Fiks: Datamaskinen slås ikke av i Windows 10

Noen brukere som oppgraderte sitt system til Windows 10, rapporterte at de ikke kan stenge sine datamaskiner normalt. Et par ting kan forårsake dette problemet, og jeg vil prøve å dekke dem alle i denne artikkelen.

Men først, her er noen flere eksempler på dette problemet:

 • Laptop vil ikke stenge eller starte på nytt, dvale, lås - Mange brukere rapporterte ulike problemer med sin bærbare datamaskin. Ifølge brukerne vil den bærbare datamaskinen ikke slå av, starte på nytt, dvale eller låse. Dette kan være et stort problem, men du bør kunne fikse det ved hjelp av våre løsninger.
 • PC-en stopper ikke, og starter på nytt . Flere brukere rapporterte at PCen ikke slår seg av. I stedet for å stenge, starter PCen bare på nytt.
 • PC-en slås ikke av med strømknappen - Få brukere rapporterte dette problemet mens de prøvde å slå av PCen med strømknappen. Dette problemet skyldes strøminnstillingene, og det kan enkelt løses.
 • Laptop vil ikke sove, slå av - Noen ganger vil den bærbare datamaskinen ikke sove eller slå av i det hele tatt. Dette problemet kan forårsake mange problemer, men du bør kunne fikse det ved å endre strøminnstillingene dine.
 • Bærbar PC-en slås ikke av når lokket er lukket . Ifølge brukerne vil den bærbare datamaskinen ikke lukkes når lokket er lukket. Dette er et mindre problem, og det kan løses ved å endre strøminnstillingene.

Hva skal jeg gjøre hvis datamaskinen ikke slår seg av

Innholdsfortegnelse:

 1. Endre oppstartsrekkefølge i BIOS
 2. Juster strøminnstillinger
 3. Deaktiver eller avinstaller et bestemt program eller prosess
 4. Deaktiver Hybrid Shutdown
 5. Utfør en full nedleggelse
 6. Kjør SFC-skanningen
 7. Kjør feilsøkingsprogrammet
 8. Oppdater Intel Management Interface driver
 9. Deaktiver Intel Rapid Technology-tjenesten

Løsning: Kan ikke slå av datamaskinen i Windows 10

Løsning 1 - Endre oppstartsrekkefølge i BIOS

Boot-ordre er en BIOS-funksjon som styrer hvilken komponent av datamaskinen du starter først. Hvis HDD ikke er først i ordren, kan det hende du har problemer med å starte så vel som å slå av datamaskinen. Så, for å fikse dette problemet må vi først sette HDD-stasjonen i Boot-rekkefølgen.

Men det er enda enklere å gjenopprette BIOS-verdiene dine til standard, fordi det sikkert vil sette HDD-en som første oppstartsalternativ, og det kan også løse andre BIOS-problemer. Gjør følgende for å angi BIOS-verdiene som standard:

 1. Slå av datamaskinen din (du må sannsynligvis tvinge den til å stenge, ellers ville du ikke lese denne artikkelen)
 2. Slå den på igjen og trykk Del (eller hvilken som helst knapp som går inn i en BIOS for datamaskinen)
 3. I BIOS, se etter et alternativ som setter BIOS-verdiene dine til standard
 4. Trykk på den aktuelle tasten, lagre endringer og avslutt BIOS

Når du slår på datamaskinen, bør du prøve å slå den ned igjen, og se om det er noen endringer.

Løsning 2 - Juster strøminnstillinger

Hvis tilbakestilling av BIOS-verdiene ikke løser problemer med avstengning, kan det hende at noen av strøminnstillingene endres. Hurtig oppstart er aktivert som standard i Windows 10, og denne funksjonen kan noen ganger føre til problemer med nedleggelse. Så, hvis du slår av denne funksjonen, vil du forhåpentligvis løse problemet. Her er akkurat det du trenger å gjøre:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen og gå til Strømalternativer.
 2. Velg Endre hva strømknappen gjør fra venstre rute.
 3. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige.
 4. Fjern markeringen Slå på hurtig oppstart.

 5. Klikk på OK .

Prøv nå å slå av datamaskinen, og se om problemet er løst.

Løsning 3 - Deaktiver eller avinstaller et bestemt program eller prosess

Det er velkjent at et tredjepartsprogram kan hindre at datamaskinen slår seg ned normalt. Hvis det er tilfelle, vil datamaskinen fortelle hvilket program som hindrer det fra å stenge, så gå og deaktiver eller avinstaller det programmet, og datamaskinen skal kunne stenge normalt etter det. Prosedyren er den samme hvis en bestemt systemprosess hindrer normal avstenging. Men siden løsningen ikke er den samme for alle prosesser, bør du gå online og søke etter løsningen for problemet med en bestemt Windows-prosess.

