Fiks: DISM mislyktes på Windows 10

Hvis Windows 10-installasjonen er ødelagt, kan du vanligvis reparere den ved å bruke kommandoen sfc / scannow, men hvis sfc-skanningen ikke kan løse problemet, kan du alltid bruke DISM. Noen ganger kan DISM-prosessen mislykkes, og i dag skal vi vise deg hva du skal gjøre i tilfelle det skjer.

DISM mislyktes, hva skal jeg gjøre?

DISM scan kan fikse mange problemer på PCen, men mange brukere rapporterte at DISM scan ikke klarte å fullføre eller kjøre. Når det gjelder DISM-problemer, er det noen relaterte problemer rapportert av brukere:

 • DISM mislyktes ingen operasjon ble utført - Dette er et relativt vanlig problem med DISM. Du kan imidlertid være i stand til å fikse problemet ved å utføre DISM-kanalen med Windows 10 ISO-filen.
 • DISM klarte ikke å laste leverandøren, for å laste ut frakoblet registret, for å spyle filbuffere, for å angi Windows-katalogen, montere bildet - Dette er noen vanlige problemer du kan støte på med DISM-skanning. Du bør imidlertid kunne reparere de fleste av dem ved hjelp av våre løsninger.
 • DISM mislyktes 0x8000ffff, 0x800f0954, 0x800f081f - Hvis du får noen av disse feilene, kan du prøve å kopiere install.wim-filen fra Windows 10 ISO og bruke den til å utføre en DISM-skanning.
 • DISM mislyktes mens du behandler kommandobrytingsbilde, tilleggspakke - Dette er noen vanlige problemer med DISM, men de kan løses ved hjelp av en av våre løsninger.
 • DISM-feil ved forsøk på å kopiere bootfiler - Dette er et annet vanlig problem med DISM, men det kan hende du kan fikse det ved å rydde opp systembildekomponenter.
 • Dism.exe mislyktes med å validere kommandolinjen, for å laste wim manager - Hvis du har noen av disse problemene, start Windows Update-komponenter og sjekk om det hjelper.

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

I noen sjeldne tilfeller kan dette problemet skyldes antivirusprogrammet ditt. Antivirusprogrammet kan forstyrre systemet og forårsake dette problemet. Hvis DISM mislyktes på systemet, kan du kanskje løse problemet ved å deaktivere visse antivirusfunksjoner eller ved å deaktivere antivirusprogrammet ditt helt.

Hvis det ikke hjelper, kan du prøve å fjerne antivirusprogrammet. Når du har fjernet antivirusprogrammet, gjentar du DISM-skanningen igjen. Hvis du fjerner antivirusproblemet ditt, bør du vurdere å bytte til et annet antivirusprogram.

Det finnes mange flotte antivirusprogrammer på markedet, men hvis du leter etter et antivirusprogram som ikke vil forstyrre systemet, foreslår vi at du prøver Bitdefender .

Løsning 2 - Skriv inn riktig sted for Install.wim-filen

Hvis DISM gir deg meldingen "Kan ikke finne kildefiler", må du montere Windows 10 ISO-fil og angi plasseringen av Install.wim-filen. For å angi plasseringen av filen, bare skriv inn DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / source: WIM:X:\Sources\Install.wim:1 / LimitAccess- kommandoen i kommandoprompt. Husk at du må bytte ut X med brevet som matcher stasjonen der Windows 10 ISO-filen er montert.

Løsning 3 - Kopier Install.wim fra til harddisken

Få brukere foreslo at du kan fikse dette problemet ved å kopiere install.wim til rotkatalogen på harddisken din. For å få Install.wim-filen, bare last ned Windows 10 ISO, monter den og finn Install.wim-filen. Etter at du har kopiert Install.wim-filen, må du passe på riktig plassering av Install.wim-filen før du kjører DISM-skanningen.

Vær også oppmerksom på at DISM-kommandoen er sakssensitiv, og brukerne rapporterte at det å skrive inn install.wim i stedet for Install.wim, forårsaket at DISMEN mislyktes. Derfor må du skrive inn riktig filnavn før du starter DISM-skanning. Få brukere rapporterte også at DISM ikke støtter mellomrom på kildeplassering, så vær sikker på at den inneholdende mappen ikke har noen mellomrom i navnet.

Løsning 4 - Rengjør systembildekomponenter

Hvis du har problemer med DISM, kan du kanskje løse disse problemene ved å rydde opp systemkomponentene. Dette er en ganske enkel prosess, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn Dism.exe / online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup og trykk Enter.

