Fix AutoPlay fungerer ikke for CDer og DVDer i Windows 10

AutoPlay er menyen som dukker opp når du setter inn en CD / DVD i den optiske stasjonen på maskinen din, når du kobler til en USB-stasjon eller en annen enhet som har en eller annen tilgjengelig lagringsplass, enten den er skrivbar eller skrivebeskyttet.

AutoPlay-menyen spør når du kobler til en enhet eller setter inn et lagringsmedium hvordan du vil at Windows skal behandle det. Det vil da huske det valgte alternativet og bruke det neste gang det oppdager den samme enheten eller medietypen.

Fordi AutoPlay-menyen er noe påtrengende, vises på toppen av alt du gjør akkurat som et annet varsel, har vi noen ganger en tendens til å velge en handling bare for å få popup-vinduet til å gå vekk. Dette kan føre til at du velger feil handling for den enheten eller medietypen.

Enkelte programmer kan også deaktivere AutoPlay-funksjonen. For eksempel vil VMWare Workstation deaktivere AutoPlay-funksjonene helt når en virtuell maskin kjører og aktivere dem når gjestemaskinen er stoppet. Problemet er at de fleste applikasjoner som endrer disse innstillingene, lar dem være like etter bruk eller til og med etter avinstallering av dem.

CD og DVD AutoPlay virker ikke på Windows 10, hvordan løser du det?

AutoPlay-problemer kan vises på en hvilken som helst PC, og når det gjelder AutoPlay-problemer, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • CD vil ikke autorun Windows 10 - Dette problemet kan oppstå på grunn av antivirusprogrammet ditt, men du kan fikse det ved å deaktivere antivirusprogramvaren eller bytte til et annet antivirusprogram.
 • AutoPlay ikke fungerer Windows 10, 8, 7 - Hvis funksjonen AutoPlay ikke virker i det hele tatt, kan du sjekke vår AutoPlay-arbeidsartikkel for mer grundige løsninger.
 • DVD AutoPlay fungerer ikke Windows 10 - Dette problemet kan også påvirke DVDer, og hvis dette skjer, må du kontrollere AutoPlay-innstillingene på PCen.
 • AutoPlay fungerer ikke CD Asus, Acer laptop - Dette problemet kan vises på alle bærbare merker, og hvis du støter på det, må du prøve alle våre løsninger.

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Den vanligste årsaken til AutoPlay-problemer på PCen er antivirusprogramvaren. For å beskytte enheten mot skadelig programvare, forhindrer noen antivirusverktøy at funksjonen AutoPlay fungerer. Men hvis disken du bruker ikke har skadelig programvare på den, kan du deaktivere Autospillbeskyttelsesfunksjonen i antivirusprogrammet.

Hvis det ikke hjelper, må du kanskje deaktivere antivirusprogrammet midlertidig og se om det løser problemet med AutoPlay. Hvis problemet fortsatt er der, er kanskje den eneste måten å fikse dette problemet på å avinstallere antivirusprogrammet ditt. Selv om du fjerner et tredjeparts antivirus fra PCen, vil du fortsatt være beskyttet av Windows Defender, så du trenger ikke å bekymre deg for mye om sikkerheten din.

Hvis du fjerner antivirusprosessen, løser problemet ditt, kan dette være et perfekt tidspunkt å vurdere å bytte til et annet antivirusprogram. Hvis du leter etter et pålitelig antivirusprogram som ikke vil forstyrre systemet, anbefaler vi sterkt å prøve ut Bitdefender .

Bitdefender er det beste antivirusprogrammet på markedet med et bredt spekter av sikkerhetsfunksjoner. 2019-versjonen har et ekstra beskyttelseslag som umiddelbart krypterer filene som vil bli truet. Auto-pilot-funksjonen har blitt forbedret og vil hjelpe deg daglig for å holde PCen trygg mot cyberangrep.

- Få nå Bitdefender Antivirus 2019 (35% rabattpris)

Løsning 2 - Kontroller AutoPlay-innstillinger i Innstillinger-appen

Hvis AutoPlay ikke fungerer for CDer og DVDer, kan du kanskje løse dette problemet ved å sjekke innstillingene i Innstillinger-appen. Det er mulig at du ikke har AutoPlay-alternativet konfigurert, og det kan føre til dette problemet. For å sjekke innstillinger for AutoPlay må du bare gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Gå til avdelingen Enheter når appen Innstillinger åpnes.

 3. Velg nå AutoPlay fra menyen til venstre. I den høyre ruten velger du Sett flyttbar stasjon til Spør meg hver gang eller velg et annet alternativ.

Når du har gjort disse endringene, må du kontrollere om problemet med AutoPlay er fullstendig løst.

