Feilsøking: Feil i bruk av enheten forårsaker ingen lyd i Windows 10

Det ser ut som lydrelaterte problemer er noen av de største problemene i Windows 10. Og et av de vanligste problemene er feilen "Enhet i bruk".

Ifølge Microsoft er denne feilen ganske vanlig i nye Insider-bygg, men du kan også møte den i stabile versjoner. Det er likevel ingen offisiell løsning. Så, mens utviklingslaget undersøker problemet, skal vi prøve å løse problemet selv.

Slik løser du feilen "Enhetsbruk" i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

 1. Bruk Oppgavebehandling
 2. Start lydtjenesten på nytt
 3. Oppdater USB-driverne
 4. Rull tilbake USB-driveren

Fix - "Enhet i bruk" Windows 10 feil

Løsning 1 - Bruk lyd feilsøkingsprogrammet

Det første vi skal prøve er også den enkleste. Vi lar Windows 10s eget feilsøkingsverktøy prøve og løse problemet for oss. Siden dette verktøyet kan brukes til å håndtere alle slags problemer, vil det trolig være nyttig med feilen "Enhet i bruk" også.

Slik kjører du Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg Spille lyd fra høyre rute og klikk Kjør feilsøkingsprogrammet .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Start lydtjenesten på nytt

Ifølge Microsoft er gjenoppstart av lydtjenesten sannsynligvis den mest effektive løsningen på dette problemet. Så, det er akkurat det vi skal gjøre nå.

For å starte lydtjenesten i Windows 10, gjør du følgende:

 1. Gå til Søk, skriv services.msc, og åpne Tjenester
 2. Finn Windows Audio fra listen over tjenester
 3. Høyreklikk på det, og velg Start på nytt

 4. Vent til tjenesten starter på nytt

Løsning 4 - Oppdater USB-driverne

Feilen "Enhet i bruk" kan også skyldes en upassende eller utdatert lyddriver som er installert på datamaskinen. Så, det neste vi skal prøve, er å oppdatere lyddriverne dine. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg disse instruksjonene:

 1. Høyreklikk Start og velg Enhetsbehandling .
 2. Naviger til Universal Serial Bus-kontroller og utvide denne delen.
 3. Høyreklikk grafikk enheten og åpne Egenskaper .

 4. Velg fanen Detaljer .
 5. Fra rullegardinmenyen, åpne HardwareIds .
 6. Kopier den første raden og lim den inn i nettleserens adressefelt.
 7. Søkeresultatene skal vise deg de eksakte driverne du må installere.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 5 - Rull USB-driveren tilbake

På den annen side, kanskje du har installert en feil driver, og det er det som forårsaker feilen "Enhet i bruk". Hvis du mistenker at det kan være tilfelle, fortsett og rull tilbake gjeldende lyddriver. Og slik gjør du det:

 1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling .
 2. Naviger til lyd-, video- og spillkontrollere .
 3. Høyreklikk på lydenheten og åpne Egenskaper .
 4. Åpne Driver-fanen .
 5. Klikk på Rulle tilbake driver .
 6. Vent til prosedyren er ferdig og start datamaskinen på nytt.

Sjekk nå om du kan høre lyd fra datamaskinen. Hvis Microsofts råd var riktig, bør problemet ditt bli løst nå. Men hvis problemet fortsatt varer, bør du vår artikkel om lydproblemer i Windows 10, for enda flere løsninger.

Hvis du har prøvd alt vi fortalte deg i denne artikkelen, gi oss beskjed om resultatene dine i kommentarene. Også, hvis du vet om noen løsning som vi ikke har listet her, vennligst ikke nøl med å skrive det ned nedenfor.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.