Fiks: Feil i lydenheten er deaktivert i Windows 10

Lyd er en stor del av vår multimedieopplevelse, men lydproblemer kan oppstå på Windows 10. Brukere rapporterte Lydenheten er deaktivert melding på PCen, og i dag skal vi vise deg hvordan du løser dette problemet på Windows 10.

"Lydenheten er deaktivert", hvordan fikseres den på Windows 10?

Innholdsfortegnelse:

 1. Bruk kommandoprompt
 2. Bruk Registerredigering
 3. Pass på at lydenheten er aktivert
 4. Sjekk om lydenheten er aktivert i Enhetsbehandling
 5. Avinstaller lyddriveren
 6. Utfør en systemgjenoppretting
 7. Tilbakestill Windows 10

Fix - "Lydenheten er deaktivert" Windows 10

Løsning 1 - Bruk kommandoprompt

Kommandoprompt er et kraftig kommandolinjeverktøy som lar deg gjøre endringer i systemet raskt. Hvis du får Audio-enhet er deaktivert feilmelding, kan det hende du kan fikse det ved å bruke Kommandoprompt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt starter, må du skrive inn følgende kommandoer:
  • Net localgroup Administrators / legg til nettverkstjeneste
  • Net localgroup Administrators / Legg til lokalbefolkningen
  • exit
 3. Etter å ha kjørt disse kommandoene, lukk Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, bør problemet med lydenheten løses.

Løsning 2 - Bruk Registerredigering

Ifølge brukere kan du fikse lydenheten er deaktivert melding ved å endre registeret. Tilsynelatende har enkelte grupper ikke de nødvendige tillatelsene for å få tilgang til noen nøkler i registeret ditt, og det kan føre til at denne feilen vises. Før du begynner å endre registret, må vi advare deg om at endring av registeret kan være potensielt farlig. Vi anbefaler på det sterkeste å eksportere registeret ditt og bruke den filen som en sikkerhetskopi hvis noe går galt. For å redigere registret gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Klikk på OK eller trykk på Enter .

 2. Når Registerredigering åpnes, navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ MMDevices \ Audio \ Render i venstre rute.
 3. Høyreklikk Render og velg Tillatelser fra menyen.

 4. I delen Gruppe- eller brukernavn velger du ALLE APPLIKASJONSPAKKER- gruppen og sjekker Full kontroll i Tillat kolonne.

 5. Velg nå Grupper og merk Full kontroll i Tillat kolonne. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

 6. Utvid Render- tasten, og du vil se flere undernøkler som har navn i krøllete parenteser. Høyreklikk den første undernøkkelen, i vårt eksempel er det {0abe5e3b-b3d6-4c81-99fb-cf015df6aba6}, og velg Tillatelser. Gjenta trinn 4 og 5 .
 7. Utvid nå den første undernøkkelen, det er {0abe5e3b-b3d6-4c81-99fb-cf015df6aba6} i vårt eksempel, og endre tillatelsene for FxProperites og Egenskaper- taster som vi viste deg i trinn 4 og 5 .

 8. Gjenta disse trinnene for alle undernøkler som befinner seg i Render- tasten. Vær også sikker på å endre tillatelsene for alle FxProperties og Egenskaper- tastene.
 9. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt.

En annen måte å løse dette problemet på er å søke i registret for MMDevices-nøkkelen og endre tillatelsesinnstillingene for alle undernøklene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Registerredigering .
 2. Når Registerredigering åpnes, søk etter MMDevices- nøkkelen. Det bør være to nøkler tilgjengelig. Du kan enkelt søke etter en nøkkel ved å bruke Ctrl + F snarvei.
 3. Etter at du har funnet MMDevices-nøkkelen, høyreklikk den og velg Tillatelser. Klikk nå på Avansert- knappen.

 4. Velg Brukere gruppe fra listen og dobbeltklikk på den.

 5. Kontroller Full kontrollalternativ og sørg for at Gjelder for, er satt til Denne tasten og undernøkler . Lagre endringer ved å klikke på Bruk og OK- knapper.

 6. Gjenta disse trinnene for begge MMDevices-tastene.

Når du er ferdig, lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt. Når datamaskinen har startet på nytt, bør problemet løses.

Løsning 3 - Pass på at lydenheten er aktivert

Lydenheten din kan bli deaktivert automatisk hvis du installerer bestemt programvare, derfor er det viktig at du kontrollerer om lydenheten faktisk er deaktivert. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Høyreklikk Volum-ikonet nederst til høyre i oppgavelinjen, og velg Avspillingsenheter fra menyen.

