Fiks: DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION feil på Windows 10

Blue Screen of Death-feil kan vises på en hvilken som helst versjon av Windows, og Windows 10 er ikke noe unntak. Feil som DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION kan skape mange problemer, men heldigvis finnes det en måte å fikse denne feilen på.

Slik løser du DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION feil

Rask løsning for å fikse ulike PC-feil

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake BSOD-feil i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer (krever oppgradering).

Løsning 1 - Oppdater driverne og Windows 10

Blue Screen of Death-feil kan skyldes maskinvare- eller programvareproblemer, og for å unngå disse typer problemer anbefales det sterkt at du oppdaterer Windows 10. Microsoft lanserer ofte nye oppdateringer, og du kan laste dem ned gjennom Windows Update. De fleste av disse oppdateringene løser sikkerhetsproblemer, men det finnes også ulike feilrettinger relatert til både maskinvare og programvare. Ved å installere disse patchene sikrer du at systemet ditt er trygt og stabilt, så vi oppfordrer deg til å laste dem ned så ofte du kan.

Selv om Windows-oppdateringer er viktige for systemet ditt, er det også viktig at du laster ned de nyeste driverne for enhetene dine. Windows 10 er avhengig av drivere for å kunne jobbe med maskinvaren din, og hvis en bestemt driver er utdatert, vil du ikke kunne bruke maskinvaren din, og du kan få en DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION-feil.

For å fikse disse typene feil anbefales det å oppdatere alle driverne, og for å gjøre det behøver du bare å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Flere brukere rapporterte at denne feilen var forårsaket av Logitech-drivere, så hvis du bruker en Logitech-programvare eller enheter, må du sørge for å oppdatere driverne.

Oppdater drivere automatisk

Hvis denne metoden ikke virker eller du ikke har de nødvendige datakompetanseene til å oppdatere / fikse drivere manuelt, anbefaler vi sterkt at du gjør det automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater-verktøy. Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte vårt team at dette er den beste automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 2 - Fjern problematisk programvare

Tredjepartsapplikasjoner kan ofte forårsake feil i Blue Screen of Death, derfor må du finne problematiske programmer og fjerne dem. Brukerne rapporterte at PeerBlock, Gpass og Logitech Gaming Software kan forårsake disse typer feil, så hvis du bruker ett av disse programmene, må du fjerne dem eller installere dem på nytt.

En annen vanlig årsak til DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION feil kan være din antivirusprogramvare. Brukere rapporterte problemer med Bitdefender og ZoneAlarm, så hvis du bruker noen av disse verktøyene, anbefaler vi deg å fjerne dem. Vi må nevne at nesten alle antivirusprogrammer kan føre til at denne feilen vises, derfor anbefaler vi deg å fjerne alle antivirusprogrammer fra din PC. Hvis du vil helt fjerne visse antivirusprogrammer, anbefaler vi deg å bruke dedikert fjerningsverktøy. Mange sikkerhetsselskaper tilbyr disse verktøyene for programvaren, så sørg for at du laster ned og bruker en.

Løsning 3 - Utfør DISM- og SFC-skanning

Få brukere hevder at de klarte å løse dette problemet ved å utføre en DISM-skanning. For å utføre DISM-skanning, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Power User Menu og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen.

 2. Når Command Prompt starter, legger du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / checkhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 3. Etter at DSIM-skanningen er fullført, skriv inn sfc / scan i Command Prompt og trykk Enter for å kjøre den.

Hvis du ikke kan angi Windows 10 normalt, kan du utføre denne skanningen fra Safe Mode. For å gå inn i Safe Mode, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Gjenta dette trinnet noen ganger til du starter Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartinnstillinger og klikk på Startnytt .
 3. Når din PC har startet på nytt, ser du en liste over alternativer. Velg Sikker modus med nettverk ved å trykke 5 eller F5 .

