Fiks: "Access nektet" når du redigerer vertsfilen i Windows 10

Noen ganger for å fikse et bestemt problem eller for å blokkere et bestemt nettsted på Windows 10-PCen må du redigere vertsfilen. Redigeringsvertsfilen er relativt avansert prosedyre, og antall brukere rapporterte "Access nektet" melding mens du prøver å redigere vertsfilen på Windows 10.

Vertsfilen er plassert i Windows 10-installasjonsmappen din, og den er beskyttet mot uautorisert tilgang, men hvis du trenger å redigere vertsfil, kan du unngå "Access denied" -meldingen ved å følge en av våre løsninger.

Her er noen flere eksempler på dette problemet:

 • Kan ikke redigere vertsfilen Windows 10 - Hvis du ikke kan redigere vertsfilen i Windows 10, er det sannsynligvis fordi du ikke har nødvendige tillatelser. Vi vil undersøke dette problemet her
 • Vertsfilen brukes av en annen prosess - Dette er et annet vanlig problem som forhindrer brukere i å redigere vertsfilen.
 • Har ikke tillatelse til å lagre vertsfilen Windows 10 - Dette er samme sak som den første feilmeldingen.

Hvordan redigerer vertsfilen på Windows 10 og unngår "Access denied" -meldingen?

Innholdsfortegnelse:

 1. Kjør Notisblokk som administrator
 2. Kopier vertsfilen til et annet sted
 3. Pass på at verter ikke er satt til skrivebeskyttet
 4. Endre sikkerhetsinnstillingene for verter
 5. Bruk den skjulte administratorkontoen

Fiks: Feil tilgang "nektet" i Windows 10

Løsning 1 - Kjør Notisblokk som administrator

Hvis du bruker Notisblokk som tekstredigerer, må du kjøre det som administrator før du kan redigere vertsfilen. Hvis du vil kjøre Notisblokk som administrator og redigere vertsfil, gjør du følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + S, skriv inn Notisblokk . Høyreklikk Notisblokk fra listen over resultater og velg Kjør som administrator .

 2. Når Notisblokk åpnes velger du Arkiv> Åpne .
 3. Naviger til C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc- mappen og pass på at du endrer tekstdokumenter (* .txt) til alle filer . Velg verter og klikk Åpne .

 4. Gjør de endringene du vil ha og lagre dem.

Vi må nevne at denne løsningen skal fungere med andre tekstredigeringsprogrammer, så hvis du ikke bruker Notisblokk, bare kjør ønsket tekstredigerer som administrator, og du bør kunne redigere vertsfilen uten problemer.

Alternativt kan du starte Kommandoprompt som administrator og bruke den til å starte Notisblokk og redigere vertsfilen. For å gjøre det, følg disse instruksjonene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen.

 2. Når kommandoprompt åpnes, skriv inn følgende linjer og trykk på Enter etter hver linje:
  • cd C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc
  • notisblokk verter

 3. Notisblokk vil nå åpne vertsfilen, og du bør kunne gjøre de nødvendige endringene.

Løsning 2 - Kopier vertsfilen til et annet sted

Ifølge brukerne kan du unngå "Access nektet" melding mens du redigerer vertsfilen ved å flytte filen til en annen plassering, redigere den og flytte den tilbake til den opprinnelige plasseringen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Gå til C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc og finn vertsfilen.
 2. Kopier den til skrivebordet, eller en annen mappe som du lett kan få tilgang til.
 3. Åpne vertsfilen på skrivebordet med Notisblokk eller andre tekstredigeringsprogrammer.
 4. Gjør de nødvendige endringene og flytt vertsfilen tilbake til katalogen C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc.

Løsning 3 - Pass på at verter ikke er satt til skrivebeskyttet

Som standard er vertsfilen satt til skrivebeskyttet, noe som betyr at du kan åpne den, men du kan ikke gjøre noen endringer i den. For å fikse dette problemet må du slå av skrivebeskyttet modus for vertsfilen ved å gjøre følgende:

 1. Gå til C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc.
 2. Finn vertsfilen, høyreklikk den og velg Egenskaper fra menyen.
 3. Gå til Attributter- delen og kontroller at Les-bare- alternativet ikke er merket av .

 4. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Nå bør du kunne gjøre de nødvendige endringene i vertsfilen. Når du er ferdig, kan det være lurt å sette vertsfilen tilbake til skrivebeskyttet modus på nytt.

Løsning 4 - Endre sikkerhetsinnstillingene for verter

Noen ganger for å få tilgang til bestemte filer og mapper, trenger du riktige privilegier, og det samme gjelder for vertsfilen. Hvis du får "Access nektet" mens du prøver å endre vertsfil, har du kanskje ikke full kontroll over filen, men du kan enkelt endre det ved å følge disse trinnene:

 1. Naviger til C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc.
 2. Finn vertsfilen, høyreklikk den og velg Egenskaper .
 3. Naviger til kategorien Sikkerhet og klikk på Rediger- knappen.

 4. Du bør se listen over brukere og grupper på PCen din som har tilgang til vertsfilen. Hvis brukernavnet eller gruppen din er på listen, klikker du på den og kontrollerer at den har Tillatelser satt til Full kontroll . Hvis brukernavnet ditt ikke er på listen, klikker du på Legg til .
 5. Skriv inn brukernavnet eller gruppenavnet i Enter-objektnavnene for å velge felt og klikk på Kontroller navn og OK .

 6. Ny bruker eller gruppe vil bli lagt til i listen. Nå må du velge den nylig lagt til gruppen eller brukeren, og se Full kontrollalternativet nedenfor.
 7. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Løsning 5 - Bruk den skjulte administratorkontoen

De fleste systemfiler er beskyttet, derfor trenger du en administratorkonto for å gjøre endringer i dem. Siden verter er en av systemfilene, krever det en administratorkonto for å kunne redigere den. Hvis du ikke bruker en administratorkonto, kan du aktivere skjult administratorkonto og bruke den til å gjøre endringene i vertsfilen. For å aktivere skjult administratorkonto, gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + X og velg Kommandoprompt (Admin) .
 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn nettbrukeradministrator / aktiv: ja og trykk Enter . Dette aktiverer den skjulte administratorkontoen.

 3. Etter at du har aktivert administratorkontoen, kan du bytte til den og prøve å redigere vertsfilen.

Etter at du har gjort endringene i vertsfilen, kan du komme tilbake til den opprinnelige kontoen din, starte Kommandoprompt som administrator igjen, og skriv inn nettbrukeradministrator / aktiv: Nei for å deaktivere den skjulte administratorkontoen.

Rask løsning for å fikse ulike PC-feil

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake "Access nektet" -feil i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Vertsfilen er en systemfil, så den er beskyttet, og vanligvis anbefales det ikke at du redigerer det, men hvis du bestemmer deg for det, er det alltid godt å vite hvordan du tilbakestiller vertsfilen til standard i Windows 10 hvis noe går galt. Hvis du må redigere vertsfilen, men du får meldingen "Access denied", kan du prøve noen av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2016, og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.