5 beste familietre programvare å bruke

Slægtsforskning blir stadig en populær hobby, og det finnes et stort utvalg av slektstrærbyggingsprogramvare som du kan velge mellom. Enten på nettet eller med en CD-ROM, er det et nyttig verktøy som publiserer, navigerer og organiserer fakta og data om en families forfedre.

Ved sitt mest grunnleggende kan slektstrømsprogramvare organisere informasjon om dine forfedre, opprette forfedrebøker og rapporter, og dele funn online. Det kan hende du må intervjue det eldste levende familiemedlemmet for å få riktig informasjon for å komme inn i familietreprogramvaren.

Den beste slektstrømsprogramvaren er sosial, rask og har god lagringskapasitet for å holde data og registrere om en familie. Det bør ha nok plass til å legge til generasjonsnavn, bilder, legge ved filer og holde annen relevant informasjon.

Det skal være enkelt å bruke med et mer attraktivt grensesnitt. Selv om det er mange online genealogistjenester, er nedlastbar programvare et bedre alternativ. I denne artikkelen vil vi diskutere det beste gratis og betalte slektstreprogramvaren.

Les også: 5 Beste Wi-Fi Hotspot-programvare for Windows 10

Beste gratis og betalt familie treprogramvare

Før du velger et godt arvverktøy, må du kanskje vite noen av de grunnleggende funksjonene som den tilbyr. Nedenfor vil vi svare på slike spørsmål som:

  • Hvordan velge en god familie tre programvare?
  • Kan du legge til ADN-data i den?
  • Har det tilgang til FamilySearch-databasen?
  • Kan du legge til medier i ditt slektstre?
  • Oppretter det et kart over familiehistorie hendelsene?
  • Kan du bruke et gratis familieprogram?
  • Vil du finne online-støtte?
Vurdering (1 til 5) Gratis / betaltFamilySearch tilgang Legg til DNAAnnonsemediaFamiliehistorikk Kart Støtte (elektroniske materialer)
Legacy Family Tree5Betalt (har prøveversjon)JaJaJaJaJa
Gramps4GratisJaN / AJaNeiJa
Familiehistoriker 64.5Betalt (har prøveversjon)JaNeiJaJaJa
Min Heritage Family Tree Builder4.5GratisJaJaJaJaJa
Ancestral Quest4.5Betalt (har prøveversjon)JaJaJaNeiJa

Valg av redaktør: Familie Tree Heritage Platinum 8

Family Tree Heritage Platinum 8 er en flott programvare for å lage slektsforskning med. Dette verktøyet er kjent for det organiserer og sourcing muligheter og verktøy som du kan bruke. Du kan enkelt gjøre endringer for en person, og alle andre relaterte hendelser / personer vil også få dataene forandret.

Denne programvaren har tilgang til RootsWeb.com og Ancestry.com for å tilfredsstille søkene dine. En flott funksjon er at du kan legge til nettsteder som du vet, slik at du kan lage din egen database i din Family Tree Heritage-utgave.

Programmet fokuserer ikke på hvordan et slektstre ser ut: det er et verktøy for å operere med data om familien din i stedet for en programvare for å designe gavekort. Det er imidlertid et av de beste verktøyene du kan bruke til å bygge opp slægtsforskningen din, og vi anbefaler at du gir den en prøve.

  • Kjøp nå Family Tree Heritage Platinum 8

Legacy Family Tree

Legacy Family Tree hjelper deg med å opprette informative rapporter og tiltalende diagrammer som hjelper deg med å visualisere din forfedre og dele dine funn online. Legacy kan lenke direkte til populære slektsforskningssider som Ancestry.com og FamilySearch. Den leveres med en innebygd nettleser som lar deg undersøke din familiefamiliekatalog og importere funnene dine til slektstreet ditt.

Legacy gir deg et vell av muligheter til å vise funnene dine, og du kan velge mellom noen av de 20 rapportmalene som tilbys. Og hvis du foretrekker å vise funnene dine i diagrammer, kan du velge mellom de 25 forskjellige kartene som er tilgjengelige.

I tillegg til rapporter og diagrammer, lar Legacy deg opprette en hel nettside for din familiehistorie. Dette kommer til nytte, spesielt hvis du vil dele med familien din eller har tenkt å starte en slektsblogg. Grensesnittet er jevnt og ryddig.

Legacy bruker fargekoding for å definere komplekse ekteskap og relasjoner. Den har også innebygde verktøy som ser etter dupliserte oppføringer. I tillegg til alle identifikasjonsdokumenter kan Legacy også legge til medier som kilder. Legacy Family Tree regnes som en av de beste og rimelige genealogisk treprogramvaren.

Les også: Top 5 Free Burning Software for Windows 10

Få eldre slektstre

Gramps

Gramps er en annen funksjonsrik stamtre programvare som kjører på Windows, Mac OS og Linux. Gramps lar deg enkelt navigere eller filtrere etter navn, forfedre, forhold, familie, notater, medier, repositorier, kilder, steder eller hendelser. Verktøyet er ekstremt detaljert og hver oppføring gir mer enn du trenger.

