FIX: Det oppsto en feil under kontrollen av oppdateringer i VLC Media Player

VLC vil ikke oppdatere på Windows 10

 1. Kontroller tilkoblingen
 2. Tillat VLC å kommunisere gjennom brannmur
 3. Kjør VLC som admin
 4. Deaktiver et tredjeparts antivirusprogram
 5. Oppdater VLC manuelt

VideoLANs VLC Media Player er definisjonen av en god mediespiller. Den dekker så mange lyd- og videoformater, noe som gjør det til en go-to-spiller når andre mislykkes. Og det er helt gratis, uten overpriced funksjoner konkurranse tilbud. Avspillingsproblemer er også ganske sjeldne, da det ikke er avhengig av tredjeparts codec-pakker. Det er imidlertid noen mindre problemer her og der. En av de omvendte feilene er: En feil oppstod under kontroll av oppdateringsfeil .

Som du vet, vil VLC spørre deg når en ny versjon er tilgjengelig. På den annen side kan du se etter oppdateringer manuelt under Hjelp-delen. Og det er da den nevnte feilen vises. Vi oppnådde noen levedyktige løsninger på problemet, så sjekk dem ut nedenfor.

Slik løser du oppdateringsfeil på VLC

1: Kontroller tilkoblingen

La oss begynne med å sjekke forbindelsen. Vi må være sikre på at PCen din kan koble til en dedikert server og se etter tilgjengelige oppdateringer. Hvis problemet er generelt i naturen, og du ikke kan koble til Internett i det hele tatt, oppnådde vi noen skritt som burde hjelpe. På den annen side, hvis problemet er isolert og VLC ikke vil oppdatere, fortsett med trinnene nedenfor.

Her er noen grunnleggende feilsøkingstrinn for å løse problemet:

 • Start datamaskinen og ruteren på nytt.
 • Spyl DNS.
 • Bruk en LAN-kabel.
 • Kjør tilkoblings feilsøking.

2: Tillat VLC å kommunisere gjennom brannmur

En annen mulig årsak til oppdateringsproblemer ligger i Windows-brannmur. Nemlig, hvis du ikke har tillatt VLC å kommunisere fritt via Windows-brannmur, kan den ikke koble til en dedikert server. Dermed vil klienten ikke kunne oppdatere. Derfor må du sørge for å tillate VLC gjennom brannmuren før du går videre til flere trinn.

Følg disse trinnene for å tillate VLC via Windows-brannmur:

 1. Skriv inn Tillat og åpne " Tillat en app gjennom Windows-brannmur " i Windows Søk-linjen.

 2. Klikk på " Endre innstillinger ".

 3. Finn VLC og sjekk " Private " boksen.

 4. Hvis VLC Media Player ikke er på listen, klikker du på " Tillat annen app ... " og legger til den. Det bør være i Programfiler (Programmer x86), i VideoLan-mappen.
 5. Bekreft endringer og prøv å oppdatere VLC igjen.

3: Kjør VLC som admin

Hvis noen tredjepartsprogram ikke kan utføre bestemte funksjoner, kan det skyldes systembegrensninger. Windows 10 som en plattform er ikke akkurat opptatt av å tillate tredjepartsapplikasjoner å laste ned noe. Disse tillatelsene bør gis etter at programmet er installert fra en klarert kilde. Men tilsynelatende er det ikke alltid tilfelle.

Så, hva du må gjøre for å unngå mulige systempålagte grenser, er å kjøre VLC som administrator. Hvis du ikke er sikker på hvordan du konfigurerer dette permanent, følger du disse trinnene:

 1. Høyreklikk på VLC-skrivebordet snarvei og åpne Egenskaper .
 2. Velg kategorien Kompatibilitet .
 3. Merk av for " Kjør dette programmet som administrator ".

 4. Bekreft endringer.

4: Deaktiver et tredjeparts antivirusprogram

I tillegg til Windows-brannmurens ekskludering, er det også sikkerhetsforanstaltninger som et tredjeparts antivirus bringer. Hvis du bruker noen av de avanserte sikkerhetsdraktene, er det sjansen for at den kommer med den dedikerte brannmuren. Disse kan, uavhengig av innstillinger for Windows-brannmur, blokkere noen tredjepartsapper fra å få tilgang til innholdet på nettet.

Nå kan du også hvitelist VLC Media Player, men deaktivere brannmuren midlertidig (til oppdateringene blir administrert) er et mye bedre valg. Det vil ikke skade deg hvis du deaktiverer antivirus helt i en begrenset periode. Ikke glem å gjenaktivere det senere.

5: Oppdater VLC manuelt

Til slutt, hvis ingen av de foregående trinnene virket, foreslår vi å prøve den manuelle tilnærmingen. Nemlig, hvis du er sikker på at det er en ny versjon av VLC Media Player, og du ikke kan få den via oppdateringen over luften, er det en annen måte. Bare naviger til den offisielle nettsiden og last ned den versjonen som passer deg best. VideoLAN tilbyr selv UWP-versjonen av spilleren du finner i butikken. Hvis det er din kopp te.

Du kan laste ned den siste iterasjonen av VLC Media Player, her. Og hvis du er villig til å prøve ut UWP-versjonen fra Microsoft Store, navigerer du her.