7 beste fil- og mappeboksverktøy og programvare for Windows 10

Du og enhver annen bruker av datamaskinen har vanligvis full tilgang til flertallet av filer og mapper på maskinen din. Mesteparten av tiden, det er ikke noe problem, fordi brukerne vanligvis ikke har noe å skjule fra hverandre, derfor beholder de sine filer og mapper usikret.

Men noen brukere har faktisk en grunn til å blokkere tilgangen til sine ting. Kanskje du jobber på et offentlig sted, og vil ikke at noen skal få tilgang til dine personlige filer. Eller du er en forelder som ikke vil at barnet ditt skal få tilgang til upassende innhold. Uansett årsak, er vi sikre på at noen av våre lesere trenger å beholde sine filer og mapper trygt.

Heldigvis er det et stykke kake i et miljø som Windows 10, fordi det er så mange verktøy for å beskytte dine filer og mapper, at du har det vanskelig å bestemme hvilket alternativ som er best. Det er der vi kommer inn, for å vise deg våre beste valg av fil- og mappeboksverktøy for Windows 10.

Listen vår består av ulike typer verktøy, fra vanlige Win32-programmer, til UWP-apper, og til Windows-innebygde funksjoner. Så, du er fri til å velge hvilket verktøy og metode som passer deg best.

Hva er de beste fil- og mappeboksverktøyene for Windows 10?

1. Folderlås (anbefalt)

Folder Locker er uten tvil den beste løsningen for å holde filer og mapper trygt i Windows 10. Men dette verktøyet kommer med en prislapp. Så, hvis du er villig til å betale for slik programvare, må du slutte å se her. Dette verktøyet holder ikke bare filene dine og mappene dine trygge, men også e-postvedlegg, USB og CD-stasjoner, og til og med lommebøker med lagerkreditter og annen sensitiv informasjon.

Hvis du vil kryptere mer enn én fil eller mappe, kan du til og med sette opp et hovedpassord, for å få tilgang til alle dine låste ting med bare en nøkkel. Ved å sette opp et hovedpassord, trenger du ikke å huske passord for hver låst fil eller mappe.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for å miste dataene dine, fordi Folder Locker lagrer sanntidskopiering av krypterte filer, og lagrer den i skyen. Denne funksjonen krever at du oppretter en konto, noe som noen brukere ikke vil like. Men hvis du betaler for programvaren, hvorfor bør du ikke opprette en konto også?

Folder Locker er tilgjengelig for prisen på $ 39, 95, men du kan prøve det gratis i 30 dager.

 • Last ned nå FolderLock (Free)

2. IObit beskyttet mappe

IObit forbedrer stadig produktpaletten etter behovene til brukerne, og Protected Folder er et verktøy som viser det. Med denne mappeskuffen kan du enkelt beskytte dine viktige data med et passord.

Verktøyet gir deg ikke bare beskyttelse mot nysgjerrige øyne som prøver å få tilgang til viktige data, men holder det også trygt mot ondsinnede angrep. Verktøyet har en låsemotor optimalisert for å låse oppbevare filer og mapper, selv når PCen er gjenstand for et virus eller et spywareangrep.

Verktøyet er brukervennlig og lar deg sette slike alternativer som å nekte å lese, nekte skrive eller skjule. Du finner ut hvilke ekstra funksjoner det har når det gjelder å låse filer eller mapper ved å laste ned og installere det.

Runner opp Iobit Protected Folder
 • Gratis versjon
 • Lett å bruke
 • 'Undelete' -funksjonen
Last ned det nå gratis

3. SecretFolder

Vi presenterte deg det beste betalte alternativet, så det er på tide å snakke om uten tvil den beste gratisprogramvaren for å låse filene dine i Windows 10. Etter vår mening er den beste gratis "encrypter" du finner, SecretFolder . Selvfølgelig har dette programmet mindre funksjoner enn sine betalte kolleger, men jobben gjøres fortsatt veldig bra.

Enkelte brukere kan ikke finne enkelheten i SecretFolder brukergrensesnitt ikke så tiltalende, men det gjør dette verktøyet ganske enkelt å bruke, noe som er et stort pluss på den andre siden. For å låse opp en mappe med dette verktøyet, trenger du bare å legge det til i listen, og det er det. Veldig enkelt, enkelt og greit.

Men en av de beste funksjonene i SecretFolder er den såkalte " Protected Uninstall ". Denne funksjonen krever at du oppgir et passord før du avinstallerer SecretFolder. På den måten blir filene dine trygge selv om noen prøver å avinstallere SecretFolder, noe som er en veldig fin touch.

