5 beste antivirus for lav-spesifikasjoner Windows-PCer

Er du en Windows-bruker med PC med lav spesifikasjon? I dag har vi samlet det beste antivirusprogrammet for din type PC.

Antivirus har blitt veldig viktig siden begynnelsen av 2000-tallet med utvidelsen av internett med mange hackere som slipper virus, malware og nylig ransomware som kan sette datamaskinbrukere i fare for å miste informasjon og filer eller bli holdt til løsepenge før de får tilgang til systemet.

Det har blitt stadig viktigere å ha kvalitet antivirusprogramvare for å beskytte mot slike trusler.

Hvis datamaskinen er en lavbudsjett-PC, er den beste typen antivirus de som ville være lette i størrelse og ikke bruke for mye av datamaskinens ressurser, da dette ville bremse PCen.

Siden disse lavbudsjett-PCene leveres med vanligvis lavprosessorer, er det viktig at antivirusprogrammet som skal installeres, skal bruke så lite ressurser som mulig samtidig som det gir tilstrekkelig sikkerhet mot ondsinnede trusler.

I dag vurderer vi det beste lav ressurs antivirusprogrammet som skal brukes på datamaskinen din:

  • Emsisoft Anti-Malware
  • Panda Cloud Antivirus
  • Microsoft Security Essentials
  • Malwarebytes
  • Avira Antivirus
  • Avast Antivirus

Antivirus for low specs PC til bruk i 2018

1

Emsisoft Antivirus (anbefalt)

Emsisoft Anti-malware er en ekstremt kraftig sikkerhetsprogramvare designet for å kjøre jevnt på PC-er og bærbare datamaskiner. Den er svært kompatibel med Windows 10 som kjører på både x32 og x64-plattformer.

Dette verktøyet tilbyr en sanntidsbeskyttelse og blokkering av skadelig programvare før den kan utføres, ved hjelp av den høyytende dual-motor skanneren eller atferdsanalysen.

I tillegg ble surfingbeskyttelsen nylig forbedret og advarer deg om mange phishing-nettsteder når du prøver å få tilgang til dem.

Emsisoft Anti-Malware skiller seg ut i toppsikkerhetsprogramvaren med et nytt utformet grensesnitt, betydelige forbedringer og nylig utmerkelser fra AV-komparanter og Virus Bulletin.

Dette er et pålitelig verktøy som beskytter de viktigste delene av systemet mot skadelig programvare, ransomware, adware, du heter det - og det er det letteste antivirusprogrammet som skal brukes på din lavspecifikke PC.

 • Få nå Emsisoft Anti-Malware
2

Panda Cloud Antivirus (antydet)

Panda Cloud Antivirus er en gratis sikkerhetsprogramvare som bruker skybehandling for å rengjøre PCen. I tillegg har den et fint brukergrensesnitt som gjør det ideelt for nybegynnere.

Videre har Panda Cloud et praktisk vaksineringsverktøy som automatisk sjekker for USB-stasjoner for skadelig programvare. Også nødhjelp USB-stasjon som brukerne kan bruke til å starte om for å skanne det berørte systemet. Dette antivirusprogrammet er kompatibelt med Windows 10, 8, 7, Vista og XP.

Pros :

 • Utmerket malware deteksjon
 • Brukere kan opprette en nødsituasjon for USB-redningsdisk

Ulemper :

 • Påvirker litt på ressursen til bruker systemet

Panda cloud antivirus er et nyttig antivirusprogram for low spec PC med sin skybaserte beskyttelse som ikke påvirker for mye på brukerens PC, samtidig som den tilbyr andre stavende beskyttelsesfunksjoner

 • Kjøp nå Panda Internet Security (få 50% på alle planer)
3

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials er kanskje ikke et av de topprangerte antivirusene, men det er fortsatt blant de beste når det gjelder funksjoner og kompatibilitet med low spec PC.

Denne programvare for skadelig programvare som ble lansert av Microsoft i 2009, har fått et rykte som en anstendig antivirusprogramvare.

Microsoft Security Essentials er gratis å laste ned for Windows, som er et pluss, og leveres med godt programmerte beskyttelsesverktøy rettet mot beskyttelse mot antivirus og anti-malware.

Den er også kompatibel med flere Windows-versjoner fra Windows XP til Windows 10, og kommer i både 32bit og 64 bit, noe som er et viktig aspekt for lav-PC-er.

Videre er en av sine unike fordeler at den kan installeres og kjøre på mer enn 8 systemer samtidig fordi det er lite å laste ned og bruker lave ressurser.

Brukere kan også bestemme hvor mye av CPU-ressursene som skal tildeles programvaren for en skanning med standard på 50%.

Pros:

 • Enkel å installere og bruke
 • Kompatibel med en rekke versjoner av Windows OS
 • Gir beskyttelse med tilgang til stor database med virusdefinisjoner

Ulemper:

 • Har ikke spillmodusfunksjon

Microsoft Windows Essential er det ideelle antivirusprogrammet for en PC med lav spesifikasjon, med liten størrelse og enkel installasjon som appellerer til brukere.

