4 beste programvare for vegdesign for å lage flotte veier

Den beste programvaren for veibeskrivelse inkluderer en rekke funksjoner som bidrar til å dramatisk redusere tiden det tar å utforme veier. Selv krevende designelementer som cul-de-sacs og kryssinger blir automatisk opprettet og gjør hele prosessen super rask.

I tillegg fører den beste programvaren for motorveiens design til presise design og bidrar til en jevn prosess fra konseptualisering gjennom bygging.

Hvordan programvare for vegdesign jobber

Veiprogramvare er utstyrt med en samling funksjoner som automatiserer hvert trinn i designet.

Datainnsamling, konturering, terrengmodellering, nettsteddesign og jordverkskvantiteter gjøres automatisk. Culverts og korridorer design, dreneringslag, vegger og takrør, rundkjøringer, justeringer .... Alt er gjort raskt.

Din rolle er bare å mate detaljene og la datamaskinen ta over. De fleste vil også tillate tilpasning for bedre å fange kompleksiteten involvert i beskatning av prosjekter.

Viktig er at veibeskriveren får full kontroll over relevante designdata og har konstant tilgang til prosjektinformasjon.

Typer av vegdesign programvare

Programvaren varierer i designramme med noen som 2D og et flertall som tilbyr interaktiv 3D.

Andre forskjeller kan ses i evner, tilpasning, og til og med i hvordan programvaren benyttes (skybasert eller via nedlastinger).

Noen av programvaren er åpen kildekode (og gratis), mens et godt nummer er underlagt kommersielle lisenser.

Når det er sagt, vil ingeniører finne en løsning for å dekke deres behov, enten de jobber med et enkelt landlig vegprosjekt eller en mega-motorvei.

Her er våre nominasjoner for den beste programvaren for vegdesign.

Highway design programvare for Windows 10

1

Autodesk InfraWorks 360 (Editor's Choice)

Infraworks 360 er en funksjonsrik designprogramvare fra den formidable listen over det kjente Autodesk-utviklingslaget, og har veiarbeidere smilende fra øre til øre.

Og som de pleier å sove, sover Autodesk aldri og fortsetter å implementere nye funksjoner for å forbedre visualiserings- og veibeskrivelses arbeidsflyter.

Fra beregning av materialmengder innenfor spesifiserte områder av interesse (AOI) til modelleringsparametrertunneler for å gjøre presise endringer for profiler, og til og med forbedret terrengkonturvisning, fungerer InfraWorks som en sjarm.

Programmet tilbyr også sjeldne kvaliteter som sømløs designbehandling, forsinker automatisk regenerering av design for effektiv modifisering av modifikasjoner i sentrum og dynamisk terrengbehandling.

Vel, den har en bratt læringskurve, men med Autodesk publisering tonnevis av interaktive opplæringsprogrammer og videoer, bør du snart finne veien uansett finessen av prosjektet ved hånden.

Hvis du er lidenskapelig for å levere mer nøyaktige veibeskrivelser, imponerende 3D-visualisering og et utmerket samarbeid, kan InfraWorks 360 være veien å gå.

Abonnementet starter på $ 200 per måned.

- Last ned nå Infraworks 360