"Application.exe har sluttet å fungere" -feil i Windows 10 [Fix]

Et av de vanligste problemene som oppstår på Windows-PCer er et programkrasj. Dette problemet har vært til stede gjennom årene. Symptomene har endret seg, konfigurasjonene har endret seg, men problemet er fortsatt der bare for å bryte nervene dine fra tid til annen.

Vi kan forsikre deg om at Windows 10 ikke er et unntak. Den velkjente "application.exe har sluttet å fungere" meldingen vises fortsatt i Microsofts operativsystem. Til det formål har vi gjennomført et grundig søk i håp om å gi deg løsningene på problemet ved hånden.

Så, hvis du har opplevd plutselige krasjer, bør du ta hensyn til disse løsningene. De er like nedenfor.

Hvordan løser programmet.exe krasjer i Windows 10

 1. Start det urolige programmet på nytt
 2. Endre kompatibilitetsinnstillinger
 3. Kjør programmet som administrator
 4. Søk etter skadelig programvare
 5. Rengjør registret verdier
 6. Rengjør midlertidige filer
 7. Kjør SFC og DISM
 8. Endre tillatelser
 9. Sjekk drivere

1. Start det urolige programmet på nytt

Den første tingen du bør gjøre, er å lukke dialograpportapplikrasrapporten og prøv å starte programmet på nytt. Dette kan være en engangsfeil på grunn av noen uventet korrupsjon eller bare en midlertidig mangel på systemressurser. Så sørg for å lukke programmet ordentlig før du starter det igjen. Nemlig, selv om du lukker dialogboksen, er det en sjanse at de respektive prosessene fortsatt kjører i bakgrunnen.

På grunn av det, sørg for å navigere til Oppgavebehandling, drep prosessen og start programmet på nytt. På den annen side, hvis programmet ikke starter med systemet, kan du også starte datamaskinen på nytt og prøve å kjøre den igjen.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg instruksjonene nedenfor nøye:

 1. Lukk dialogboksen som informerer deg om krasj.
 2. Høyreklikk på oppgavelinjen og åpne Oppgavebehandling.
 3. Pass på å drepe hovedprosessene og relaterte prosesser relatert til en krasjet app.
 4. Nå, prøv å starte appen på nytt og se etter endringer.

Det er bare tingen med programvaren: det er ikke alltid så stabil som man ville forvente. Og hvis problemet fortsatt er der, må du kontrollere de andre trinnene i listen.

2. Endre kompatibilitetsinnstillinger

En annen ting du kan gjøre, spesielt hvis vi snakker om eldre programvare, er å endre kompatibilitetsinnstillingene. Noen eldre programmer du kanskje har brukt med letthet på eldre OS-versjoner, kan provosere problemer i Windows 10. Det oppstår på grunn av kompatibilitetsproblemer, spesielt hvis programmet vi refererer til er like gammel som tiden. Heldigvis kan du endre kompatibilitetsmodus og sette kompatibiliteten til en eldre Windows-versjon.

Hvis Windows 10 ikke kan kjøre programmet på en sømløs måte, kan du bytte til, la oss si, Windows 7, og ha en enkel tid å kjøre programmet. I tillegg vil du sannsynligvis bli kvitt de videre krasjene.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, finner du disse instruksjonene nyttige:

 1. Naviger til installasjonsmappen for den urolige appen.
 2. Finn .exe- filen, høyreklikk og åpne Egenskaper.
 3. Under fanen Kompatibilitet merker du av i boksen ved siden av "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for".

 4. Velg den foretrukne Windows-versjonen og klikk OK for å bekrefte endringene.

Det bør ta opp noen av de mulige stoppene som følge av at systemet ikke er i stand til å lese programmet som ønsket.

3. Kjør programmet som administrator

I tillegg til kompatibilitetsmodusen trives noen programmer (les: fungerer riktig) bare med administrativ tillatelse. Det er ikke uvanlig at enkelte programmer kan gjøre noen systemendringer som bare er tillatt for en administrator. Videre ber brukerkontokontrollen som oppstår når programmet prøver å gjøre endringer, kan stoppe utførelsen av programmet og dermed forårsake krasj.

