10 + beste tegneserieprogramvare for PC

Å se tegneserier er en skyldig fornøyelse for mange voksne. Men hva om du tok denne interessen til neste nivå og installerte en tegneserieprogramvare på Windows PC?

Du kan bruke den til å frigjøre fantasien og gjenoppleve barndommens minner. Videre, hvis du er forelder, kan du deretter se på kreasjoner sammen med barna dine.

I denne artikkelen kommer vi til å liste de beste verktøyene du kan bruke til å lage dine egne tegneserier.

Produkt Vurdering (1 til 5)Gratis / betalt Web / Desktop appVectorisation / Bitmap Import / eksport multimediaBrukerstøtte
Animaker5Gratis

(Oppgradering tilgjengelig)

webBådeJaJa
Blyant 2D4GratisDesktopBådeBare bilderJa
Adobe Animation CC 3.6betaltDesktopBådeJaJa
Photoshop-tidslinjen4.8betaltDesktop (Photoshop kreves)BådeJaJa
Adobe After Effects 4betaltDesktopBådeJaJa
TV-maling5betalt

(har prøveversjon)

DesktopbitmapJaJa
Toon Boom Harmony 4betaltDesktopBådeJaJa
Crazy Talk Animator3betalt

(har prøveversjon)

DesktopBådeJaJa
Synfig 3, 5GratisDesktopbitmapJaJa
Inkskape4GratisDesktopVectorisationBare bilderJa
Pixton 4GratiswebIngenBare bilderNei

Her er den beste tegneseriefremstillingsprogramvaren for PC

1

Animaker (anbefales)

Dette verktøyet hjelper deg med å lage tegneserievideo av studiokvalitet med god bakgrunn, tusenvis av animerte tegn med innebygde aktiviteter og uttrykk, massevis av egenskaper, en stor database med lydeffekter, musikk og tonnevis av funksjoner.

Animaker Lab inneholder følgende verktøy for tegneseriefremstilling:

 • Tegneseriefigur
 • Tegnbevegelser Pakke med bevegelsesinnstillinger og justerbar hastighet
 • Tegneserie Bakgrunnspakke (over 130 elementer)
 • Foto til Tegn over 140 Animerer og 55 eksemplarer av tegneseriefigurer

Animaker er et animasjonsstudio på sky som du kan bruke gratis med begrenset videolengde og eksport per måned. Oppgraderingsplaner er tilgjengelige til en overkommelig pris som begynner på $ 12 / Mo.

Sjekk det nå og begynn å lage tegneserievideoer på nettet!

Redaktørens valg Animaker
 • Største animasjonsbibliotek, inkludert tegn, egenskaper, ikoner, diagrammer og kart
 • unike videostiler
 • fantastiske visualer
Kom i gang nå!
2

Pencil2D

Pencil2D er en veldig interessant animasjon og tegne programvare for Windows. Hvis du liker tradisjonelle tegneserier med håndtegn, vil dette verktøyet definitivt imponere deg.

Når det gjelder den tekniske delen, bruker Pencil2D en bitmap / vektor tegning grensesnitt for å lage 2D grafikk og animasjon. Denne gratisprogramvaren er for tiden utviklet takket være samarbeidet fra en liten gruppe lidenskapelige brukere.

Pencil2D tilbyr ikke toppmoderne funksjoner, men det bør være nok til å hjelpe deg med å starte tegneserieopprettingsprosessen. Tale om funksjoner, her er noen av hovedtrekkene i dette verktøyet:

 • Autosave-funksjonen garanterer at du ikke mister arbeidet ditt når du glemmer å lagre. Etter 15 slag blir filen automatisk lagret.
 • Du kan kopiere og lime inn innhold fra en ramme til en annen. Kuttfunksjonen støttes også.
 • Brukergrensesnittet er veldig enkelt, greit og enkelt å bruke, og er på en måte ligner Microsofts Paint UI.
 • Du kan også legge til hurtigtaster for å få tilgang til ulike funksjoner.

Husk at Pencil2D noen ganger kan være veldig buggy. Vi er sikre på at utviklerne vil forbedre det i fremtiden, og verktøyet blir stabilere.

Hvis du er nysgjerrighet for å se hva Pencil2D kan gjøre, sjekk ut animasjonen nedenfor:

Du kan laste ned Pencil2D gratis fra verktøyets offisielle nettside.

3

Adobe Animate CC

Adobe Animate CC er et kraftig animasjonsverktøy som du kan bruke til å lage en rekke animerte innhold, inkludert tegneserier, annonser, spill og annet interaktivt innhold. Du kan deretter eksportere dine kreasjoner og publisere dem på dedikerte plattformer, for eksempel HTML5 Canvas, WebGL eller Snap SVG.

