Fiks: ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY feil i Windows 10

Blå skjerm av dødsfeil som ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY kan forårsake mange problemer på Windows 10, siden de ofte vil starte datamaskinen på nytt for å unngå skade. Disse feilene kan forårsake systemstabilitet og tap av data, derfor skal vi i dag vise deg hvordan du løser denne feilen.

Slik reparerer du ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY BSoD

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater driverne og Windows 10
 2. Kjør maskinvare feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Fjern problematiske applikasjoner
 6. Tilbakestill BIOS til standard
 7. Bruk Systemgjenoppretting eller Windows 10 tilbakestilling
 8. Sjekk maskinvaren din

Fix - ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY Windows 10 feil

Løsning 1 - Oppdater driverne og Windows 10

Blå skjerm av dødsfeil skyldes ofte utdaterte eller inkompatible drivere, derfor er det viktig at du oppdaterer dem så ofte som mulig. Windows 10 er avhengig av drivere for å gjenkjenne og bruke bestemt maskinvare, og hvis driverne er skadet eller bare ikke kompatibel med Windows 10, vil det føre til at en ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY eller en annen BSoD-feil vises. For å fikse denne feilen anbefales det at du oppdaterer driverne. Oppdatering av drivere i Windows 10 er ganske enkelt, og du kan gjøre det riktig fra Enhetsbehandling ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen og velg Enhetsbehandling .

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn enheten du vil oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare fra menyen.

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare og vent på Windows 10 for å installere riktig driver for enheten din.

 4. Gjenta trinnene for alle enhetene du vil oppdatere.

Bruke Enhetsbehandling til å oppdatere driverne er ganske grei, men noen brukere hevder at Enhetsbehandling ikke alltid laster ned de nyeste driverne for enheten din. For å laste ned de nyeste driverne, er det alltid bedre å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned nødvendige drivere manuelt. Husk at du må oppdatere så mange drivere som mulig for å fikse dette problemet.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør maskinvare feilsøking

Hvis oppdateringen av driverne ikke ble gjort, la oss prøve Windows 10s feilsøkingsverktøy. Dette er et universelt verktøy som i utgangspunktet omhandler alle slags problemer innen Windows 10. Og det kan også være nyttig med BSOD-problemene.

Slik kjører du feilsøkingsverktøyet for Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Det neste feilsøkingsverktøyet vi skal kjøre, er SFC-skanningen. Dette er en feilsøking for kommandolinjer som skanner systemet ditt for potensielle problemer, og løser dem (hvis løsningen er mulig, selvfølgelig).

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

DISM er den tredje feilsøkingsprogrammet vi skal prøve, hvis de to foregående ikke klarte å løse problemet. DISM står for Deployment Image Service og -administrasjon, og som navnet sier, lastes det opp systembildet. Så, kanskje denne prosessen løser BSOD problemet.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Fjern problematiske applikasjoner

Feil som ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY kan skyldes visse programmer, derfor er det nødvendig at du finner og fjerner dem. Brukere rapporterte at Gigabyte On / Off-programvare er den vanlige årsaken til denne feilen, så hvis du har denne programvaren installert, må du være sikker på at du fjerner den.

En annen vanlig årsak til BSoD-feil kan være din antivirusprogramvare. Brukere rapporterte at verktøy som NoVirusThanks kan forårsake disse typer feil, og i henhold til dem ble problemet løst etter fjerning av dette verktøyet. Vi må nevne at nesten alle antivirusprogrammer kan forårsake denne feilen, og hvis du vil fikse dette problemet, må du fjerne alle tredjeparts antivirusprogrammer fra PCen. For å fullstendig fjerne et antivirusprogram anbefaler vi sterkt at du bruker dedikert fjerningsverktøy. Mange antivirusbedrifter har dedikerte verktøy for fjerning tilgjengelig for programvaren, så sørg for å laste ned en for ditt antivirusprogram. Hvis avinstallering av antivirusprogrammet løser problemet, vil du kanskje laste ned den nyeste versjonen av det samme antivirusprogrammet du brukte før, eller du kan bytte til en annen antivirusprogramvare.

Løsning 6 - Tilbakestill BIOS til standard

Få brukere rapporterte at de klarte å fikse denne feilen ved å tilbakestille BIOS til standard, og du kan enkelt gjøre det. For å se hvordan du får tilgang til og tilbakestill BIOS, må du kontrollere hovedkorthåndboken for detaljerte instruksjoner. Før du tilbakestiller BIOS, anbefaler vi deg å sjekke SATA-kontrolleren og se hvilken modus du bruker. Kontrollermodus vil bli satt til IDE, AHCI eller RAID, så sørg for å sette SATA-kontrollmodus til samme verdi etter at du har tilbakestilt BIOS.

Løsning 7 - Bruk Systemgjenoppretting eller Windows 10 tilbakestilling

Hvis ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY feil skyldes et programvareproblem, bør du kunne fikse det ved å utføre Systemgjenoppretting. For å utføre Systemgjenoppretting må du gjøre følgende:

 1. Hold Shift- tasten på tastaturet og klikk på Startnytt . Alternativt kan du starte datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte Automatisk reparasjon.

 2. Velg Feilsøking> Avanserte valg> Systemgjenoppretting .
 3. Velg ditt brukernavn og skriv inn passordet ditt hvis du har en.
 4. Velg Velg et annet gjenopprettingspunkt og klikk Neste .
 5. Velg gjenopprettingspunktet du vil returnere til, og klikk på Neste . Vent til prosessen er ferdig.

Hvis Systemgjenoppretting ikke løste problemet, må du utføre Windows 10-tilbakestilling. For å fullføre Windows 10-tilbakestilling trenger du kanskje Windows 10 installasjonsmedier, og du kan enkelt opprette en ved hjelp av Media Creation Tool og tom USB-flash-stasjon. Vi må advare deg om at tilbakestillingsprosessen ligner på ren installasjon, så sørg for at du sikkerhetskopierer viktige filer fra C-partisjonen din før du starter denne prosedyren. Følg disse trinnene for å utføre Windows 10 tilbakestilling:

 1. Start Automatisk reparasjonsprosess, og velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . Vær forberedt på å sette inn Windows 10 installasjonsmedier hvis du blir bedt om det.
 2. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 3. Følg instruksjonene for å fullføre tilbakestillingsprosessen.

Hvis BSoD-feilen vises, selv etter at Windows 10 er nullstilt, er feilen trolig forårsaket av feil maskinvare.

Løsning 8 - Sjekk maskinvaren din

ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY feil kan skyldes maskinvaren din, så vi oppfordrer deg til å sjekke om RAM-en din fungerer som den skal. Den enkleste måten å gjøre det på er å teste RAM-modulene en etter en, men du kan også bruke verktøy som MemTest86 + til å utføre en detaljert skanning av RAM-en. Hvis RAM-en din ikke er problemet, bør du sjekke alle andre store maskinvarekomponenter.

Vi anbefaler også at du laster ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Blå skjerm av dødsfeil som ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY kan noen ganger være vanskelig å fikse, men vi håper at du klarte å fikse denne feilen ved hjelp av en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.