Den rutinemessige skanningen bruker også lite av datamaskinressursene som gir det en fordel for brukere av lavspesifikasjons-PC.

Last ned Microsoft Security Essentials

4

Malwarebytes

Malwarebytes er en unik programvare, best brukt sammen med andre antivirusprogrammer, da det hjelper til med å oppdage uønskede feil som følger programnedlasting, spesielt hvis du liker å laste ned gratis programvare.

Det gir også lag med beskyttelse som spesialiserer seg på å identifisere skadelig programvare og skadelige filer.

Webbeskyttelse blokkerer trafikk til kjente farlige adresser, enten i nettleseren eller ved et skadelig program.

Ransomware-beskyttelse overvåker atferdene som oppstår når et ukjent program gjør seg klar til å kryptere filene dine.

Pros :

 • Gir rask skanning og god beskyttelse.
 • Oppdager trussel normal antivirus kan savne

Ulemper:

 • Kan forstyrre annen sikkerhetsprogramvare
 • Det har ingen sanntid beskyttelse.

Malwarebytes er en ideell programvare for å ha sammen med et vanlig antivirus, da det bidrar til å øke antivirusprogramvaren ved å oppdage sikkerhetstrusler.

Det tar også lite ressurser fra brukerens fremgang PC, noe som gjør det til et av de laveste støt-antivirusprogrammet for PC-PCer med lav spesifikasjon.

 • Last ned Malwarebytes fra den offisielle nettsiden
5

Avira Antivirus

Avira Antivirus er et av de populære antivirusprogramvarene som tilbyr gratis antivirus og brukes av millioner. Dette antivirus gir topp hakk beskyttelse til brukernes datamaskin.

Installasjonen av antivirus er langsom og inneholder mange annonser som påminner brukerne om at de bruker en fri programvare.

Etter installasjon blir det interessant med brukergrensesnittet å åpne en hjemmeside som består av et hovedvindu med en slattedemeny og paneler hvor brukere kan se systemstatusen. Mens du får tilgang til viktige funksjoner.

Når du klikker på PC-beskyttelse, kan brukere starte en skanning av systemet. Brukere kan også veksle på beskyttelsesfunksjonene i sanntid og konfigurere standardinnstillingene.

Avira er imidlertid sakte i å kjøre full skanning med hver full skanning som tar omtrent to og en halv time, som er langt lenger enn andre konkurrerende rivaler.

I motsetning til andre antivirusprogrammer som hopper over godkjente filer for etterfølgende skanning, validerer Avira fortsatt de samme filene for hver skanning, noe som betyr at etterfølgende skanninger fortsatt tar mer enn 24 timer.

Pros:

 • Antivirus gir gode uavhengige resultater når det brukes.
 • Veldig bra i å blokkere malware

Ulemper:

 • Ganske sakte på skanning
 • Begrenset nettleserbeskyttelse

Avira antivirus er et ideelt antivirusprogram for PC med lav spesifikasjon, fordi det gir kvalitetsbeskyttelse mot brukerens datamaskin. Selv om bruk av den gratis versjonen kan være et problem, vil valg av Pro-versjonen gjøre en stor forskjell.

- Få nå Avira Antivirus Pro

6

Avast Antivirus

Avast Antivirus er en verdensomspennende gigant i antivirusindustrien med hundrevis av millioner brukere over hele verden.

Avast inkorporerer funksjoner som utmerket gjenkjenning av skadelig programvare og ondsinnet programvare med sanntidsbeskyttelse som gjør at antivirusen konsekvent rangeres blant de beste i verden.

Avast antivirus funksjoner nettleserbeskyttelse ved hjelp av spesifikke plugins med bare små forsinkelser når du installerer disse pluginene.

Denne programvaren konkurrerer forholdsvis godt i nettleserbeskyttelse, spesielt mot malware trusler og fremhever farlige lenker i søkemotorresultater mens blokkering av trackers.

I tillegg forhindrer spillfunksjonen visning av oppdateringer eller popup-vinduer som forstyrrer brukerens spillopplevelse.

Pros :

 • Myriade av funksjoner tilgjengelig
 • Utmerket URL-filtreringsalternativer

Ulemper :

 • Konfliktende laboratorieresultater

Avast forårsaker imidlertid noen ganger sletting av PC når du bruker skanninger, men det er en utmerket virustrussel detektor.

Avast gir nesten alt som trengs fra et antivirusprogram og er et ideelt antivirusprogram for lavspesifikke PCer fra sin myriade av funksjoner til URL-filtrering og spillmodus.

 • Last ned nå Avast Antivirus

Del med oss ​​dine erfaringer med å bruke noen av antivirusprogrammene vi nevnte ovenfor.

Beslektede artikler for å sjekke ut:

 • Hva å gjøre når antivirusblokker VPN
 • Beste antivirusprogramvare til bruk for nettbank
 • 6 beste antivirusprogramvare for utdanning

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i januar 2018 og har siden blitt oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.