FIX: DNS server problemer etter Windows 10, 8.1 oppdatering

Det har blitt rapportert ganske mange DNS-serverproblemer med Windows 10, 8.1-oppdateringen, da DNS-serveren ikke svarer. Problemet har også blitt rapportert av enkelte Windows 8-brukere. Nedenfor er noen flere detaljer.

I disse dager er det mange problemer som plagrer Windows 10, 8 og Windows 8.1-brukere. En av dem er representert av DNS-serverproblemer rapportert av et godt antall berørte Microsoft-kunder. Her er hva en av dem sier:

Jeg oppdaterte denne morgenen og kan ikke koble til Internett trådløst til Internett lenger. Min VPN forbinder fint, ingen problemer. Feilmelding sier at problemet er DNS-en. Jeg har noen tech fra India som prøver å løse dette, men ikke flaks. Han prøver nå nettverksdrivere nå. Har noen andre løp inn i dette. Jeg er ekstremt frustrert og vil nøle med å gjøre en oppdatering til alle kinks er utarbeidet. Noen andre har dette, og hvordan løste du det?

Hvis du trenger å endre DNS-innstillingene i Windows 10, 8, må du vite hvordan du skal gjøre det riktig. Hvis du vil bruke Google DNS-innstillingene, finner du også de fulle instruksjonene her.

Hvordan fikse DNS-server etter Windows-oppdatering

1. Oppdater driverne og ruteren fastvare

Selvfølgelig er det selvsagt at du må oppdatere alle drivere, spesielt hovedkortdriverne, for å være sikker på at de ikke er synderen. Også, siden det innebærer tilkobling, må du også sjekke ruteren fastvare.

2. Kjør nettverks feilsøkingsprogrammet

Prøv å gå til Kontrollpanel> Nettverks- og delingssenter> Feilsøke problemer og se om denne løsningen hjelper deg med å løse problemet.

Hvis du kjører Windows 10, går du til Start> skriv inn "feilsøking" i søkeboksen og dobbeltklikk på det første resultatet for å starte feilsøkingssiden. Nå velger du Internett-tilkoblinger og kjører feilsøkingsprogrammet.

3. Skann systemet for malwareinfeksjoner

Det er en sjanse for at du kan ha en DNS-skiftende malware, så prøv å kjøre en full skanning. Hvis du ikke har installert en fullverdig antivirusprogramvare på maskinen din, kan du sjekke ut denne listen over de beste antivirusløsninger du kan bruke på Windows 10. Du kan også installere et dedikert anti-malware-program som er kompatibelt med ditt antivirusprogram.

Vi anbefaler også at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å skanne og fikse ulike PC-problemer, for eksempel skadelig programvare, filtap og maskinvarefeil.

4. Deaktiver IPv6

Takket være en leser av oss klarte vi å finne en annen løsning, så her er trinnene du må ta:

 1. Gå til Nettverks- og delingssenter
 2. Klikk på Endre adapterinnstillinger
 3. Høyreklikk på WIFI-adapteren din og klikk Egenskaper
 4. Fjern merket for IPv6-alternativet og klikk OK

5. Fjern DNS-bufferen din

 1. Start Command Prompt som administrator> skriv inn følgende kommandoer og trykk Enter etter hver enkelt:
  • ipconfig / flushdns
  • ipconfig / registerdns
  • ipconfig / release
  • ipconfig / renew
 2. Test Internett-tilkoblingen din. Hvis feilen vedvarer, kan du prøve å starte modemet / ruteren på nytt.

Hvis Internett-tilkoblingen din fortsatt ikke er tilgjengelig, kan du sjekke ut disse feilsøkingsguiden for ytterligere løsninger:

 • Full løsning: Internett-tilkoblingen min er begrenset i Windows 10
 • Fiks: Ingen Internett-tilkobling etter installering av Windows-oppdateringer
 • Slik løser du tap av Internett-tilkobling på Windows 10-PCer

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i november 2013 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.