derfor kan det også være nyttig i dette tilfellet.

Slik kjører du feilsøkingsverktøyet for Windows 10:

 1. Åpne innstillinger .
 2. Gå over til Oppdateringer og Sikkerhet > Feilsøking .
 3. Klikk nå Maskinvare og enheter, og gå til Kjør feilsøkingsprogrammet .

 4. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen, og la feilsøkeren fullføre prosessen.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Legg inn BIOS-standardinnstillinger

Det er også mulig at BIOS bare ikke gjenkjenner DVD-stasjonen. Så, den rette løsningen, i dette tilfellet, ville være å bare laste inn BIOS-standardene. Hvis du ikke er sikker på hvordan du følger disse instruksjonene:

 1. Skriv inn BIOS-innstillingene på datamaskinen din (hvis du ikke er sikker på hvordan, Google din bærbare eller PC-modell).
 2. Naviger til Avslutt-fanen og velg Optimale standardinnstillinger

 3. trykk enter
 4. Trykk nå F10 for å lagre endringene og start datamaskinen på nytt

Løsning 8 - Kjør SFC-skanningen

Hvis ingen av løsningene oppført ovenfor klarte å løse problemet, skal vi prøve et sett med innebygde feilsøkingsverktøy.

Det første vi skal prøve er SFC-skanningen. SFC-skanningen er et feilsøkingsverktøy under "hetten" som kan løse forskjellige systemproblemer. Forhåpentligvis kan det være nyttig, i dette tilfellet også. Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende kommando, og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan være lang tid).
 4. Start datamaskinen på nytt

Løsning 9 - Bruk DISM

På samme måte som SFC-skanningen, er DISM (Deployment Image Servicing and Management) også et feilsøkingsverktøy, men en kraftigere. Så, hvis SFC-skanningen ikke fikk jobben gjort, har vi kanskje lykken med DISM. Slik kjører du DISM:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. I kommandolinjen kopierer du disse linjene en etter en, og trykker på Enter etter hver:
  • DISM / online / Cleanup-Image / ScanHealth

  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 3. Vent til prosedyren er ferdig (det kan ta opptil 10 minutter).
 4. Start datamaskinen på nytt.

Manglende DVD-stasjon i Windows 10 kan være et stort problem, men du kan enkelt fikse det ved å bruke en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juli 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.