7 måter å fikse Ddkmd.sys blå skjermfeil på Windows 10

Ddkmd.sys er en systemfil som brukes av Windows OS for å kommunisere informasjonen mellom maskinvare og programvare for å utføre en spesifisert funksjon. Imidlertid kan Ddkmd.sys til tider forårsake alvorlig BSOD-feil (blå skjerm med dødsfall) i Windows PC, slik at brukeren blir frustrert.

Ddkmd.sys-feilen kan oppstå på grunn av flere grunner og en av de grunnleggende årsakene til at korrupsjon og maskinvarekompatibilitet ikke er til stede. Problemet oppstår vanligvis når du kobler en ny maskinvarekomponent til PCen som et grafikkort, en USB-enhet eller en annen skjerm etc.

BSOD-feil er ikke noe nytt for Windows OS. Imidlertid er det viktig å kunne løse feilen tidlig, fordi problemet holder krasj på PCen noen få timer.

I denne artikkelen tar vi en titt på de beste løsningene for å fikse Ddkmd.sys-feilen for å hjelpe deg med å løse blå skjerm av dødsfall på Windows-datamaskinen.

Hva forårsaker Ddkmd.sys feil?

Som nevnt tidligere, er Ddkmd.sys-feilen bekreftet systemgjenopprettingspunktet, vanligvis forårsaket av feil maskinvare som du nylig har koblet til datamaskinen din, eller et skadet driverfeil eller programvareproblem.

I motsetning til andre systemfiler, der i tilfelle en driver eller maskinvarefeil, slutter maskinvaren å virke eller svare, fører Ddkmd.sys-feilen vanligvis til systemkrasj.

Hva slags Ddkmd.sys feil er det?

Ddkmd.sys-feilen viser forskjellige feilmeldinger som kan brukes til å bestemme årsaken til BSOD. Her er den vanligste Ddkmd.sys feilmeldingen som du kanskje ser på Windows.

 • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (ddkmd.sys)
 • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (ddkmd.sys)

Hvordan kan jeg fikse Ddkmd.sys BSOD feil?

Ddkmd.sys-feilen kan oppstå på grunn av flere grunner; Som et resultat har jeg listet mer enn en løsning på dette problemet. Basert på hva alle løsningene du har prøvd allerede, bla gjennom løsningene for å finne den du ikke har prøvd ennå.

 • Les også: Slik aktiverer eller deaktiverer du Windows 10 Feilrapporteringstjeneste

Løsning 1: Avinstaller nylig installerte programmer

Det er veldig sjeldent at Ddkmd.sys feil kan oppstå ut av det blå fordi en gammel driver ble skadet. Mesteparten av tiden er de nylig installerte programmene skyldige. Så, hvis du har installert noe nytt program eller programvare de siste dagene eller timene og opplever BSOD etter det, er det en god ide å avinstallere programvaren.

 1. Gå til Kontrollpanel> Programmer> Programmer og funksjoner.

 2. Klikk på Installert på- fanen for å kontrollere at programmene er oppført i nylig installert rekkefølge.
 3. Begynn med å avinstallere ett program av gangen. Fjern flere hvis alle er lagt til samtidig.
 4. Du må sannsynligvis også starte datamaskinen på nytt for å sjekke om avinstallering av programmet gjorde trikset.

Bonus Tips: Hvis du ikke klarer å avinstallere driver eller programvare fra kontrollpanelet, bruk prøveversjonen av Revo Uninstaller Pro og avinstaller driveren eller programvaren.

Løsning 2: Koble fra den nylig installerte maskinvaren

Hvis du har installert en ny USB-maskinvare, grafikkprosessor eller en annen skjerm til PCen, kan du prøve å koble maskinvaren midlertidig for å se om feilen skyldes feil maskinvare.

Datamaskinen kan fungere dersom maskinvaren selv er feil eller driveren er skadet.

Hvis feilen Ddkmd.sys er løst etter at du har koblet fra maskinvaren; Du kan diagnostisere problemet ved å oppdatere driveren med den nyeste versjonen eller en tidligere versjon.

Løsning 3: Avinstaller DuetDisplay / DisplayLink

DuetDisplay er et program for macOS og Windows PC som lar brukerne bruke iPad som sekundær skjerm. Selv om programvaren er utviklet for å øke produktiviteten, har noen brukere rapportert at det er i konflikt med kjernefunksjonene som resulterer i Ddkmd.sys-feil.

Hvis du bruker en sekundær skjerm med datamaskinen, kan avinstallering av hvilken som helst skjermprogramvare som DuetDisplay og DisplayLink løse problemet. Du kan avinstallere programvaren fra Kontrollpanel> Programmer> Programmer og funksjoner.

Pass på at du også sletter eventuelle gjenværende drivere fra Midlertidig mappe, Programfiler og Windows-register. Følg denne artikkelen om hvordan du fjerner gjenværende filer etter avinstallering av programvare på Windows 10.

 • Les også: Full Fix: DisplayLink-problemer på Windows 10, 8.1, 7

Løsning 4: Deaktiver / avinstaller Antivirus

Hvis du har et antivirusprogram installert på PCen, kan det være lurt å deaktivere det midlertidig og se om det har noen effekt på Ddkmd.sys-feilen.

Antivirusprogramvare er kjent for å skape konflikter med systemfiler og blokkerer legitime tilkoblinger på grunn av sikkerhetsgrunner. Men hvis sikkerhetsprogrammene forhindrer et ekte program i å fungere riktig, kan det føre til systemfeil.

