5 grunner til at du fortsatt trenger et antivirusprogram for din Windows 10-PC

Begrepet "antivirus" er blitt så innblandet i teknikkultur, at nesten alle er kjent med sin betydning. Sjansen er at du har en PC som kjører Windows 10, og du lurer på om du fortsatt trenger en. Tross alt er Windows 10 det mest avanserte og sikre desktop-operativsystemet til dags dato. Det korte og enkle svaret er ja, og vi skal utforske fem grunner til at et antivirus er fortsatt en nødvendighet.

1. Microsoft selv sender Windows 10 med et innebygd antivirusprogram

Den mest åpenbare grunnen til at antivirusprogramvare fortsatt er en nødvendighet for de fleste brukere er Windows Defender. Ja, selv Microsoft - selskapet bak Windows-operativsystemet som for tiden kjører på over 1, 5 milliarder PC - begynte å integrere en grunnleggende antivirusløsning med utgivelsen av Windows Vista i 2006.

Et tiår senere har ting ikke forandret seg så mye, med unntak av eksplosjonen av sikkerhetstrusler. I dag har vi hundrevis av millioner nye PCer som sendes hvert år med Windows Defender som en integrert del av Windows 10, som kommer forhåndsinstallert på mange av disse enhetene. Det gir et grunnleggende sikkerhetslag til du installerer ditt eget valg av antivirus.

Til toppen er det mange PC-produsenter som inkluderer en tredjeparts sikkerhetsløsning fra selskaper som Norton eller McAfee for å nevne noen. Dette er imidlertid ikke ideelt for alle. Mange av disse forhåndsinstallerte løsningene kommer i form av en utvidet prøveperiode som etterlater brukerne ubeskyttet etter utløpet, i motsetning til Windows Defender, som er en gratis løsning.

2. Et antivirusprogram kan brukes til enkel oppsett av sikkerhetsregler

Hvis du kjører den nyeste versjonen av Windows 10, kan du bruke det nye Windows Defender Security Center til å gjøre mer enn bare å skanne etter virus. Tilleggsfunksjoner inkluderer 'Enhetsytelse og helse', 'Brannmur og nettverksbeskyttelse', 'App- og nettleserkontroll' og 'Familiealternativer'.

Windows Defender Security Center kan gi deg ekstra verktøy, som er ganske bra for et gratis verktøy, men fortsatt ikke nok når det gjelder tradisjonelle betalte tredjepartsløsninger. Det finnes gratis versjoner tilgjengelig fra tredjeparter, men de er like begrensede, og noen vil til og med nagle deg med popup-annonser.

Det er en god grunn til at noen antivirusleverandører har endret merkingen av produktene deres for å gjenspeile hvordan betalte nivåer av produktene gir deg mer enn et enkelt virusskannerverktøy. Noen tilbyr selv e-postbeskyttelse, nettleserbeskyttelse for personvern, eller bruker mobilenheten som et styringsverktøy for PCens sikkerhet.

3. Antivirusprogrammet har utviklet seg for å matche nye sikkerhetstrusler

De fleste av dere har sikkert hørt eller lest nyheter om klassiske typer malware, som trojanere, ormer, keyloggers og bakdører. Disse vil typisk infisere brukere gjennom ting som e-postvedlegg eller nedlastinger fra mistenkelige nettsteder. Etter det ville de spre seg til alle enheter i et lokalt nettverk, noe som forårsaket enda mer skade. Alle av dem er forskjellige metoder som brukes til å utnytte din sensitive informasjon.

Microsoft har forbedret sikkerheten til Windows med hver ny versjon, noe som gjør mange av de klassiske virusene foreldede. I sin tur har de gutta utviklet nye måter å angripe og ta over kontrollen over PCen din. Et bemerkelsesverdig eksempel er ransomware, som stjeler dataene dine og gjør det teknisk umulig å få tilgang til, med mindre du betaler tyver på en måte som gjør det svært lite sannsynlig å identifisere dem.

I mellomtiden har antivirusprogramvaren utviklet seg for å håndtere slike trusler. Det kan nå gi spesiell beskyttelse for viktige mapper, hindre at skadelig programvare starter med Windows, og sette opp en klarert programliste. Noen antivirusser forhindrer selv en angriper fra å endre innstillingene eller avinstallere ved å låse ting under et brukerpassord.

4. Din nettleser er ikke så sikker som du tror

Sjansene er at du bruker mest tid med å bruke en nettleser, og dette er også et av hovedmålene for de dårlige. Så mye som Google, Microsoft og andre liker å tøle hvor trygg nettleseren deres er, er virkeligheten at alle har feil. Det gir deg sårbar til du får en oppdatering, noe som kan ta litt tid, avhengig av kompleksiteten ved å fikse feilen.

På toppen av disse fungerer de klassiske phishing-angrepene fortsatt. Angrepere kan skjule skadelig kode i annonser, autoavspillingsvideoer eller sosiale medierkampanjer som maskerer som legitime konkurranser eller giveaways. Når du klikker på disse, er du smittet. Og siden det ikke er noen visuell indikasjon på hva som har skjedd, kan du ikke engang vite det.

Noen angrep involverer omadresseringer som tar deg fra en legitim tjeneste til en infisert eller maskerende nettside. Som du prøver å logge på, gir du i utgangspunktet bort legitimasjonene dine til de slemme gutta. Gode ​​antiviruser analyserer vanligvis nettsiden kode og vil advare deg om det er ondsinnet.

5. Antivirusprogrammet som et ekstra sikkerhetslag

"Men jeg er forsiktig med hva jeg gjør med PCen min og på nettet!" Er det noen brukere kan si. Men du kan aldri være for forsiktig med sikkerheten, og god praksis er ikke nok til å holde PCen trygg. Å tenke proaktivt om sikkerhet vil redusere risikoen for data og økonomisk tyveri, eller identitetssvindel.

Som medics sier: forebygging er bedre enn kur. Her er noen av situasjonene der et antivirusprogram kan gi noen verdifull tilleggsikkerhet:

  • online shopping, bank og handel
  • bruker offentlig Wi-Fi
  • dele lenker, filer eller til og med PCen din med andre
  • klikke på annonser, gi bort linker
  • ser på voksent innhold
  • når du bruker sosiale medier eller utforsker nettet
  • når du laster ned filer, media og programvare fra nettet

Noen av dere kan til og med tenke at antivirusser bare kan ta malware etter det faktum. I virkeligheten analyserer de beste sikkerhetsløsningene i dag oppførselen til alle apper du kjører. Dette øker sjansene for å oppdage en sikkerhetstrussel før den selv har sjanse til å gjøre noen skade.

Hva med Windows 10 S?

Microsoft sier at Windows 10 S er sikrere fordi det bare kjører sandboxed apps fra Windows Store. Det er sant i en viss grad, men det er ikke hele historien. Du er bare mindre sannsynlig å få spyware og adware fra butikken - som er kurert av Microsoft.

Du kan bare bruke Microsofts Edge-nettleser i Windows 10 S, som fortsatt er utsatt for angrep. Dine viktige filer trenger fortsatt beskyttelse mot ransomware. Selv sandboxed apps fra Store er ikke den hellige gral av sikkerhet. Dessuten er standardkontoen på Windows 10 S fortsatt sårbar for angrep.

Takeaway er dette: Et antivirus er fortsatt like viktig som å være forsiktig og holde programvaren oppdatert. Det er heller ikke nødvendig å bruke en formue på et antivirusprogram. Bedrifter som Bitdefender tilbyr mer overkommelige nivåer som passer dine spesifikke behov.