Fix: kan ikke installere Hyper-V i Windows 10

Windows 10 støtteklient Hyper-V; en robust, høy ytelse og fleksibel klient virtualiseringsteknologi som lar brukerne kjøre flere operativsystemer samtidig på sin Windows-datamaskin. Du kan aktivere Hyper-V-funksjonen fra "Slå Windows-funksjonen av eller på" på skrivebordet. Du kan også aktivere det fra Windows PowerShell, så vel som fra kommandoprompt. Noen ganger kan det hende du støter på problemer når du installerer Hyper-V i Windows 10. Det er viktig å først sjekke om datamaskinen støtter Hyper-V.

Hyper-V vil ikke installere på Windows 10, hvordan fikse det?

Hyper-V er en flott funksjon, men noen ganger kan du støte på problemer mens du installerer den. Når det gjelder problemene, er det noen vanlige problemer som brukere opplevde:

 • Kunne ikke aktivere Hyper-V Windows 10 - Dette er et vanlig problem med Hyper-V på Windows 10. For å fikse dette problemet, må du kontrollere om PCen oppfyller maskinvarekravene.
 • Kan ikke aktivere Hyper-v Windows 10 - Mange brukere rapporterte at de ikke kan aktivere Hyper-V i det hele tatt på PCen. Dette kan oppstå på grunn av tredjepartsprogramvare, og etter å ha fjernet problematisk programvare, vil problemet bli løst.
 • Windows 10 Hyper-V vil ikke installere - Hvis Hyper-V ikke vil installere i det hele tatt på PCen, er det mulig at visse innstillinger forstyrrer det. Du kan imidlertid fikse disse innstillingene ved å kjøre noen få kommandoer i kommandoprompt.
 • Kan ikke installere Hyper-V-plattform, integreringstjenester - Noen ganger vil du ikke kunne installere Hyper-V på grunn av visse problemer på PCen. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.

Løsning 1 - Kontroller maskinvarekravene

Hyper-V er en flott funksjon, men hvis du vil bruke den, må du først oppfylle visse maskinvarekrav. For å kunne bruke Hyper-V, trenger PCen å oppfylle følgende krav:

 • 64-biters Windows
 • 4 GB RAM
 • Second Level Address Translation (SLAT), også kjent som Rapid Virtualization Indexing (RVI)

Du kan imidlertid enkelt sjekke om PCen oppfyller maskinvarekravene. For å gjøre det, må du kjøre en enkelt kommando i kommandoprompt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) eller Powershell (Admin) .

 2. Kjør nå systeminfo.exe- kommandoen.

Hvis alle oppføringer i Hyper-V-krav-avsnittet sier ja, betyr det at PCen din kan støtte og bruke Hyper-V. På den annen side, hvis visse funksjoner ikke er tilgjengelige, må du aktivere dem i BIOS.

Data Execution Prevention Tilgjengelig og Virtualisering Aktivert i Firmware- funksjoner kan aktiveres i BIOS. På den annen side, funksjoner som VM Monitor Mode Extensions og Second Level Address Translation funksjoner er relatert til maskinvaren din, og hvis disse funksjonene ikke er tilgjengelige, må du oppgradere din CPU.

Løsning 2 - Oppdater systemet

Symptom:

Hyper-V kan ikke aktiveres selv etter å ha utført en ren installasjon av Windows 10, bygger 10049 eller etter oppgradering fra en bygning som ikke har Hyper-V aktivert.

Årsaken:

 • Maskinvare støttes ikke. De eldre maskinene har kanskje ikke muligheten til å aktivere Hyper-V hvis maskinvaren ikke er kompatibel. Derfor er en grunn til at du ikke kan aktivere Hyper-V, maskinvare funnet ikke-legitim. I dette tilfellet må du kanskje oppgradere programvareprosessen eller bruke et annet system med en kompatibel prosessor.
 • Wstorvsp.inf ble ikke riktig lagt til føreren butikken under online driver service.

Løsning:

Hvis wstorvsp.inf ikke var riktig lagt til driveren, gir Microsoft en Windows Update for å løse problemet. For oppdateringen til arbeid må du kjøre Windows 10 teknisk forhåndsvisning 10049. Du må også starte datamaskinen på nytt etter at du har installert oppdateringen.

Når du aktiverer Hyper-V på Windows 10, kan du også støte på feil 0x800F0906 . Feilen oppstår når kildefilene ikke kunne lastes ned. For å fikse feilen, følg trinnene nedenfor.

 1. Finn Windows ISO-filen som du pleide å installere operativsystemet. Høyreklikk på den og velg Mount.
 2. Dekomprimer Iso-filen og finn katalogen Sources sxs. Kopier denne mappen til en hvilken som helst stasjon som ikke er systemstasjon, for eksempel F: stasjon.
 3. Åpne nå Windows PowerShell eller administrativ kommandoprompt og skriv inn følgende kommando.
 • dism / online / enable-feature / featurename: Microsoft-hyper-v-alle / Alle / LimitAccess / Kilde:
 1. Når du blir bedt om det, start systemet på nytt. Hyper-V-funksjonen vil være klar til bruk etter omstart.