Løsning 4 - Deaktiver Hybrid Shutdown

Den neste tingen vi skal gjøre er å deaktivere Hybrid Shutdown. Slik gjør du det:

 1. Gå til Søk, skriv kontrollpanel og klikk på Kontrollpanel fra søkeresultatene. Velg nå Strømalternativer fra Kontrollpanel .
 2. På venstre side av vinduet klikker du på Velg hva strømknappen gjør .
 3. Hvis nødvendig, klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige, under Definer strømknapper og slå på passordbeskyttelse.

 4. Fra de aktiverte alternativene under Avslutningsinnstillinger- delen fjerner du merket for Slå på hurtigstart (anbefalt) for å deaktivere Hybrid Shutdown. Klikk på Lagre endringer- knappen for å lagre de endrede innstillingene.
 5. Lukk Strømalternativer-vinduet når du er ferdig.

Løsning 5 - Utfør en full nedleggelse

Siden du ikke kan stenge datamaskinen normalt, la oss prøve Full Shutdown. Slik gjør du det:

 1. Høyreklikk på skrivebordsbakgrunnen.
 2. Gå til Ny og klikk på snarvei.

 3. For Skriv inn plasseringen av elementet skriv inn dette:
  • shutdown -F -T ## -C "Din melding her" (## kan være et tall fra 0 og 315360000, og "Din melding her" kan være hvilken som helst tekst du vil)).
 4. Klikk på Neste .

 5. Navn snarveien som du vil, og klikk på Fullfør .
 6. Valgfritt: Høyreklikk snarveien på skrivebordet ditt og klikk Egenskaper . Endre ikonet for snarveien etter ditt ønske, bare for de estetiske årsakene.
 7. Valgfritt: Pek snarveien til startmenyen, og du er god til å gå.

Løsning 6 - Kjør SFC-skanningen

Nå, la oss prøve med ett feilsøkingsverktøy. Selvfølgelig snakker vi om SFC-skanneren. Dette verktøyet kan i utgangspunktet løse utallige systemproblemer, og det kan være en plagsom nedleggelse.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du kjører SFC-skanningen i Windows 10, følg disse instruksjonene:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, høyreklikk Kommandoprompt, og velg Åpne som administrator.
 2. Skriv inn følgende kommando, og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt

Løsning 7 - Kjør feilsøkingsprogrammet

Det kan være en feilaktig oppdatering som faktisk forhindrer at datamaskinen slår seg av. I så fall kan vi prøve å løse dette problemet med Windows 10s oppdateringsfeilfeiler.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet Oppdater i Windows 10:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Gå over til oppdateringer og sikkerhet > feilsøk.
 3. Velg Windows Update, og gå til Kjør feilsøkingsprogrammet.

 4. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen og la prosessen være ferdig.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 8 - Oppdater Intel Management Interface driver

Hvis du har dette problemet på den bærbare datamaskinen, kan du prøve å oppdatere Intel Management Interface-driveren. Dette er hvordan:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Enhetsbehandling fra listen.
 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn Intel (R) Management Engine Interface og dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene.
 3. Gå til Power Management- fanen. Fjern markeringen Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å lagre strømalternativet og klikk OK for å lagre endringer.

Hvis det ikke hjelper, må du kanskje avinstallere Intel Management Engine Interface. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn Intel Management Engine Interface i Enhetsbehandling og høyreklikk den. Velg Avinstaller enhet fra menyen.
 2. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du på Avinstaller .

Oppdater drivere automatisk

Hvis du ikke vil ha bryet med å søke etter drivere på egenhånd, kan du bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Selvfølgelig, siden du ikke kan koble til Internett for øyeblikket, vil dette verktøyet ikke være nyttig. Men når du kommer på nettet, vil det hjelpe deg med å holde alle driverne oppdatert, slik at du ikke vil være i denne situasjonen lenger.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 9 - Deaktiver Intel Rapid Technology-tjenesten

Og til slutt, la oss prøve å deaktivere en annen Intels tjeneste, Intel Rapid Technology. Slik gjør du det:

 1. Trykk Windows Key + R, skriv services.msc og trykk Enter eller klikk OK .
 2. Når Services- vinduet starter, kan du finne Intel Rapid Technology- tjenesten og dobbeltklikke på den.
 3. Sett nå oppstartstypen til Deaktivert, og klikk på Stopp- knappen for å stoppe tjenesten. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Det handler om det. Vi håper absolutt at minst en av disse løsningene hjalp deg med å løse problemet ved å stenge datamaskinen på riktig måte. Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i august 2015 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.

Relaterte historier du trenger å sjekke ut

 • Fiks: Laptop vil ikke avslutte i Windows 10
 • Fiks: Oppgavevertsvinduet forhindrer nedleggelse på Windows 10
 • Løsning: Et problem er oppdaget og Windows har blitt stengt
 • Fiks: Windows 10 Shutdown-knapp fungerer ikke
 • Datamaskinen slår tilfeldig ned i Windows 10 [Fix]