Fiks: 0xc00001 feilkode i Windows 10, 8.1

Vi har nylig snakket om problemer som Windows 8-brukere opplever, og ga noen måter å fikse dem på. Et slikt eksempel var at oppgavelinjen ikke reagerte på problemer der vi nevnte at Windows 8 i noen tilfeller ikke tillater brukere å reparere datamaskinen på riktig måte ved å returnere en 0xc00001-feil. I dag tar vi en titt på hvordan du løser dette Windows 8-problemet.

Vanligvis står feilkode 0xc00001 for en manglende fil i installasjonsmediet i Windows 10 / 8.1. Det er ikke nødvendig å bekymre seg for dette problemet, da det lett kan omgåes. I noen tilfeller er denne feilen ledsaget av BSOD (blå skjerm av død), men igjen er det ikke nødvendig å bekymre seg, da det lett kan løses. I noen tilfeller trenger du en Windows 8 installasjonsdisk eller USB-minnepinne for at denne løsningen skal fungere.

Hvis følgende Windows 10 / 8.1-feil gjør datamaskinen ubrukelig:

PCen din må repareres

Programmet eller operativsystemet kunne ikke lastes fordi en nødvendig fil mangler eller inneholder feil.

Fil: windowssystem32windload.efi

Fil: windowsSyse32windowsload.efi

Feilkode: 0xc0000001

Deretter vil følgende veiledning gi deg litt informasjon om feilen og trinnene som er nødvendige for å fikse dette problemet.

Slik løser du Windows 10 feilkode 0xc00001

 1. Opprett en gjenopprettingsdisk
 2. Avansert oppstart
 3. Kopier SAM-filen fra Reparasjonsmappen
 4. Kjør SFC-skanningen
 5. Sjekk harddisken
 6. Kjør DISM

Løsning 1 - Opprett en gjenopprettingsdisk

Hvis du ikke har Windows 8-installasjonsstasjonen, kan du enkelt lage en ny på en USB-stasjon fra en hvilken som helst Windows 8-datamaskin. For å gjøre det, åpne Søk sjarm og søk etter " gjenopprettingsstasjon ". Fra resultatene, velg " Opprett gjenopprettingsdisk ". Når veiviseren åpnes, må du kontrollere at USB-stasjonen er koblet til og kryss av for " Kopier gjenopprettingspartisjonen fra PCen til gjenopprettingsstasjonen " og følg veiviseren. Mer informasjon om hvordan du lager en systemgjenoppretting av USB-stasjon, finner du i denne Microsoft-hjelpeartikkelen.

Løsning 2 - Avansert oppstart

Nå som du har USB-gjenopprettingsstasjonen / Windows 8-installasjonsmediet, kan du gå videre til neste trinn. Sett inn eller sett inn mediet og start datamaskinen på nytt. Når du ser Post BIOS-meldingen, trykker du på T-skjerm og F8-tastene for å gå inn i gjenopprettingsmodus. Herfra velger du " Se avansert reparasjonsalternativ ". Herfra velger du " Feilsøking " og deretter til " Avanserte alternativer ". Herfra kan du gå videre på to måter:

Metode 1

Velg " Automatisk reparasjon " og la installasjonsveiviseren ta vare på problemene dine ved å skanne systemfilene og erstatte dem. Dette alternativet vil fungere for flere feil, ikke bare 0xc00001 Windows 8-feilen, så det er godt å legge merke til det og husk det når du reparerer Windows 8-datamaskiner.

Metode 2

Velg " Command Prompt " som vil starte den altfor velkjente CMD. Skriv inn følgende kommandoer i konsollen (husk å trykke på " Return " -tasten etter hver kommando):

 • Bootrec / fixmbr

 • Bootrec / fixboot
 • Bootrec / rebuildbcd
 • exit

Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst. Dette bør ta vare på problemene dine, men hvis ikke, åpne systemet i gjenopprettingsmodus igjen og utfør en annen automatisk reparasjon.

Løsning 3 - Kopier SAM-filen fra Reparasjonsmappen

Hvis du fortsatt ikke kan logge inn på Windows, kan du prøve å kopiere SAM-filen C: WINDOWSrepair til C: WINDOWSsystem32config. Slik gjør du det:

 1. Sett inn gjenopprettingsstasjonen og start opp fra den
 2. Åpne kommandoprompt (som vist ovenfor)
 3. Hvis du blir bedt om å overskrive den opprinnelige filen, bekreft den (skriv inn "Y")

Løsning 4 - Kjør SFC-skanningen

SFC-skanningen er Microsofts innebygde verktøy for å løse ulike problemer i Windows. Og det kan også være nyttig når det gjelder 0xc00001-feilen. Slik kjører du SFC-skanningen:

 1. Åpne kommandoprompt
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det er en lang en)
 4. Start datamaskinen på nytt

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis noe er galt med harddisken, kan du oppleve feilkoden 0xc00001. Så, vi skal sjekke om harddisken din er i orden. Og slik gjør du det:

 1. Sett inn Windows-installasjonen USB eller DVD-stasjonen
 2. Klikk på Reparer datamaskinen, etter å ha valgt riktig språk
 3. Velg stasjonen du har installert Windows på (vanligvis C :), og klikk på Neste
 4. Velg Kommandoprompt når boksen Systemgjenoppretting vises
 5. Skriv inn følgende linje, og trykk Enter: chkdsk C: / f

 6. Vent til prosessen er ferdig
 7. Start datamaskinen på nytt

Løsning 6 - Kjør DISM

På samme måte som SFC-skanningen, er DISM (Microsoft Windows Deployment Image Servicing and Management) et innebygd verktøy for å håndtere ulike systemfeil i Windows. DISM er imidlertid kraftigere enn SFC-skanningen, noe som betyr at sjansene dine for å løse dette problemet er større med DISM.

Du kan enkelt kjøre DISM selv om du ikke kan starte opp systemet ditt. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg bare disse instruksjonene:

 1. Sett inn installasjonen USB eller DVD og skriv følgende kommando:
   • DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Source: C: RepairSourceWindows / LimitAccess

 2. Pass på at du erstatter "C: RepairSourceWindows" -banen på DVDen eller USB-en.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare, og maskinvarefeil.

Det handler om denne artikkelen, vi håper at minst en av disse løsningene hjalp deg med å håndtere dette irriterende problemet. Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.