Vi vil ikke anbefale deg å deaktivere dem helt på grunn av sikkerhetsrisikoen, men du kan i det minste deaktivere dem for det enkelte program som har et problem. Så, foruten kompatibiliteten, har vi en annen vanlig tweak, og instruksjonene er nedenfor:

 1. Naviger til installasjonsmappen for den urolige appen.
 2. Finn .exe- filen, høyreklikk og åpne Egenskaper.

 3. I kategorien Kompatibilitet merker du av i boksen ved siden av "Kjør som administrator" -boksen.
 4. Klikk på OK.

Med det, bør du løse visse problemer. Men hvis problemet går dypere, må du passe på å gå til andre trinn.

4. Skann etter skadelig programvare

En annen grunn til plutselige krasjer kan være malwareinfeksjonen. Disse irriterende virusene kan sikkert forårsake mange problemer, og den forstyrrede bruken av visse applikasjoner står fast øverst i listen. Det de pleier å gjøre, og det er en veldig vanlig forekomst, er å infisere installasjonsfilene og korrupte programmet. Det er ulike grunner til at viruset kan angripe en bestemt applikasjon, men du kan være sikker på at det ikke er noe bra.

Så vær sikker på at PCen er ren før vi kommer til noen andre, litt kompliserte løsninger. Noen ganger virker virus gjennom sanntidsbeskyttelse, så det anbefales å skanne harddisken fra tid til annen. Prosedyren er forskjellig for tredjepartsløsninger, men vi gir deg et innblikk i hvordan du utfører en dyp skanning med Windows 'native sikkerhetsløsning, Windows Defender. Instruksjonene er nedenfor:

 1. Åpne Windows Defender-ikonet fra varslingsområdet og velg Avansert skanner.
 2. Lagre alt for å forhindre tap av data fordi PCen vil starte på nytt etter neste trinn.
 3. Finn Windows Defender Offline og klikk Scan offline.

 4. PCen vil starte på nytt og skanneprosedyren varer i ca 15-20 minutter.

Deretter skal systemet være klart. Det er imidlertid mulig for et antivirus å slette visse viktige filer som er berørt av et virus. Videre kan enkelte tredjepartsverktøy eller Windows Defender slette noen avgjørende programfiler ved en feiltakelse. Med det for øye må du kanskje reparere installasjonen og angi et unntak i antivirusinnstillingene.

5. Rengjør registreringsverdier

Det er en stor sjanse for at du har installert ett program for mer enn noen få ganger. Nå er det bare en vanlig ting, og det bør ikke forårsake noen problemer. Men det er ikke alltid slik. Nemlig, når du avinstallerer programmet i delen Legg til / fjern programmer i Kontrollpanel, er det fortsatt noen filer på datamaskinen din. Og i registret, som er av større betydning. Så, for enkelte applikasjoner, er det lurt å slette registret over de gjenværende verdiene og installere programmet på nytt.

Videre anbefaler vi deg å slette alle de resterende filene fra installasjonsmappen som mesteparten av tiden er plassert i C: partisjonen. Den ekstra mappen du bør sjekke ut, er mappen App Data. For å få tilgang til det, skriv bare % appdata% i Windows Search-feltet. For opprydding kan du bruke CCleaner eller en lignende tredjepartsløsning. Vær imidlertid oppmerksom på at registeret er farlig grunn, så sett det opp igjen før rensingen begynner.

For ytterligere informasjon, kan du gå til denne artikkelen.

6. Rengjør midlertidige filer

Midlertidige filer er en nødvendighet for en stund, men da blir de overflødige og kan det oppstå problemer i systemet. I utgangspunktet kan du gjøre uten dem, så vi anbefaler at du rydder dem opp fra tid til annen. Til det formål kan du bruke et stort utvalg av tredjepartsverktøy, inkludert ovennevnte CCleaner. Ta imidlertid ikke systemverktøy for gitt. Du kan også slette midlertidige filer med systemverktøy.

Følg disse instruksjonene for å utføre en diskopprydding og bli kvitt systemets midlertidige filer:

 1. Åpne denne PCen.
 2. Høyreklikk systempartisjonen og åpne Egenskaper.
 3. Velg Diskopprydding.
 4. Merk av i boksene ved siden av Midlertidige filer.

 5. Bekreft valg og rengjør midlertidige filer.

Etter det bør det være lettere å kjøre noen av programmene. Men hvis programmet fortsatt krasjer uventet, er det noen andre ting du kan gjøre.

