10 + beste skjermopptakverktøy for Windows 10

Å ta et skjermbilde kan være svært nyttig for alle slags grunner, og de fleste moderne operativsystemer leveres med innebygd skjermopptak eller klippingskapasitet. Men hvis du trenger mer avanserte verktøy, er det noen tredjepartsapps og plugins som lar deg finjustere fangsten ved å velge enten en del av skjermen eller en hel nettside (utover det du kan se i nettleservinduet).

Hvis du er ute etter funksjonsrik skjermopptak programvare, så er du på rett sted for å sjekke ut det vi har laget.

Relatert: 10 Best Windows 10 Screen Recording Software

Best Screen Capture Tools for Windows 10

Redaktørens valg: Icecream screen recorder

Hvis du planlegger å ta et bilde for å markere bestemte områder eller en bestemt seksjon, vil dette verktøyet vise seg å være et ganske nytt program. Icecream Screen Recorder er en svært profesjonell, strømlinjeformet og skjermopptak programvare.

Icecream Screen Recorder er et levedyktig alternativ til typiske skjermfangende apps på markedet. Dette verktøyet er ideelt hvis du bruker flere nettlesere under dine daglige Internett-økter.

Sjekk ut de beste funksjonene nedenfor:

 • Icecream Screen Recorder tilbyr deg muligheten til å ta et bilde av en del av en side, eller du kan ganske enkelt ta hele vinduet.
 • Den leveres med alle standard skjermopptaksfunksjoner.
 • Du kan også spille inn videoer på nettet.
 • Du kan ta opp ulike videoformater fra YouTube, Vimeo eller Dailymotion.
 • Du vil kunne fange videoer med et enkelt klikk på en knapp.
 • Du kan legge til merknader som piler og sirkelinjebokser på videoene dine.
 • Du kan lagre skjermbildene dine direkte til harddisken til det du ønsker å velge.
 • Du vil kunne lagre skjermbilder i ulike filformater.

Icecream Screen Recorder er allerede verdens bestselger, og du kan prøve det gratis akkurat nå.

 • Last ned Icecream Screen Recorder Pro (gratis)

PicPick (foreslått)

PicPick er et brukervennlig og funksjonsrikt verktøy for å fange og redigere skjermbilder. Verktøyet leveres med mange redigeringsfunksjoner alt pakket i samme praktiske grensesnitt. Bare velg fra en liste som inneholder skjermopptaksverktøy, bilderedigerer, fargeplukker, fargepalett, whiteboard, protractor og en pixellinjal. En innebygd editor lar deg legge til tekstannonseringer, tegne piler og figurer, samt bruke avanserte redigeringer. I tillegg er PicPick gratis og bærbar, så du kan lagre den på en flash-stasjon og bruke den hvor som helst uten installasjoner.

 • Last ned PicPick Free versjon
 • Last ned PicPick Professional-versjonen

Snagit (foreslått)

Snagit er ikke gratis, og det er heller ikke billigt. Men verktøyet du får rettferdiggjør $ 50 prislappen. Snagit er kongen av skjermopptaksprogramvare og har blitt enda bedre med den nye versjonen 11 som har støtte for Windows 10. Det kommer med Smart Window Detection for beskjæring av bilder, slik at du automatisk kan velge å fange et helt vindu eller en del av vinduet .

Snagit kommer også med et OneClick-verktøy som kan festes på toppen av alle vinduer, noe som gjør det enklere for deg å ta skjermbilder og et mylder av annoteringsverktøy. Legg til dette på den lange listen over sortering, merking og skjermdeling, og hva du får, er et potensielt nyttig verktøy for enhver bruker.

 • Kjøp nå Snagit fra den offisielle Techsmith-butikken

Greenshot

Greenshot er et gratis åpen kildekode skjermopptak verktøy for Windows operativsystem optimalisert for produktivitet. Verktøyet lar deg raskt fange skjermbilder av en valgt region, et vindu eller hele skjermen, samt fange rullende nettsider fra Internet Explorer.

Verktøyet gjør mer som fanger skjermbilder. Du kan markere tekster, annotere eller til og med forvirre deler av skjermbildet. Greenshot begrenser deg ikke når det gjelder å eksportere skjermbildet; Du kan kopiere til utklippstavlen, sende til en skriver, lagre til fil, sende til kontorprogrammer, legge ved e-post eller laste opp til bildesider som Flickr og andre.

Få Greenshot

SnapCrab

SnapCrab for Windows er en praktisk skjermopptaksprogramvare som lar deg fange bilder hvor som helst på skrivebordet ditt og lagre dem i JPEG, PNG eller GIF-format. Du kan markere området på skjermen du vil bli fanget, eller ta opp hele skjermen.

Snapcrab lar deg fange gjennomsiktige vinduer og nettsider fra nettleseren din ved å koble gjennom Sleipnir. Det har også en selvutløserfunksjon som sikrer at du ikke går glipp av et øyeblikk. Og ved hjelp av de innebygde sosiale funksjonene kan du dele skjermen over sosiale nettverk. SnapCrab versjon 1.1.1 er kompatibel med Windows 10/8/7 / Vista og XP.

