Chrome fryser Windows 10-PCer: 5 korrigeringer som virkelig fungerer

Google Chrome er en brukervennlighet av en grunn, og holder hoveddelen av nettlesermarkedet lenge. Med Android-plattformen som det mest brukte OS i verden, er det ganske åpenbart hvorfor Googles opprinnelige nettleser får mest oppmerksomhet.

Nå, selv om Chrome blir bedre med hver ny oppdatering, både visuelt og ytelsesmessig, er den fortsatt den ledende ressurshøjen av alle standard tredjepartsprogrammer som det brede publikum stoler på. Et stort problem er at Chrome fryser datamaskinen, som for det meste oppstår på grunn av unormal RAM-utmattelse.

Vi har noen løsninger på dette problemet, så sjekk dem ut nedenfor. Forhåpentligvis hjelper de deg med å løse de frysende problemene som forårsakes av Chrome.

Her er hva du skal gjøre hvis Chrome fryser operativsystemet ditt

 1. Slett nettleserdata
 2. Oppdater Chrome
 3. Deaktiver tilleggene og søk etter skadelig programvare
 4. Installer Chrome på nytt
 5. Bruk et alternativ til Google sorterer problemet

Løsning 1 - Fjern nettleserdata

I forhold til noen mindre nedturer som Chrome er tilbøyelig til, er dette et stort problem. Selv etter mange år med optimalisering, tar Chrome fortsatt mange systemressurser, spesielt hvis du pleier å åpne flere faner.

Den første på linjen er RAM, som kan tømmes raskt hvis du har bare minimum (2 GB er knapt nok, vil alt under ikke klippe det). Det er bare hvordan det er med

Men siden vi ikke kan håndtere måten denne nettleseren er programmert på, kan vi i det minste gjøre vårt beste for å øke hastigheten. Og unngå å fryse hele systemet mens du surfer på Internett. Det første du må gjøre er å slette nettleserdataene, med spesiell fokus på midlertidige filer og informasjonskapsler. Disse har en tendens til å senke siden lastes vesentlig og kan til og med forårsake fryser.

Slik sletter du nettleserdata på Chrome:

 1. Åpne Chrome .
 2. Trykk Ctrl + Shift + Delete for å åpne menyen " Clear browsing data ".
 3. Velg fanen Avansert .
 4. Under Tidsområdet velger du All time .
 5. Kontroller informasjonskapslene Cookies og andre datasider.
 6. Klikk på Slett data .

Løsning 2 - Oppdater Chrome

Nå var dette problemet en utbredt pestlignende grusomhet ved flere anledninger. Brukerne rapporterte Chrome-frysing internt og så påvirket også systemets generelle ytelse. Google behandlet dette etter flere rapporter og oppdateringer løst problemet for de fleste brukere. Problemet var tilsynelatende i den innebygde Flash Player som krasjer Chrome og noen ganger påkalte et systemstopp.

Det er viktig å ha den nyeste versjonen av Google Chrome. Selvfølgelig må vi understreke at programvarerettinger ikke vil gjøre det bra hvis du mangler riktig maskinvare, spesielt RAM. Problemet kan også være i HDD, så vi foreslår at du installerer Chrome på en alternativ partisjon og gir den en prøve.

Nå, tilbake til oppdateringer. Chrome administrerer automatisk oppdateringer, men det vil ikke koste deg noe å se etter oppdateringer manuelt. Her er hvor du skal se:

 1. Åpne Chrome .
 2. Klikk på 3-punktsmenyen øverst til høyre og åpne Hjelp> Om Google Chrome .

 3. Versjonskontrollen skal starte, og nettleseren vil oppdatere hvis det foreligger en offisiell oppdatering.

Løsning 3 - Tilbakestill nettleseren og søk etter malware

En rogue-tillegg kan forårsake alle slags problemer også. Å sørge for at du bare har installerte pålitelige tilleggsprogrammer, er av største betydning. Noen av dem kan til og med være nettleserekapere, som peker mot tilstedeværelse av skadelig programvare. Derfor foreslår vi at du søker etter skadelig programvare med både antivirus og et spesialisert anti-PUP-program.

Men først, la oss tilbakestille nettleseren til standardverdier. Etter det kan du ved hjelp av systemet for eliminering bestemme hvilken eksakt utvidelse som forårsaker problemet med nettleseren.

Slik deaktiverer du alle utvidelser på Chrome:

 1. Åpne Chrome .
 2. Klikk på 3-punktsmenyen og åpne Innstillinger .
 3. Skriv inn tilbakestilling i søkefeltet, og klikk på " Gjenopprett innstillinger til de opprinnelige standardene ".
 4. Klikk Tilbakestill innstillinger .

Og slik søker du etter skadelig tilstedeværelse med henholdsvis Windows Defender og Malwarebytes AdwCleaner:

 1. Åpne Windows Defender fra oppgavelinjevarselområdet.
 2. Velg Virus og trusselbeskyttelse .

 3. Velg Skannealternativer .

 4. Velg Windows Defender Offline Scan.
 5. Klikk på Scan nå .
 6. PCen starter på nytt og skanneprosessen starter.
 7. Etter at det starter igjen, last ned Malwarebytes AdwCleaner, her.
 8. Kjør verktøyet og klikk Scan Now .

 9. Vent til verktøyet skanner systemet og klikk på Clean & Repair .

Løsning 4 - Installer Chrome på nytt

Som med andre tredjepartsprogrammer, er installasjonen på nytt nederst på feilsøkingslisten. Men foruten å fjerne selve applikasjonen, foreslår vi at du sletter alle lokalt lagrede data. Bare for å være sikker på at noen form for korrupsjon ikke forårsaker nettleseren og operativsystemet

Du kan enten søke etter de tilknyttede filene på egen hånd eller bruke en tredjeparts avinstallerer, og det vil gjøre det for deg. Hvis du bestemmer deg for det sistnevnte alternativet, sørg for å sjekke vår liste over de beste avinstallatørene her.

Løsning 5 - Bruk et alternativ til Google sorterer problemet

Til slutt, til problemet er sortert, kan vi bare foreslå å prøve noen alternative nettlesere. Og nå har du et betydelig antall Chrome-alternativer. Mozilla Firefox er fantastisk, Opera og Edge er ikke så langt bak i mange hilsen, og det er noen nisjebrowsere for ekstra personvern eller minimalistisk brukergrensesnitt og rask surfingopplevelse.

Du finner vår toppliste her, så sørg for å gi den en titt. Og med det kan vi kalle det en vikle. Har du ytterligere spørsmål eller forslag, er du velkommen til å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.