Så, hvis du bare trenger et enkelt verktøy for å låse noen få mapper, uten å utføre komplekse handlinger, kan du ikke gå galt med SecretFolder.

SecretFolder er gratis, og du kan laste den ned fra denne linken.

4. 7 ZIP

Dette er en freeware filarkiver, og på dette tidspunktet kan du spørre: Hva har det å gjøre med fil- eller mappelåsefunksjon? Vel, denne arkiveren tillater deg å låse filer eller mapper med et passord etter arkivering. Det er ikke et fullt dedikert låseverktøy, men det kan gjøre jobben for små filer og dokumenter.

7 ZIP tilbyr en sterk AES-256 bit kryptering som er kjent som den beste metoden for å sikre filer og mapper. Mer enn det, det tilbyr ZipCrypto kryptering og 7zip kryptering metoder, så dine filer og mapper vil være vanskelig å låse opp.

Du kan laste ned dette verktøyet fra den offisielle 7 ZIP-nettsiden. Gi oss beskjed i kommentarseksjonen hvordan klarte du å låse filene og / eller mappene med 7 ZIP.

5. Secret Disk

Secret Disk fungerer som en virtuell harddisk der du kan sette filer og mapper, og beskytte dem med et passord eller gjøre dem usynlige. Det ser ut til en vanlig harddisk og kan til og med ha sin egen stasjon sist, men bare du vil kunne få tilgang til den.

Secret Disk kommer som en gratis programvare, men har også en Pro-versjon, med mer kraftige funksjoner, selvfølgelig. Så, avhengig av dine behov, kan du velge mellom de to varianter. Hvis du velger den gratis versjonen, kan du opprette en virtuell stasjon med opptil 3 GB plass, hvor du kan lagre absolutt hvilken som helst fil eller mappe du vil ha.

Med den betalte versjonen kan du opprette så mange virtuelle stasjoner som du vil, med ubegrenset plass - den faktiske harddiskens plass angir grensen. Men, akkurat som mange andre krypteringsverktøy, utfører Secret Disk faktisk ikke den "ekte kryptering", men bare forbyr tilgang til andre brukere.

Det gir også ekstra sikkerhet i tilfelle strømbrudd eller en dødelig feil, ved å automatisk gjøre alle diskene usynlige.

Du kan kjøpe Pro-versjonen av Secret Disk til $ 14, 95, eller du kan laste ned den gratis versjonen og begynne å bruke den med en gang.

6. Lås-A-mappe

Likeledes som de fleste krypteringsverktøy, lar Lock-A-Folder deg opprette et hovedpassord og låse eller gjøre usynlige alle de valgte mappene. Så, hvis du ikke liker SecretFolder av en eller annen grunn, men du leter etter en lignende programvare, kan du prøve Lock-A-Folder.

Lås-en-mappe krever også å skrive inn et passord for å avinstallere det, slik at du ikke trenger å bekymre deg for sikkerhetsaspektet. Dessverre har utvikleren besluttet å slutte å jobbe med Lock-A-Folder, så det vil ikke være noen oppdateringer for dette programmet i fremtiden. På grunn av dette er Lock-A-Folder fortsatt et eksepsjonelt alternativ å vurdere, men det vil trolig bli uforenlig med noen av de fremtidige versjonene av Windows 10.

Hvis du vil laste ned Lock-A-Folder, kan du gjøre det gratis fra denne linken.

7. dCrypt X (UWP)

Vi kan ikke snakke om de beste Windows 10-appene av noe slag uten minst en UWP-app. Dessverre er valget av krypteringsapper i Windows Store ikke så rik, med bare noen få tilgjengelige alternativer. Og blant de apps oppstår dCrypt X som det beste valget.

Dessverre er dCrypt X ikke en gratis app, da den kommer til en pris på $ 7, 99, som er ganske høy for en UWP-app. Men hvis du er villig til å betale for denne appen, kan du ikke finne et bedre alternativ i butikken, akkurat nå. dCrypt X kan passordbeskytte enhver fil på datamaskinen din.

Det bruker SnowFrost Engine kryptografi for å kryptere og beskytte brukernes personvern og klassifisert informasjon. I tillegg kan du velge hvilke brukere som kan få tilgang til krypterte filer, noe som du ikke finner i hvert krypteringsverktøy.

Hvis du vil kjøpe denne appen eller prøve den gratis, kan du gjøre det fra Windows Store.

8. Windows 10s krypteringssystem

For de som ikke vil betale for en krypteringsprogramvare, eller bruke noe programvare i det hele tatt, har Windows 10 deg dekket. Microsofts operativsystem er et flott verktøy og tilbyr en rekke nyttige funksjoner, inkludert eget filkrypteringssystem. Så, hvis du er en fan av førstepartsløsninger, har du allerede alt du trenger for å holde filene og mappene dine trygge.