 3. Vent til prosessen er ferdig

I tillegg kan du også kjøre følgende kommandoer:

 • DISM / Online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup
 • DISM / Online / Cleanup-Image / AnalyzeComponentStore

Etter å ha kjørt disse kommandoene, prøver du å utføre DISM-skanning igjen. Et par brukere rapporterte at kjøring av følgende kommandoer løst problemet:

 • Dism.exe / online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup
 • Dism.exe / online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup / ResetBase

Hvis du fortsatt har problemer på PCen, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å skanne og fikse ulike PC-problemer, for eksempel manglende eller ødelagt filer, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 5 - Kjør Windows Update feilsøking

Ifølge brukere kan noen ganger DISM problemer oppstå på grunn av Windows Update-problemer. Hvis DISM ikke klarte å fullføre eller kjøre på systemet, kan det hende du kan løse problemet ved å kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update.

Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Naviger til System & Security- delen.

 3. Velg Feilsøking fra menyen til venstre. I høyre rute velger du Windows Update og klikker Kjør feilsøkingsprogrammet .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, prøv å kjøre DISM-skanning igjen, og det skal kunne fullføres.

Løsning 6 - Tilbakestill Windows Update-tjenester

Som allerede nevnt, kan problemer med DISM skyldes Windows Update, og hvis DISM ikke klarte å fullføre på PCen, kan problemet være Windows Update-tjenester. Du kan imidlertid fikse problemet ved å tilbakestille Windows Update-tjenester.

Dette er relativt enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Når Kommandoprompt starter, kjør du følgende kommandoer:
 • netto stopp wuauserv
 • cd% systemroot% \ SoftwareDistribution
 • ren Last ned Download.old
 • nettstart wuauserv
 • nettstoppbiter
 • netto startbiter
 • nettstopp cryptsvc
 • cd% systemroot% \ system32
 • ren catroot2 catroot2old
 • netto start cryptsvc

Etter at disse kommandoene er utført, bør Windows Update-komponenter startes på nytt og problemet løses.

Løsning 7 - Deaktiver proxy

Hvis DISM ikke klarte å fullføre eller kjøre på PCen, kan problemet være din proxy. Mange brukere bruker proxy for å beskytte deres personvern på nettet, men noen ganger kan proxyen din forstyrre systemet og føre til dette og andre problemer.

For å fikse dette problemet anbefales det at du deaktiverer proxyen din og sjekker om det hjelper. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til delen Nettverk og Internett .

 2. Velg Proxy fra menyen til venstre. I høyre rute, deaktiver alle innstillinger.

Når du har deaktivert proxyen din, må du kontrollere om problemet er løst. Selv om proxy er en fin måte å beskytte ditt privatliv på, foretrekker mange brukere å bruke VPN over proxy. Hvis du vil beskytte ditt privatliv online, og du leter etter et godt VPN, anbefaler vi sterkt at du vurderer CyberGhost VPN .

Løsning 8 - Pass på at .wim ikke er satt til skrivebeskyttet

Mange brukere kopierer install.wim-filen fra Windows 10-installasjonen ISO for å kjøre DISM-skanningen offline. Flere brukere rapporterte imidlertid at DISM mislyktes fordi install.wim-filen ble satt som en skrivebeskyttet fil.

Hvis det skjer, vil ikke PCen kunne skrive noe til install.wim-filen, og DISM-skanningen vil ikke fullføres. Du kan imidlertid fikse det ved å endre egenskapene til install.wim-filen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn install.wim- filen på harddisken, høyreklikk den og velg Egenskaper .

 2. Når Egenskaper- vinduet åpnes, må du fjerne merket for Read-only- alternativet. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort disse endringene, prøv å kjøre DISM-skanning igjen.

Løsning 9 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis DISM-skanning ikke fullførte på PCen, kan den siste løsningen være en oppgradering på stedet. Denne prosessen vil installere Windows 10 på nytt og tvinge den til å oppgradere til den nyeste versjonen. I motsetning til ominstallasjon vil denne prosessen beholde alle filene og installerte programmene, slik at du kan fortsette hvor du sluttet. For å utføre en oppgradering på stedet, gjør du følgende:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Velg nå Oppgrader denne PC nå- alternativet.
 3. Oppsettet vil forberede de nødvendige filene, så du må vente.
 4. Velg Last ned og installer oppdateringer (anbefalt), og klikk på Neste .
 5. Vent mens oppdateringene lastes ned.
 6. Følg instruksjonene på skjermen. Klikk på Klar for å installere skjermbildet, og velg Endre hva du skal beholde .
 7. Velg Behold personlige filer og programmer, og klikk på Neste .
 8. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppgraderingsprosessen på stedet.

Når oppgraderingsprosessen er ferdig, har du en ny installasjon av Windows 10 og problemene dine bør løses.

DISM scan kan brukes til å fikse ødelagt Windows 10 installasjon, men selv DISM scan kan noen ganger mislykkes, og hvis det skjer, må du prøve noen av våre løsninger.