 2. Når lydvinduet åpnes, høyreklikker du det tomme rommet og velger Vis deaktiverte enheter .

 3. Sjekk nå om avspillingsenheten din vises på listen. Hvis lydenheten er grå, betyr det at den er deaktivert. For å aktivere enheten, høyreklikk den, velg Aktiver fra menyen.

Etter at du har aktivert lydenheten, må du kontrollere om problemet er løst.

Løsning 4 - Sjekk om lydenheten er aktivert i Enhetsbehandling

Enhetsbehandling lar deg enkelt deaktivere enhetene dine, slik at du kanskje vil sjekke inn Enhetsbehandling hvis enheten din er deaktivert. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn din lydenhet og sørg for at den er aktivert. Hvis ikke, høyreklikk enheten og velg Aktiver fra menyen.

Etter at du har aktivert lydenheten, bør problemet løses helt.

Løsning 5 - Avinstaller lyddriveren

Hvis du får lydenhet, er deaktivert feilmelding, kan det hende du kan fikse det ved å avinstallere lyddriveren. Lyddriveren kan bli ødelagt, og det kan føre til at denne feilen vises. For å fikse problemet, vær sikker på at alle eksterne lydenheter er koblet fra. Deretter må du avinstallere lyddriveren din. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn lydenheten, høyreklikk den og velg Avinstaller fra menyen.

 3. Velg OK når bekreftelsesdialogboksen vises. Hvis det er tilgjengelig, sjekk Fjern driverprogramvare for denne enheten .
 4. Når driveren er avinstallert, lukk Enhetsbehandling og start datamaskinen på nytt.

Etter at datamaskinen har startet på nytt, blir standard lyddriver automatisk installert. Sjekk om standard driveren fungerer som den skal. Hvis problemet fortsatt vedvarer, gå til hovedkortet eller lydkortprodusentens nettsted og last ned den nyeste driveren for lydenheten din. Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst.

Løsning 6 - Utfør en systemgjenoppretting

Noen ganger er lydenheten deaktivert, det kan oppstå feil fordi du har installert en oppdatering på PCen, eller hvis du har gjort en bestemt systemendring. Hvis datamaskinen din begynte å vise denne feilen nylig, må du huske å bruke Systemgjenoppretting for å gjenopprette den. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt-alternativ .

 2. Systemegenskaper- vinduet vil nå vises. Klikk på Systemgjenopprett- knappen.

 3. Systemgjenopprettingsvindu vil nå vises. Klikk på Neste .
 4. Sjekk Vis flere gjenopprettingspunkter og velg ett av de tilgjengelige gjenopprettingspunktene. Klikk på Neste- knappen.

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Når systemet er gjenopprettet, kontroller om problemet er løst.

Løsning 7 - Tilbakestill Windows 10

[Før du prøver denne ultramatiske løsningen, anbefaler vi deg også å laste ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.]

Hvis problemet fortsatt varer, må du kanskje nullstille Windows 10. Tilbakestill er en lignende prosedyre for å rengjøre installasjonen, så hvis du bestemmer deg for å gjøre det, må du sikkerhetskopiere alle viktige filer. For å fullføre tilbakestillingsprosessen må du kanskje bruke installasjonsmedier for Windows 10, så vær sikker på at du har forberedt. For å tilbakestille systemet, gjør du følgende:

  1. Åpne Start-menyen og klikk på strømknappen. Hold nede Skift- tasten og velg Restart- alternativet.
 1. Nå ser du tre alternativer tilgjengelig. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen .
 2. Nå kan du velge mellom to alternativer, Behold mine filer og Fjern alt . Begge disse alternativene fjerner de installerte programmene, men den tidligere lagrer dokumentene dine.
 3. Etter at du har valgt det ønskede alternativet, kan du bli bedt om å sette inn installasjonsmedier for Windows 10, så sørg for å gjøre det.
 4. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine .
 5. Klikk på Tilbakestill- knappen og vent mens tilbakestillingsprosessen er fullført.

Hvis problemet fortsatt varer, må du gjenta tilbakestillingsprosessen, men velg Fjern alt alternativ i stedet for Behold mine filer. For detaljerte instruksjoner om hvordan du tilbakestiller Windows 10, anbefaler vi deg å lese vår artikkel om Windows Factory Reset.

Lydenheten er deaktivert Feil kan hindre deg i å nyte multimedia på din Windows 10-PC. Du kan imidlertid enkelt løse denne feilen ved å bruke en av våre løsninger.