Programvaren tilbyr et vell av animasjonsverktøy som hjelper deg med å lage imponerende tegneserier. Siden dette er et Adobe-produkt, er det også forskjellige Adobe-verktøy som er innebygd i programvaren som kommer til å være svært nyttig i etableringsprosessen. Integrasjonen av Adobe Stocks lar deg få tilgang til millioner av høyverdige bilder og vektorgrafik.

Animate CC lar deg også endre banen til et slag etter at det er tegnet. Du kan deretter skala dine tegninger til en hvilken som helst oppløsning uten å miste bildekvaliteten. Når det gjelder animasjon, kan du raskt lage komplekse animasjoner takket være tilstøtende rammer som kan ha forskjellige farger.

Når det gjelder utdatavideoen, støtter verktøyet 4K + videoeksport med tilpassede oppløsninger for de nyeste Ultra HD- og Hi-DPI-skjermer.

 • Kjøp den nå på Amazon

For mer informasjon om hva du kan gjøre med Adobe Animate CC, sjekk ut videoen nedenfor:

4

Photoshop tidslinje

Photoshop er et meget allsidig verktøy som også lar deg lage tegneserier ved å bli med i rammen. For å gjøre dette kan du bruke Timeline-panelet til å lage animasjonsrammer.

Hvis du ikke har brukt denne funksjonen før, kan du sjekke ut Adobes støttesider der du kan finne trinnene du vil følge for å lage flotte animasjoner.

Først av alt, for å animere laginnholdet i tidslinjen, angi keyframes i tidslinjepanelet. Mer nøyaktig, flytt indikatoren for nåværende tid til en annen tid / ramme, og du kan deretter endre posisjon, opasitet eller stil. Den mest interessante delen er at Photoshop automatisk legger til en serie rammer mellom to eksisterende rammer som skaper en illusjon av bevegelse eller fremgang.

Photoshop lar deg også lage en hånd-tegnet ramme-for-ramme-animasjon. Selvfølgelig tar denne prosessen lengre, men å male hver eneste ramme på et tomt videolag lar deg polere alle små detaljer.

For mer informasjon om hvordan du oppretter en rammeanimasjon i Photoshop, sjekk ut videoen nedenfor:

Du kan kjøpe Adobe Photoshop for $ 19, 99 / måned.

5

Adobe After Effects

Ja, du leser det riktig, dette er den tredje tegneseriefremstillingsprogramvaren fra Adobe som vi la til denne listen. Faktisk tilbyr dette selskapet brukerne et par nyttige verktøy for å lage 2D-animasjon.

After Effects er en kompleks og kraftig animasjonsprogramvare som du kan bruke til å designe profesjonell grafikk og visuelle effekter. Hvis du ikke planlegger å lage intrikate animasjoner, kan du også bruke dette verktøyet til å lage tegneserier.

Adobe After Effects er faktisk et spesielt verktøy. Du kan bruke webkameraet ditt og dine egne ansiktsuttrykk for å animere dine tegn. Bare slå på webkameraet ditt, begynn å lage morsomme ansikter og se på at karakteren din kopierer deg.

Verktøyet er en del av Creative Cloud, slik at du får tilgang til og deler alle annonsene dine i appene og enhetene dine.

Hvis du vil se After Effects i action, sjekk ut denne siden og start videoen.

 • Sjekk nå Adobe After Effects på Amazon
6

TVPaint

TVPaint er en allsidig animasjonsprogramvare som lar deg lage imponerende tegneserier. Hvis du liker gammelskole tegninger og klassiske tegneserier, så er dette det riktige verktøyet for deg.

Denne programvaren er perfekt for tegne- og animasjonsentusiaster. Samtidig er det komplisert nok til å tilby et bredt spekter av avanserte verktøy og parametere. Som et resultat kan både lekere og profesjonelle kunstnere bruke den til å frigjøre sitt kreative potensial på virtuelt papir.

Når det gjelder den tekniske delen, bruker TVPaint bitmap-teknologi, slik at du kan animere naturlig gjengivelse bilde ved bilde. Du kan deretter blande animasjon på papir og digital animasjon for å skape virkelig fantastiske animasjoner.

Andre viktige funksjoner inkluderer:

 • Tilleggsverktøy for å animere uten papirfase: Lag og bildebehandling, lysbord, roterende arbeidsområde, bildebibliotek, etc.
 • Tilleggsfunksjoner for å lette navigasjonen i bildene i tidslinjen (bokmerker og bildemerker).
 • Et flip-panel for å lage snarveier og tilpasse forhåndsvisningen av animasjonene dine.

Her er en kort hånd animasjon opprettet i TV Paint:

Du kan kjøpe TVPaint Standard Edition for $ 568.00.

7

Toon Boom Harmony

Toon Boom Harmony er kraftig animasjonsverktøy som støtter 3D-animasjon, samt 2D-animasjon. Dette betyr at du kan lage hybrid animasjoner ved å kombinere 3D importerte modeller med 2D-modeller.