Det finnes et par måter å kryptere filer og mapper i Windows 10, alt avhengig av hvilken versjon av systemet du har. For Windows 10 Pro og Enterprise er prosessen ganske enkel, alt du trenger å gjøre er å aktivere noen alternativer, og sette opp et passord. Men Windows 10 Home-brukere vil trenge litt ekstra arbeid.

La oss starte med Windows 10 Pro . I denne versjonen av systemet er alt du trenger å gjøre for å aktivere fil / mappe kryptering og sette opp et passord. Vi har allerede en artikkel om denne metoden, så hvis du er interessert, gå og sjekk den ut.

For Windows 10 Enterprise er metoden for å sette opp et passord det samme som i Windows 10 Pro, men du har også et ekstra tillegg. Du kan helt låse alle apper ved hjelp av gruppepolicyredigereren. For å finne ut hvordan du låser en app eller et program i Windows 10 Enterprise, sjekk den første metoden fra denne artikkelen.

Og til slutt har Windows 10 Home-brukere det vanskeligste å beskytte sine filer. De trenger å lage en spesiell kommando i kommandoprompt og bruke den til å kryptere en fil. Så, hvis du bruker Windows 10 Home, og vil passordbeskytte noen av dine ting, følger du disse trinnene:

 1. Åpne Notisblokk
 2. Lim inn følgende tekst:

cls @ECHO OFF tittel Folder Locker hvis EXIST "Kontrollpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto Lås opp hvis IKKE EXISTER Locker gå til MDLOCKER : CONFIRM echo Er du sikker på at du vil låse mappen (Y / N)

sett / p "cho =>"

hvis% cho% == Y går til LOCK

hvis% cho% == y goto LOCK

hvis% cho% == n gå til END

hvis% cho% == N goto END

ekko Ugyldig valg.

goto BEKREFTER

:LÅSE

ren Locker "Kontrollpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"

attrib + h + s "Kontrollpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"

ekko mappe låst

gå til slutt

:LÅSE OPP

ekko Skriv inn passord for å låse opp mappen

sett / p "pass =>"

hvis ikke% pass% == din-passord-her gå til feil

attrib -h-s "Kontrollpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"

ren "kontrollpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker

ekkolåse ulåst vellykket

gå til slutt

: FAIL

ekko Ugyldig passord

gå til slutt

: MDLOCKER

md Locker

ekkolås skapes vellykket

gå til slutt

:Slutt

 1. Finn nå " Ditt-Passord-her ", og erstatt det med ditt egentlige passord

 2. Gå til Arkiv > Lagre som > Velg alle filer, og oppgi dokumentet ditt som FileLocker.bat

 3. Lagre FileLocker i en mappe du vil gjemme
 4. Nå åpner du bare FileLocker-kommandoen. Det vil bare blinke på skjermen, og forsvinne. Men du vil legge merke til en mappe "File Locker" opprettet ved siden av den.
 5. Nå flytter du bare alle filene og mappene du vil gjemme i den mappen File Locker

 6. Kjør FileLocker-kommandoen igjen
 7. Du får meldingen " Er du sikker på at du vil låse denne mappen? (Y / N) ". Skriv bare Y, og trykk Enter
 8. Filen FileLocker, med alle dine lagrede filer, vil forsvinne, og ingen vil kunne få tilgang til den uten et passord
 9. Når du trenger tilgang til den skjulte mappen, åpner du FileLocker-skriptet en gang til, og skriver inn passordet. Når du har gjort det, vises filen FileLocker

 10. Gjenta prosessen hvis du vil låse mappen igjen.

Dessverre er dette den eneste måten å låse filer og mapper på i Windows 10 Home. Fordi denne prosessen kan være komplisert eller tidkrevende, anbefaler vi faktisk et av programmene / programene nevnt ovenfor, som et tredjepartsverktøy vil spare deg for mye tid og krefter.

Windows 10s egne krypteringsverktøy avslutter vår liste over de beste fil / mappeskuffene for systemet. Hvis du hadde noe dilemma om å velge det beste og det sikreste alternativet for datamaskinen, håper vi denne artikkelen hjalp deg med å gjøre tankene dine.

Hvis du har noen forslag, er du velkommen til å gi oss beskjed i kommentarseksjonen nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i september 2016 og har siden blitt revidert og oppdatert med nye produkter, slik at våre brukere vil ha et bredere spekter av alternativer.