6 enkle trinn for å fikse sakte WiFi på bærbar PC

Langsom WiFi-tilkobling er ikke et uvanlig problem på bærbare datamaskiner. I de fleste tilfeller ligger problemet med din Internett-leverandør. Noen ganger kan det skyldes tekniske feil med enheten eller ruteren. Mens førstnevnte er noe du ikke akkurat kan fikse, innebærer det sistnevnte problemer som du kan løse selv. Her tilbyr vi noen av de vanlige rutiner og løsninger for å hjelpe deg med å fikse sakte WiFi på den bærbare datamaskinen.

Plasser den bærbare datamaskinen i nærheten av ruteren

Du har kanskje ikke lagt merke til at den bærbare datamaskinen har gått langt utover rekkevidden til ditt WiFi-nettverk. I dette tilfellet trenger du bare å flytte enheten nærmere ruteren.

Pass også på at det ikke er noen barriere mellom PCen og ruteren, for eksempel en vegg. Hindringer som det reduserer signifikant WiFi-signaler. For eksempel kan forbindelsen din sterkt reduseres hvis du surfer oppe mens ruteren ligger nede. Å løse problemet krever at du flytter til et sted der det er en uhindret syn med ruteren.

Slå av programmer eller enheter som bruker stor båndbredde

Hvis den første anbefalingen ikke virker, prøv å lete etter programmer og / eller enheter som bruker stor båndbredde. Disse båndbreddehønsene fører naturlig til at WiFi-tilkoblingen går sakte på den bærbare datamaskinen, spesielt hvis noen andre i nettverket ser på filmer eller laster ned store medier.

Enkelte programmer kan også ta opp mye båndbredde, inkludert Dropbox og andre skygtjenester som fungerer i bakgrunnen. Det er derfor du kanskje ikke merker dem noen ganger, og du lurer fortsatt på hva som forårsaker din langsomme WiFi.

Start enheten og ruteren på nytt

Hvis du etter å ha sett at det ikke er noe problem med Internett-leverandøren din, eller at ingen båndbredde hog bruker din båndbredde, har du fortsatt ikke løst din langsomme WiFi, prøv å starte datamaskinen og ruteren på nytt. Vi anbefaler at du feilsøker på enheten du bruker. Det løser vanligvis forbindelsesproblemet.

Omstart av enheten din på nytt nullstiller WiFi, og forhåpentligvis løser problemet. Prosesser som tette opp den bærbare datamaskinen kan noen ganger føre til langsom WiFi-tilkobling. Programmer som kjører enten i bakgrunnen eller forgrunnen kan noen ganger påvirke WiFi-ytelsen.

Når det gjelder ruteren, slå den av i minst 30 sekunder og slå den på igjen. Denne populære løsningen fungerer i mange tilfeller.

Oppdater driverprogramvaren

Noen Windows-brukere kan oppleve sakte WiFi på Windows 7, men ikke på Windows 8 / 8.1 eller Windows 10. Et driverproblem kan forårsake dette problemet. For å hjelpe deg med å løse dette, last ned og installer de nyeste Windows-oppdateringene. Se etter nettverkskortet i Enhetsbehandling, høyreklikk riktig adapter og klikk Oppdater driverprogramvare . Hvis problemet vedvarer, selv om du har den nyeste driverprogramvaren, avinstallerer du driveren og installerer den på nytt igjen.

Wi-Fi relaterte historier

{{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}} {{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}}

Pass på at ingen energisparingsinnstillinger blir pålagt på det trådløse kortet

Det kan ha skjedd oppmerksomheten din, men du har kanskje ved et uhell håndhevet energisparingsalternativet på det trådløse kortet. Du kan sjekke dette ved å klikke på batteriikonet i nedre høyre hjørne av oppgavelinjen. Pass på at din bærbare datamaskin ikke håndhev en balansert eller strømsparingsmodus på ditt trådløse kort. Denne modusen har stor innvirkning på WiFi-ytelsen.

Tilbakestill ruterkonfigurasjon til fabrikkstandard

Du kan tilbakestille ruterinnstillingene til fabrikkinnstillingene ved å følge håndboken din, som varierer fra enhet til enhet. Det er ikke en dårlig idé å gjøre det.

Disse enkle trinnene for å fikse sakte WiFi på bærbar datamaskin, tjener som førstehjelp til forbindelsesproblemer. Hvis det finnes andre metoder du vet, send oss ​​en kommentar nedenfor.

Relaterte historier du trenger å sjekke ut

  • Løs: Wi-Fi fungerer ikke på Lumia 535
  • Fiks: Wi-Fi-ikon mangler på Windows 10
  • Slik kobler du til et skjult Wi-Fi-nettverk i Windows 10
  • Løsning: Ingen Wi-Fi, mobil dataforbindelse i Windows 10 Mobile Anniversary Update