Når du har gått inn i sikkermodus, bør du kunne utføre DISM-skanning ved å følge trinnene ovenfor.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi at du laster ned dette verktøyet for å skanne og fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 4 - Oppdater BIOS

Oppdatering av BIOS låser opp nye funksjoner på hovedkortet ditt og løser visse maskinvarerelaterte kompatibilitetsproblemer. Få brukere hevder at oppdatering av BIOS løste DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION feilen for dem, så du vil kanskje prøve det. Før du begynner, må vi nevne at BIOS-oppdateringen er en avansert prosedyre, og hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake permanent skade på PCen, så vær ekstra forsiktig hvis du bestemmer deg for å oppdatere BIOS og sørg for å sjekke hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner.

Løsning 5 - Utfør Windows 10 reset

Hvis DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION Blue Screen of Death-feilen skyldes programvare, kan du enkelt fikse det ved å utføre Windows 10-tilbakestilling. Denne prosedyren ligner på ren installasjon, så vi oppfordrer deg til å sikkerhetskopiere alle viktige filer før du bestemmer deg for å utføre Windows 10 reset. Du kan også trenge et installasjonsmedium for Windows 10 for å fullføre dette trinnet, så vær sikker på å opprette en. For å utføre Windows 10 tilbakestilling må du gjøre følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstart for å starte automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt og sett inn Windows 10 installasjonsmedia om nødvendig.
 3. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Følg instruksjonene for å fullføre Windows 10 reset.

Løsning 6 - Skann datamaskinen for skadelig programvare

Hvis du ikke vil ty til komplekse løsninger, for eksempel å tilbakestille datamaskinen enda, kan du starte en malware-skanning. Malware kan forårsake ulike problemer på datamaskinen din, inkludert DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION feilen. Du kan oppdage og fjerne skadelig programvare ved hjelp av Windows innebygd antivirus, Windows Defender eller tredjeparts antivirusløsninger.

Kjør en grundig systemskanning for å sikre at du har eliminert denne mulige årsaken.

Slik kjører du en fullstendig systemskanning på Windows 10 Creators Update:

 1. Gå til Start> skriv 'defender'> dobbeltklikk Windows Defender for å starte verktøyet
 2. I skjermbildet til venstre velger du skjoldikonet

 3. I det nye vinduet klikker du på Avansert skanning

 4. Kontroller alternativet full skanning for å starte en fullstendig malware-skanning.

Løsning 7 - Fjern nylig installert maskinvare

Hvis Windows 10-tilbakestilling ikke løste problemet, er det mest sannsynlig at dette problemet skyldes feil eller inkompatibel maskinvare, så vær sikker på at du fjerner all nylig installert maskinvare. I tillegg anbefaler vi deg å utføre en detaljert inspeksjon av maskinvaren din for å finne den feilaktige komponenten.

Løsning 8 - Rengjør oppstart datamaskinen

En ren oppstart starter Windows ved å bruke et minimalt sett med drivere og oppstartsprogrammer for å eliminere programvarekonflikter som kan oppstå når du installerer et program eller en oppdatering, eller når du bare starter et program.

Noen Windows 10-brukere bekreftet at denne handlingen hjalp dem med å fikse DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION-feilen, så prøv det.

Slik rengjør du oppstart av Windows 10-datamaskinen:

 1. Skriv inn systemkonfigurasjon i søkeboksen> trykk Enter
 2. På kategorien Tjenester > velg Verifiser alle Microsoft-tjenester > klikk på Deaktiver alle .

 3. Oppstart- fanen> klikk på Åpne Oppgavebehandling > velg alle elementer> klikk på Deaktiver .

 4. Lukk oppgavebehandling .
 5. På Start-kategorien i dialogboksen Systemkonfigurasjon> klikk OK> start datamaskinen på nytt.

DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION feil kan enkelt løses ved å oppdatere drivere eller BIOS, men hvis disse løsningene ikke fungerer, kan du prøve å prøve en annen løsning fra denne artikkelen.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.