For eksempel, i "Place" -vinduet finner du oppføringer for gate, breddegrad, by, kirke, sogn osv., Og du kan legge til internettforbindelser til hvert sted. Datoer er basert på forskjellige kalendere, inkludert islamsk og gregoriansk. For datoene må du spesifisere om de er nøyaktige eller estimerte.

Gramps genererer svært detaljerte rapporter som enten kan skrives ut på individuelle rapporter eller sette sammen som et puslespill. Du kan kopiere lim inn sitatene og legge ved kilder til familie, folk, multimedia og arrangementer.

En unik ting om Gramps er at den støtter alle former for relasjoner og ekteskap, enten adoptiv eller samme kjønn. Samme sexekvinner støttes og hver part er merket som "ektefelle". Det har til og med et sted for "klonede individer" hvor en person kan bli merket som både far og mor.

Les også: 10 Best Windows 10 Screen Recorder Programvare å bruke

Få Gramps

Familiehistoriker 6

Hvis enkelhet i et slektstre er en av dine største bekymringer, så er familiens historiker 6 ditt beste alternativ. Denne programvaren lar deg legge inn opplysninger om en persons hele livet på bare noen få klikk. Programmet er ikke begrenset i funksjoner. Den leveres med fulle nettaktiverte funksjoner, papirløs kartlegging, søkevindu, en nettleser i nettleseren og andre viktige verktøy for å kartlegge alle familiehendelser.

Nettstedsverktøyet knytter deg direkte til MyHeritage, men kan også koble deg til andre populære slektsforskningssteder som Ancestry.com og FamilySearch.

Familiehistoriker åpner ulike dialogbokser for ulike typer individuell informasjon som barn, ekteskap osv. Siden dataene er spredt ut i lange vertikale felt, blir det veldig enkelt å endre og legge til flere detaljer relatert til en person. Når du går inn i folks steder og steder, oppfatter familiehistorikeren disse stedene på et verdenskart. På denne måten kan du se hvordan familien din har spredt seg gjennom årene.

Programvaren lar deg også legge ved bilder av viktige hendelser i livet til et individ som bryllup etc. Du kan også bruke programvaren til å skrive ut rapporter og vise diagrammer.

Les også: Beste Windows 10-filsynkroniseringsprogramvare

Få familiehistoriker 6

MyHeritage Family Tree Builder

MyHeritage Family Tree Builder har et av de beste forfedrevisningen, navigasjonsverktøyene. Tidsglassvisningen kan utvide visningsvinkelen fra etterkommere se til en persons visning til en hel generasjonsvisning samtidig.

Programvaren kan fusjonere slektninger fra andre folks trær på MyHeritage.com-nettstedet. Den har et høyt nivå av nøyaktighet og kontrollerer automatisk for duplikatoppføringer i slektstræret.

Når du legger inn datoer, vises en popupkalender som støtter fransk og hebraisk revolusjonskalendere. Rapporter og diagrammer kan brukes til å vise slektstræret. Rapporter kan konverteres til PDF, RTF, eller lagret som HTML.

Programvaren lar deg også laste opp direkte til MyHeritage.com, men ikke til noen annen nettside. Programvaren støtter også ulike typer ekteskap og kjønn trenger ikke spesifiseres. Du kan til og med angi sivilstatus som "engasjert" eller "annen" i tilfelle kompliserte forhold.

Få MyHeritage Family Tree Builder

Ancestral Quest

For slektsforskere med store databaser, er Ancestral Quest det beste slektstreprogramvaren. Denne programvaren er lastet med et dusin søketyper og forholdskalkulatorer som gjør det til det ideelle verktøyet for å søke folk i store databaser. Som andre topp familietre programvare, kan Ancestral Quest enkelt koble til de populære slektssidene som WorldVitalRecords, FamilySearch og Ancestry.com. Programvaren leveres også med en in-apps nettleser som du kan bruke til å bokmerke favorittnettstedene dine.

Ancestral Quest kommer med et unikt og nyttig verktøy kalt ditto. I tilfelle av polygame ekteskap eller enhver annen form for forhold som knytter mange søsken til ett individ, forbinder ditto-verktøyet dem sammen. På denne måten kan du enkelt finne din halvsøster eller bror.

Grensesnittet er rent og ryddig, og du kan tilpasse utseendet på diagrammer med forskjellige farger for å skille mellom familielinjer. Selv om problemet spotter ikke er perfekt, er Ancestral Quest fortsatt som en av de beste familietre programvare på grunn av de omfattende søkefunksjonene.

Få Ancestral Quest

Konklusjon

De beste slektstrømprogrammene gir mer enn genealogiske databaser. De dobler også like gode forskningsverktøy. De har funksjoner som synkroniseres med Internett-tre gjør det samtidig som du kobler deg til populære slektsforskningsnettsteder. Selv om alle programmene som er omtalt ovenfor, tilbyr svært konkurransedyktige funksjoner, er Legacy Family 8 vårt valg som også skjer for å være den mest populære slektstrømsprogramvaren. Det kobler også sømløst sammen og forklarer komplekse relasjoner som adoptjoner, skilsmisse og gjenbrudd som fører til at andre programmer sliter.