Få SnapCrab

Fireshot

Fireshot-verktøyet for Firefox, Chrome og Internet Explorer lar brukerne ta skjermbilder med noen få klikk. Du kan ta opp skjermbilder på nettsiden, legge til tekstannonseringer, utføre raske endringer og lagre fangene som en bildefil eller PDF.

Fireshot lar deg ta et skjermbilde av en seksjon eller nettleservinduet, et valgt område på en side eller til og med hele siden med noen få klikk. Skjermbilder kan kopieres til utklippstavlen, lagres som en bildefil eller PDF, skrives ut, sendes til e-post eller lastes opp til flere sosiale medier. I tillegg har Fireshot en intern editor som lar brukerne legge til piler, tekst, figurer eller til og med tegne på bildet.

Få Fireshot

LightShot

Lightshot er et annet gratis skjermbildeverktøy som utfører underverk på systemet ditt. Den leveres med et brukervennlig grensesnitt som lar deg ta et skjermbilde innen 2 klikk. Bare slå opp en hurtigtast, og programmet vil ta et skjermbilde av en del av skjermen eller hele skjermen. Lightshot, som med andre premium skjermopptak, kommer også med et redigeringsverktøy for å legge til tekstannonseringer og andre redigeringer. I tillegg kan brukerne opprette en gratis konto som gjør at de kan ha et nettgalleri for enkel referanse, kobling deling og online backup.

Få LightShot

ShareX

ShareX er et åpen kildekode skjermopptak verktøy som er så funksjonsrik at det vil gjøre deg lurer på hvordan du overlevde internett uten det. ShareX tar en annen tilnærming enn den for verktøyene som er diskutert ovenfor. I stedet for å laste opp filene dine til servere som tilhører programvaren, kan du konfigurere programmet for å laste opp til en av kontoene dine på andre tredjepartstjenester. ShareX gjør mer som fanger skjermbilder. Du kan bruke den til å forkorte nettadresser, registrere skjermen, laste opp tekster og konvertere opptaket ditt til et GIF-format.

ShareX kommer også med en rekke automatiseringsfunksjoner og integrering med over 80 image hosting plattformer som Flickr, Imgur, Dropbox, Sendspace, Pastebin, Photobucket, og et spredning av skytholdere. Du kan også konfigurere ShareX til å utføre andre oppgaver som bildeannonsering, legge til vannmerker og mange flere.

Få ShareX

Gadwin PrintScreen

Gadwin PrintScreen er et av de mest populære verktøyene for skjermopptak, og det kommer med avanserte bilderedigerings- og annoteringsfunksjoner som er pakket inn i et brukervennlig grensesnitt. PrintScreen er standard, men det er et dusin hurtigtastkombinasjoner å velge mellom.

Du kan bruke verktøyet til å fange hele skjermen eller fange et bestemt vindu. Når du har valgt din favorittkombinasjon, kan du hoppe til destinasjonsfanen for å enten skrive ut skjermen umiddelbart, kopiere til utklippstavlen eller lagre den i en bestemt mappe. Gadwin PrintScreen gir deg muligheten til å velge mellom seks tilpassede bildeformater. Du kan til og med sende skjermbildet via e-post.

Få Gadwin PrintScreen.

Fraps

FRAPS er vanligvis kjent som et program for å måle et spills rammefrekvens for å benchmark konfigurasjoner. Mens bruk er tungt på spill, inneholder FRAPs en skjermopptaksfunksjon som brukerne kan bruke til å ta skjermbilder. Funksjonen lar brukerne sette en skjermbilde hurtigtast som automatisk navn og tidsstempelbilder.

FRAPS kan også spille inn korte videoer i sin gratis versjon, samt lange videoer og andre premiumfunksjoner i $ 37 pro-versjonen. Mens den nåværende versjonen FRAPS 3.5.99 støtter Windows 10, har den fortsatt noen begrensninger med hensyn til brukergrensesnittfunksjoner. Utviklerne har imidlertid bekreftet en ny versjon, FRAPS 3.6.0 som vil ha full støtte for Windows 10 og andre app-forbedringer.

Få FRAPS

Jing

Jing programvare fra TechSmith er et nyttig verktøy som lar deg umiddelbart fange skjermbilder og spille inn video på datamaskinen din. Jing sitter pent på skrivebordet ditt og er klar til å fange hele skjermen, bestemte seksjoner, samt spille inn korte videoklipp.

Jing kommer også med redigeringsverktøyet som lar deg legge til tekstannonseringer, bilder og andre små redigeringer på bildene dine. Et annet viktig høydepunkt er Jings kraftige delingsfunksjon. Foruten å lagre på datamaskinen, kan du også dele bildene og videoene til en rekke sosiale medier, samt laste dem opp til Screencast.com. Du må imidlertid opprette en Screencast.com-konto.

Få Jing

Viktigheten av å få et alt-i-ett-program fremfor alt er at det sparer deg tid. I listen ovenfor har vi valgt de kraftigste skjermopptaksverktøyene på internett som lar deg fange og redigere skjermbildet, inkludert noen som till og med lar deg fange korte videoer og forkorte nettadresser.

Har du brukt noen av de ovennevnte verktøyene? La oss høre dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.