Hvis du nylig har installert et Antivirusprogram, deaktiver det midlertidig. Hvis problemet blir løst, må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet og lete etter et annet program. Helst Malwarebytes; Dette sikkerhetsprogrammet er lett på din PC og oppretter ikke problemer med systemfunksjoner.

Løsning 5: Oppdater drivere

Hvis du vet hvilken del av maskinvaren som forårsaker problemet, kan du prøve å oppdatere driveren til den nyeste tilgjengelige versjonen.

Selv om du kjører den nyeste versjonen, må du bare avinstallere den og installere en ny versjon fra det offisielle nettstedet eller datamaskinprodusentens nettsted.

Slik oppdaterer / avinstallerer du driveren. Først må du kontrollere at du har den nyeste versjonen av enheten lastet ned til PCen. Du kan kjenne versjonen av gjeldende driver installert ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Enhetsbehandling ved å skrive Enhetsbehandling i Cortana / Søkefeltet. Alternativt kan du også åpne Enhetsbehandling fra Kontrollpanel.
 2. Fra Enhetsbehandling> høyreklikk på maskinvaren du vil oppdatere, og velg Egenskaper.

 3. Åpne Driver-fanen og se under driverversjonen for å finne den gjeldende driverversjonen. Du kan vite mer om driveren, for eksempel sjåførnavn, fra fanen Detaljer .

For å avinstallere / oppdatere enhetsdriveren gjør du følgende:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Klikk på Vis og velg Vis skjulte enheter .
 3. Bla gjennom den tilgjengelige enheten og utvide delen ved å klikke på > ikonet.
 4. Høyreklikk på enheten du vil oppdatere, og klikk på Oppdater driver . Hvis enheten allerede har den nyeste versjonen installert, velger du Avinstaller enheten.

 5. Dobbeltklikk nå på den nedlastede driveren og installer den på PCen manuelt.

Start datamaskinen på nytt etter at driveren er installert. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å laste ned en tidligere versjon av driveren for å se om den nyeste versjonen av driveren forårsaker problemet.

Hvis feilen Ddkmd.sys dukker opp når du bruker en nettleser som Chrome eller Edge, eller mens du ser videoer fra YouTube eller MediaPlayer; den feilaktige driveren er sannsynligvis skjerm- eller skjermkortdriveren.

Hvis du har en dedikert GPU, last ned den nyeste versjonen av driveren fra den offisielle nettsiden. Hvis ikke, last ned Intel HD-skjermdriveren, avhengig av prosessoren din.

 • Les også: Slik oppdaterer du utdaterte drivere i Windows 10

Løsning 6: Gjenopprett systemet til et tidligere punkt

Windows-PCer har som standard en systemgjenopprettingsfunksjon. Når den er aktivert, oppretter den et automatisk gjenopprettingspunkt før noen større oppdatering eller programinstallasjon.

Med gjenopprettingspunktet kan du gjenopprette PCen din til et punkt der det fungerte uten problemer.

Slik gjør du en Systemgjenoppretting uten å slette noen filer.

Merk: Ved å gjenopprette PCen til et tidligere punkt, vil PCen avinstallere all programvare installert mellom den perioden.

 • Skriv inn Gjenopprett og velg " Opprett et systemgjenopprettingsalternativ" fra søkeresultatet i Cortana / Search bar.
 • Fra System Properties vinduet, klikk på System Restore knappen. Dette åpner en dialogboksen Systemgjenoppretting .

 • Klikk på Neste- knappen for å fortsette. Her kan du se de nylig opprettede Gjenopprett poengene med tid og beskrivelse.

 • Sjekk " Vis flere gjenopprettingspunkter " for å se alle systemgjenopprettingspunktene som er tilgjengelige på PCen.
 • Velg ett av gjenopprettingspunktene og klikk på " Scan for affected programs" . Dette gjør at alle programmer vil bli påvirket av denne systemgjenoppretting.
 • Når du er bestemt, klikker du på Neste- knappen.

 • Nå må du bekrefte gjenopprettingspunktet ditt. Klikk på Fullfør-knappen når du er klar.

Gjenopprettingsprosessen kan ta noen minutter å fullføre. Når en gang er ferdig, vil PCen starte på nytt automatisk.

 • Les også: Denne versjonen av systemgjenopprettingsalternativer er ikke kompatibel [FIX]

Løsning 7: Kjør Windows System File Checker

Windows OS leveres med et innebygd kommandobasert systemfilkontrollverktøy som kan hjelpe deg med å reparere ødelagte eller manglende systemfiler ved hjelp av en bufret kopi som er plassert på harddisken. Slik bruker du verktøyet.

 1. Skriv inn cmd i Cortana / Search baren. Høyreklikk på Kommandoprompt og velg Kjør som administrator . Hvis du blir bedt om en tillatelsesdialogboksen, klikker du Ja .
 2. Skriv inn kommandoen i vinduet Kommandoprompt og trykk Enter.
 sfc / scannow 

System File Checker Tool vil nå se etter ødelagte eller manglende filer og fikse dem automatisk.

Konklusjon

Ddkmd.sys blå skjermfeil i Windows kan oppstå på grunn av flere grunner, og å vite at den eksakte årsaken til problemet kan være vanskelig.

Den beste fremgangsmåten er imidlertid å begynne med å angre den siste endringen du har gjort på datamaskinen, for eksempel å avinstallere apper og drivere og fjerne maskinvare.

Det er også best praksis å holde PCen oppdatert med en nyeste programvareoppdatering, da det kan forhindre ny maskinvare i å skape konflikt med gamle drivere eller oppdateringer.

Var du i stand til å fikse ddkmd.sys blå skjermfeil ved hjelp av løsningene som er oppført i denne artikkelen? Gi oss beskjed om dine kommentarer nedenfor.