Denne programvaren inneholder absolutt alle funksjonene du trenger for å opprette prosjektet ditt i ett verktøy. Viktige funksjoner inkluderer:

 • Sofistikert børster.
 • Avanserte fargepaletter.
 • Tradisjonell papirløs animasjon.
 • Deformers.
 • Spesialeffekter.
 • Eksport til spillmotor.

For mer informasjon om tilgjengelige Harmony-utgaver og deres pris, gå til Toon Booms offisielle nettside.

Du kan ha nytte av godt organisert informasjon om hvordan du lager tegnefilmvideoer fra Animator's Guide til Toon Boom.

 • Sjekk nå Toon Boom Studio
8

Crazy Talk Animator

Crazy Talk Animator er en 2D animasjon programvare som du vil bli forelsket i. Den har et veldig intuitivt grensesnitt som gjør at alle nivåer av brukere kan lage fantastiske animasjoner på kort tid.

Verktøyet gir en rekke nyttige funksjoner til bordet, inkludert Elastic Motion-effekter, en bevegelse av bevegelse og tegnmaler, en kraftig 2D-beinriggerredaktør, ansiktsdukker og lydlipsynkroniseringsverktøy.

For mer informasjon om CTA og hva det kan gjøre, sjekk ut videoen nedenfor:

Du kan kjøpe Crazy Talk Animator fra $ 69, 00 fra Reallusion.

9

SynfigStudio

SynfigStudio er en 2D animasjon programvare som bringer dine tegneserier til livs. Verktøyet støtter mange forskjellige lag (geometriske, forvrengninger), slik at du kan lage virkelig imponerende bilder.

SynfigStudio tilbyr også et fullverdig beinsystem og et skjelettforvrengningslag. Den har også en rekke grunnleggende lydsynkroniseringsalternativer, slik at du enkelt kan synkronisere animasjon med lydspor.

Hvis du ikke har brukt SynfigStudio, kan du sjekke veiledningene som er tilgjengelige på verktøyets wiki-side. Du kan laste ned SynfigStudio fra Synfigs nettside.

For mer informasjon om verktøyet, sjekk ut videoen nedenfor:

10

Inkscape

Inkscape er en kraftig vektorgrafikredigerer som lar deg frigjøre fantasien din. Hvis du liker å doodle mye, bør du oppgradere fra å bruke et serviett til å bruke Inkscape.

Du kan bruke Inkscape både til personlige og profesjonelle formål. Du kan lage morsomme tegneseriefigurer for barna dine, eller profesjonelle logoer og illustrasjoner som krever høy skalerbarhet.

Du kan enkelt eksportere alle Inkscape-prosjekter i ulike formater som er vennlige for nettlesere og skriverrom. Hvis du trenger å jobbe med tegneserier eller logoer på ulike plattformer, har Inkscape din rygg. Denne plattformen programvaren kjører på Windows, Mac OS X og Linux.

Verktøyet støtter frihånds tegning, samt frihånds kalligrafiske slag. Disse vil komme ganske bra hvis du vil legge til noen håndskrevne notater til tegneseriene dine. Det er verdt å nevne at Inskape ikke støtter animasjon. Som et resultat kan du bare bruke det som tegneserie tegneverktøy.

For mer informasjon om Inskape og for å laste ned den, gå til verktøyets offisielle nettside.

11

Pixton

Pixton er et allsidig verktøy som du kan bruke til å lage imponerende tegneserier. Hvis du trenger å bruke engasjerende bilder for å koble publikum på jobben, hvis du er en lærer som vil bruke flere undervisningsmetoder, eller du bare vil ha det gøy, last ned Pixton og la fantasien ta over.

Pixtons motto er "Alle kan lage tegneserier". Hvis du aldri har brukt dette verktøyet, vil du raskt få tak i det takket være det brukervennlige grensesnittet og grundige opplæringsprogrammer. Å lage tegneserier med Pixton er veldig enkelt og greit: Velg en bakgrunn, legg til tegnene, og du er ferdig.

Hvis du vil se Pixton i gang, sjekk ut videoen nedenfor:

konklusjoner

Hvis du leter etter et kraftig og pålitelig verktøy for å lage fantastiske tegneserier, er vi sikre på at du finner den rette blant verktøyene som er oppført ovenfor. Hvis du fortsatt ikke har bestemt hvilken som skal lastes ned, ta et ark og skriv ned hva du skal bruke den programvaren til. Deretter går du gjennom listen over funksjoner for hver ogs, og laster ned programvaren som passer best for dine behov.

For eksempel, hvis du trenger et verktøy for å tegne humoristiske bilder, laster du ned Inkscape. Hvis du leter etter et animasjonsverktøy, start med Animaker, eller kjøp Crazy Talk Animator, Adobe Animate CC eller et annet verktøy fra denne listen.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i august 2017 og har siden blitt fullstendig oppgradert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.