4 beste søkemotorer for å finne visuelt liknende bilder

Bilder er en av de viktigste delene av internett i dag. Vi søker etter nye bilder daglig, spesielt hvis vårt arbeid innebærer å finne og bruke ulike bilder. Men noen ganger har vi en ide om hva vi vil, men vet ikke nøyaktig hva det er.

For eksempel vil du finne ut navnet på noe fantastisk maleri du fant på sosiale medier eller hvilket tapet din venn bruker. Alt i alt vet du hvordan bildet du leter etter ser ut, men vet ikke navnet sitt. Vel, hva hvis vi forteller deg at du allerede har det som trengs for å finne ønsket bilde.

Den avanserte teknologien i søkemotorer tillater oss å søke etter bilder bare ved sitt visuelle utseende. På den måten lagde vi en liste over de beste søkemotorene for å finne visuelt liknende bilder, uten at de selv angav deres faktiske navn.

De beste visuelle søkemotorene

Google bilder

Google er den kraftigste søkemotoren i verden, det er ingen tvil om det. Sammen med sine andre avanserte søketeknikker har Google også en mekanisme for å søke etter et bestemt bilde ved det visuelle utseendet.

For å søke på Google etter bilde, åpne, gå til google.com, klikk på kameraknappen i søkefeltet, og skriv inn bildens URL. Google vil da automatisk søke på internett for visuelt liknende bilder.

Søke på Google etter bilder ser ut til å være den mest effektive i Google Chrome, da du kan utføre søket ved å høyreklikke på bildet og velge alternativet «Søk Google for bilde». Alternativet "Ask Cortana" i Microsoft Edge gjør det samme, men det gir fortsatt ikke så nøyaktige resultater som Google.

Så hvis Google Chrome er hovedleseren din, bruker du "Søk Google etter bilde" de mest effektive alternativene. Men hvis du bruker en annen nettleser, kan du også sjekke andre søkemotorer fra denne listen.

TinEye

TinEye er en av de lengste stående bildesøkemotorer på internett. Å bruke TinEye er enda enklere enn å bruke Google Images. Du åpner bare nettstedet, skriver inn bildens URL, og siden vil søke etter det gjennom over 16 millioner indekserte bilder.

Selv om TinEye fungerer ganske bra, gjorde Google Images faktisk bedre i henhold til våre tester. Hvis du leter etter din online dobbel, vil TineEye sannsynligvis ikke finne dem for deg.

TonEye beste funksjon er MulticolorEngine. Med denne funksjonen kan du søke etter bilder ved å kombinere farger. Du velger to farger, og TinEye vil vise deg alle bilder som inneholder disse to farger. Dette er et flott alternativ for å komme opp med nye ideer, og oppdage nye bilder som kan være nyttige for deg. Men husk, ThinEye søker bare etter bilder med Creative Commons.

Bing Image Match

Microsofts søkemotor har også sin egen bilde-søkemekanisme. Bing Image Match fungerer på samme måte som andre bildesøkemotorer gjør. Du skriver bare inn bildens URL eller laster opp ditt eget bilde, og Bing vil gjøre søket etter deg.

Binge Image Match ser ikke ut til å være like nøyaktig som Google, men det er fortsatt et veldig anstendig valg. Det eneste som vil trolig koste Bing noen brukere er at Bing Image Match ikke er tilgjengelig i alle land over hele verden.

CC Søk

CC Search er søkemotoren som bare lar deg søke etter Creative Commons-materiale. Hovedformålet er selvsagt å finne visuelt lignende bilder som samsvarer med søket ditt. Men selv etter at du har funnet ønsket bilde, må du sørge for at du faktisk har lov til å bruke det bildet. Vi kan si at gutta fra CC Search virkelig bryr seg om lovlighet.

CC Search er ikke bare en bildesøkende motor. Du kan også søke etter annet materiale som videoer, videoklipp, musikk og mer. Selvfølgelig vil det bare vise deg innhold under Creative Commons.

Vet du om noen andre kjempebra verktøy for bildesøkemotorer? Gi oss beskjed i kommentarene.