Løsning 3 - Kontroller AutoPlay-innstillinger i Kontrollpanel

Hvis AutoPlay ikke fungerer for CDer og DVDer på Windows 10, er kanskje dine AutoPlay-innstillinger ikke riktige. For å fikse dette problemet, anbefales det å sjekke innstillingene for AutoPlay i Kontrollpanel. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn kontrollpanelet i søkefeltet. Velg nå Kontrollpanel fra listen over resultater.

 2. Naviger til AutoPlay- delen i Kontrollpanel .

 3. Finn DVD-delen og velg standard handling for hver DVD-type. Du kan også gjøre det for Blu-ray-plater og CDer. Etter å ha gjort det, klikk på Lagre- knappen for å lagre endringer.

Denne metoden er ganske lik den forrige, men det gir flere alternativer, så hvis du vil ha bedre kontroll over AutoPlay-funksjoner, foreslår vi at du prøver det.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake problemer med autoplay som ikke fungerer i Windows 10

 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Etter at du har gjort alle nødvendige endringer, klikker du bare på Lagre- knappen nederst for å lagre og bruke disse endringene.

Løsning 4 - Kontroller gruppepolicyinnstillinger

Hvis AutoPlay ikke fungerer for CDer og DVDer, kan problemet være gruppepolicyinnstillinger. Hvis du ikke vet, kan Local Group Policy Editor deg endre ulike innstillinger, og noen ganger kan disse innstillingene forhindre at AutoPlay-funksjonen fungerer som den skal.

Du kan imidlertid aktivere AutoPlay i Gruppepolicy ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv nå gpedit.msc og trykk Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> Windows-komponenter> AutoPlay-retningslinjer . I høyre rute dobbeltklikker du Slå av automatisk avspilling .

 3. Velg Ikke konfigurert og klikk Bruk og OK .

Etter at du har gjort det, må AutoPlay-funksjonen være aktivert, og den vil begynne å fungere igjen. Hvis denne policyen allerede er satt til Ikke konfigurert, vil denne løsningen ikke fungere for deg, så du kan bare hoppe over den.

Løsning 5 - Kontroller at Shell Hardware Detection-tjenesten kjører riktig

Ifølge brukere kan det hende at du opplever problemer med AutoPlay hvis Shell Hardware Detection-tjenesten ikke kjører. Hvis AutoPlay ikke fungerer med CDer og DVDer, kan problemet være Shell Hardware Detection-tjenesten. For å aktivere denne tjenesten gjør du bare følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Når Services- vinduet åpnes, finn og dobbeltklikk på Shell Hardware Detection- tjenesten.

 3. Sett oppstartstypen til Automatisk . Hvis tjenesten ikke kjører, klikker du Start- knappen for å starte den. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter dette skal denne tjenesten være aktivert, og problemet med AutoPlay blir permanent løst.

Løsning 6 - Endre registret

Hvis AutoPlay ikke fungerer for CDer og DVDer, kan problemet være relatert til registeret ditt. Ifølge brukerne må du bare endre en enkelt verdi for å fikse problemet, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Naviger til HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer i venstre rute. I den høyre ruten finner du NoDriveTypeAutoRun og gir den navnet på xNoDriveTypeAutoRun .

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet med Autorun fortsatt er der. Hvis det ikke virker, vil du kanskje prøve dette:

 1. Gå til HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer- tasten i venstre rute. I høyre rute slette du NoDriveTypeAutoRun- verdien.
 2. Gå nå til HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer- verdien, høyreklikk det tomme rommet i høyre rute og velg Ny> DWORD-verdi (32-biters) . Angi navnet på den nye DWORDen til NoDriveTypeAutoRun og sett verdienverdien til 0 × 00000091 .

Noen brukere foreslår også å bare slette verdiene for NoDriveTypeAutoRun og lagre endringer.

Etter å ha gjort det, lukk Registerredigering og kontroller om problemet fortsatt er der. Siden redigering av registret ikke alltid er risikofri, anbefaler vi deg å sikkerhetskopiere registeret ditt bare i tilfelle.

Løsning 7 - Sett inn CD / DVD-driveren på nytt

Hvis du har problemer med AutoPlay og CD eller DVD-plater, kan problemet være relatert til driverne. For å fikse problemet, må du bare installere CD / DVD-driverne på nytt. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling . Du kan gjøre det raskt ved å trykke på Windows Key + X og velge Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn nå den optiske stasjonen, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet .

 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du Avinstaller .

Når du har fjernet driveren, start datamaskinen på nytt og standard driveren skal installeres automatisk. Etter at standard driver er installert, bør problemet løses permanent.

AutoPlay-problemer kan være litt irriterende, men vi håper at du klarte å løse dem ved hjelp av en av våre løsninger.