Løsning 3 - Fjern tredjeparts programvare

Hyper-V er en innebygd virtualiseringsprogramvare i Windows 10, men dessverre virker det ikke bra med tredjeparts applikasjoner. Noen ganger kan tredjeparts programvare installere egne drivere som kan forstyrre Hyper-V.

Hvis Hyper-V ikke kan installeres, må du fjerne all tredjeparts virtualiseringsprogramvare fra PCen. Mange brukere hadde problemer med VirtualBox, men etter at den ble fjernet, ble problemet løst. I tillegg til VirtualBox rapporterte brukerne problemer med VPN til Check Point Endpoint Security, så hvis du bruker dette programmet, må du fjerne det.

For å sikre at problemet ikke vises igjen, er det viktig at du fjerner det problematiske programmet helt. Den enkleste måten å gjøre det på er å bruke en avinstalleringsprogramvare som Revo Uninstaller .

Disse typer programmer fjerner alle filer og registeroppføringer som er tilknyttet programmet, og sikrer at den er helt fjernet fra PCen.

Løsning 4 - Pass på at du ikke bruker hjemmeversjonen

Hyper-V er en flott funksjon, men ikke alle versjoner av Windows 10 støtter den. Som du vet, finnes det forskjellige versjoner av Windows 10, og hver versjon har en annen pris og funksjoner.

Dessverre er Hyper-V ikke tilgjengelig i hjemmeversjoner av Windows 10, så hvis du bruker hjemmeversjonen, har du lykke til. Den eneste måten å bruke Hyper-V på er å bytte til en Professional, Education eller Enterprise-utgave.

Løsning 5 - Bruk kommandoprompt

Hvis du ikke kan installere Hyper-V på din Windows 10-PC, kan det hende at det er en liten feil på systemet ditt som forhindrer deg i å installere det. Flere brukere rapporterte at de løst denne feilen ved å kjøre en enkelt kommando i kommandoprompt.

For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør SC config trustedinstaller start = auto kommando.

Etter at kommandoen er utført, start datamaskinen på nytt og prøv å installere Hyper-V igjen.

Løsning 6 - Endre registret

Flere brukere rapporterte at EFI-systemet med Secure Boot-funksjonen er aktivert, kan forårsake problemer med Hyper-V og forhindre at den installeres. Du kan imidlertid være i stand til å fikse dette problemet ved å kjøre et par kommandoer i kommandoprompt.

Husk at disse kommandoene vil endre registeret ditt, men hvis du ikke er komfortabel med det, vil du kanskje hoppe over denne løsningen. For å fikse dette problemet må du gjøre følgende:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør nå følgende kommandoer:
 • reg slette HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ DeviceGuard / v EnableVirtualizationBasedSecurity
 • reg slette HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ DeviceGuard / v RequirePlatformSecurityFeatures
 • bcdedit / set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} loadoptions DISABLE-LSA-ISO, DISABLE-VBS

Etter å ha kjørt disse kommandoene, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 7 - Installer Hyper-V-komponenter separat

Ifølge brukere, hvis du ikke kan installere Hyper-V på PCen, kan du kanskje kringgå problemet ved å installere Hyper-V-komponenter separat. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn Windows-funksjoner . Velg Slå Windows-funksjoner av eller på fra menyen.

 2. Windows- vinduet vil nå vises. Utvid Hyper-V- delen. Kontroller Hyper-V-plattformen først og klikk OK .

 3. Når datamaskinen har startet på nytt, gjentar du trinnene ovenfor, men denne gangen installerer du Hyper-V Management Tools .

Når datamaskinen har startet på nytt, bør problemet løses helt og Hyper-V blir installert på PCen.

Løsning 8 - Utfør en ny start

Windows 10 har en nyttig funksjon som kalles Ny start som gjør at du raskt og enkelt kan installere Windows 10. Før du utfører en ny start, anbefales det å sikkerhetskopiere filene dine for ikke å miste dem. Denne prosessen fjerner de installerte programmene, så du må installere dem på nytt manuelt.

For å utføre en ny start må du gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger . Naviger til Oppdater og Sikkerhets seksjon.

 2. Gå til Windows Security- delen i venstre rute. Klikk på Åpne Windows Defender Security Center i høyre rute.

 3. Når Windows Defender åpnes, går du til Enhetsytelse og helse .

 4. Rull ned til Friskstart- delen og klikk på Ytterligere info .

 5. Klikk på Komme i gang- knappen.

 6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Når prosessen er ferdig, vil du ha en ny installasjon av Windows 10 og Hyper-V skal kunne installeres.

Ikke å kunne bruke Hyper-V kan være et stort problem for noen brukere, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.