FIX: Arcsoft MediaTheater vil ikke spille Blu-ray i Windows 10

Noen brukere har klaget over det faktum at deres Arcsoft MediaTheater 6 ikke vil spille blu-ray-plater i Windows 10. Her er en liten løsning som du kan prøve å løse problemet.

En Windows Insider-bruker har klaget over at han har hatt problemer med Arcsoft MediaTheater 6 i Widnows 10. Han sier at når han prøvde å spille en blu-ray-disk, feilet appen og viste følgende melding:

Kunne ikke initialisere et videooverlegg. Du kan oppdatere grafikkdriveren din. Hvis problemet vedvarer, støtter grafikkortet kanskje ikke videooverlegg. Vennligst sjekk med grafikkortleverandøren din.

Han la også til at programmet krasjer når han lukker meldingsvinduet. Uansett å si, var det ikke en oppdatering av driverne som hjalp. Her er noen flere detaljer fra den berørte brukeren:

Jeg antar at problemet er den nå ikke støttede Arcsoft-appen (de hevder at det er et pensjonert produkt på denne siden: Støttede produkter), og noe inkompatibilitet med noe grafikk relatert i Windows 10, men jeg har ikke den tekniske ekspertisen til å bestemme hva, eller å begynne å finne ut løsningen.

Hvis noen er i stand til å få Arcsoft'sTotalMedia Theater 6 til å spille blu-ray filmer i Windows 10, vil det hjelpe meg å vite det er mulig før jeg kjøper en ny app av noe slag. Ingen av mine gratis programmer spiller Blu-ray (VLC-spiller, Windows Media Classic / 64), og jeg kan ikke finne noen bevis på noen gratis apps som vil, så langt.

Løsninger for å fikse Arcsoft MediaTheater-problemer

Løsning 1 - Oppdater grafikkdriverne

I henhold til Windows 10-kompatibilitetssenteret ser det ut til at ArcSoft TotalMedia Theatre versjon 6 er kompatibel med den nyeste Windows-versjonen. Du kan også prøve å oppdatere grafikkdriverne dine.

Løsning 2 - Bruk kompatibilitetsmodus

Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å kjøre programmet i kompatibel modus. For det gjør du følgende:

  1. Høyreklikk på driveroppsettfilen og klikk på 'egenskaper'
  2. Klikk på kategorien 'kompatibilitet' og merk av i feltet Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for og velg Windows 7/8 operativsystem fra rullegardinmenyen og fortsett med installasjonen
  3. Når dette er gjort, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet vedvarer.

Løsning 3 - Avinstaller Arcsoft MediaTheater

Du kan også prøve å avinstallere programvaren og deretter kjøre oppsettet i samme kompatibilitetsmodus. For øyeblikket er dette dessverre alt vi vet. Hvis du er klar over en annen løsning, kan du dele den med fellesskapet ved å legge igjen kommentaren din nedenfor.

QUICK REMINDER

Det er verdt å nevne at Arcsoft MediaTheater ikke lenger støttes. Med andre ord bør du ikke bli overrasket over at verktøyet er påvirket av mange tekniske problemer og feil på Windows 10. Den sikreste løsningen er å bytte til en nyere mediespillere. For mer informasjon om de beste mediespillerne du kan bruke på Windows 10, sjekk denne veiledningen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i september 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.