7. Kjør SFC og DISM

For noen systemrelaterte programmer kan problemet ligge i de ødelagte eller ufullstendige systemfilene. Det er ikke en uvanlig forekomst, spesielt siden hyppige oppdateringer eller skadelig programvare lett kan føre til disse feilene. For det formål er det sikreste å vende seg til den forhøyede kommandoprompt og et viktig verktøy som skal skanne og løse vanlige problemer med systemfiler. SFC-verktøyet er det første åpenbare valget, selv om du kan prøve DISM for mer avansert skanning.

Hvis du er usikker på hvordan du kjører SFC-verktøyet gjennom den forhøyede kommandoprompt, følg instruksjonene nedenfor:

 1. Høyreklikk Start-menyen og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn kommandoen i kommandolinjen og trykk på Enter:
  • sfc / scannow

 3. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Som vi allerede nevnte, er SFC-skanningen det første feilsøkingstrinnet når du vil kontrollere systemfilens integritet. Men hvis SFC mislykkes, kan du alltid gå til DISM. Deployment Image Servicing and Management er et flott verktøy som skal hjelpe deg med å løse problemer med systemfiler ved å gjenopprette dem til deres opprinnelige tilstand.

Hvis du er usikker på hvordan du kjører DISM, følg disse instruksjonene:

 1. Høyreklikk på Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende kommando i kommandolinjen:
   • DISM.exe / Online / Cleanup-bilde / Restorehealth
 3. Prosessen skal skanne og løse mulige filer korrupsjon og fikse relaterte problemer.

Det er mer enn en måte å bruke DISM, og for ytterligere informasjon, kan du sjekke denne artikkelen for en grundig forklaring.

8. Endre tillatelser

En annen ting som er verdt å sjekke er Data Execution Prevention. De fleste programmene er i utgangspunktet blokkert før første bruk. Men når du starter et program, og gir det med tillatelse til å endre systeminnstillingene, vil DEP ikke forstyrre deg. Selvfølgelig, ikke mesteparten av tiden. Dessverre, på grunn av hyppige oppdateringer, spesielt store oppdateringer, kan de oppgitte tillatelsene tilbakekalles. Og det kan bare blokkere søknaden din og forårsake plutselige krasjer fra tid til annen.

Til det formål bør du navigere dypt inn i Systemegenskaper og opprette et unntak for den urolige appen. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det:

 1. Åpne denne PCen, og klikk på Systemegenskaper.
 2. Under fanen Avansert> Prestasjoner klikker du på Innstillinger.
 3. Klikk på fanen Databeskyttelse.
 4. Velg "Slå på DEP for alle programmer og tjenester, unntatt de jeg velger".
 5. Klikk på Legg til og bla til installasjonsmappen for den urolige appen og finn .exe-filen.
 6. Angi et unntak og bekreft endringer.

Det bør løse noen av problemene, men det er fortsatt ikke nok for å få deg ut av nedgangen.

9. Kontroller drivere

Dette påvirker selvsagt først og fremst spill. Hvis spillet ditt plutselig krasjer, bør du sjekke disse to tingene først:

 • Ekstra programmer tilstedeværelse og versjon som: DirectX, redistributables, NET Framework eller noen tredjepartsklienter.
 • GPU drivere.

Når du er sikker på at alt som spillet krever er installert, bør du ha en tendens til å kjøre. Drivere er avgjørende, og de kan også være grunnen til krasjer i utgangspunktet. Hvis du er usikker på hvordan du installerer eller oppdaterer GPU-drivere, bør instruksjonene nedenfor fungere til fordel for deg:

 1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling.
 2. Naviger til Display-drivere, høyreklikk på GPU og Update Driver.

 3. I tillegg kan du navigere til OEMs nettsted og laste ned de offisielle driverne, siden noen kort har spesiell programvarestøtte.

Det er viktig å installere riktige drivere levert av OEM av mange grunner. Ikke last ned mistenkelige drivere.

Husk at oppdatering av driverne er en avansert prosedyre. Hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake permanent skade på systemet ditt ved å laste ned feil driverversjoner, derfor bruk ekstra forsiktighet. Vi anbefaler kraftig at DriverFix automatisk laster ned alle utdaterte drivere på PCen.

 • Få nå DriverFix fra den offisielle nettsiden

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Det burde gjøre det. Hvis du har spørsmål eller forslag, anbefaler vi deg å legge inn dem i kommentarene nedenfor. Vi vil gjerne hjelpe.